מי כאן הברברי?

מי כאן הברברי?

מי כאן הברברי? אפשר להגיד שממשלת ישראל עטפה את בתי הכנסת בגוש קטיף בסרט ורוד והצמידה אליהם פתק "שרוף אותי", כדי שאחר כך יוכלו השרים להזיל דמעות תנין ולהגיד "תראו איזה ברברים!". אחרי שהקימו התנחלויות שבמשך עשרות שנים ממש חנקו את רצועת עזה, עד כדי כך שהתושבים לא יכלו ללכת להתרחץ בים שנמצא שני קילומטר מהבית שלהם, מה ציפו שיקרה בדקה הראשונה של חגיגות השמחה כאשר מורידים לפלסטינים את המשקולת הכבדה הזאת מהגב, ובאותו זמן מכוונים את אורות הזרקורים אל בתי הכנסת ולמעשה מסמנים אותם בתור מטרה? למי שלא שם לב, בדיוק השבוע הוכנס ספר תורה לבית הכנסת ביריחו. כן, בעיר יריחו שבשליטה פלסטינית מלאה, נמצא ומתפקד בית כנסת, יהודים (ודווקא יהודים מחוגי הימין והמתנחלים!) באים ומתפללים שם תחת שמירת המשטרה הפלסטינית ולא קורה שום אסון. אילו לפני חצי שנה הממשלה היתה מודיעה לרשות הפלסטינית שהיא מבקשת לשמר כמה בתי כנסת בגוש קטיף, והיו נכנסים למו"מ מסודר ועושים הסכם, בהחלט יכול להיות שזה היה אפשרי. אבל מה אפשר לצפות כאשר שרי הממשלה זורקים את זה פתאום ממש בדקה התשעים, כמה שעות לפני היציאה הסופית מהרצועה, ומבטלים החלטה קודמת שעברה את כל ההליכים ואושרה גם בבג"צ? בעיני, מי שהביא לנו את הסצנה המבזה הזאת מתוך כוונה לקבל עוד כמה קולות במרכז הליכוד הוא הברברי האמיתי.

רנענע

New member
תגובה תגובתית

זה שממשלת ישראל לא הרסה את בתי הכנסת בעצמה (וממש טוב שכך!!!) ממש לא אומר שיש איזו חובה לפלשתינים להרוס אותם!! ממש לא- אנחנו מתייחסים לזה בתור עובדה מוגמרת שזה ממש אשמתנו שלא הרסנו בעצמנו את בתי הכנסת ולכן הם הורסים.לא! איזו צעקה היתה קמה במדינה אם ישראלי היה קם ושורף איזה מסגד!זה לא דבר נורמלי.זה לא עובדה מוגמרת.ואם היה כ"כ ברור לנו מראש שככה הם יתנהגו, אז אני ממש לא מבינה איך מישהו יכול היה אפילו להעלות בדעתו לתת להם שטח עם כ"כ גדול, כשאפילו לדבר קדוש כמו בית כנסת אין להם טיפת כבוד(אפילו שזה מקום קדוש לדת אחרת).פשוט נתנו לאויבים שלנו מתנה שכ"כ לא מגיעה להם בלי שום דרישה הכי מינימלית של לפחות שינהגו כבוד במקומות קדושים שחשובים לנו אחרי שנתנו להם כזאת מתנה ענקית בחינם והקרבנו בשביל זה כ"כ הרבה אנשים. אני אשתף אותכם במשהו:ביום שני קבענו להיפגש כמה חברות להפגש סתם באיזה פארק לנגן בגיטרה וסתם לעשות כיף.אחת החברות שלי (בנאדם מדהים!) היתה אמורה להגיע ועדיין לא הגיעה. התחלנו בלעדיה- היה כיף וצחוקים ושכחנו מהעולם. פתאום היא מצלצלת לי בפלאפון. בוכה בהיסטריה."רננה!אני כ"כ רוצה לבוא אבל אני מרגישה שאני לא מסוגלת!התמונות כ"כ קשות!בתי הכנסת נשרפים!"היא שאלה אם אפשר שהיא תבוא וננגן רק שירים שקטים.אחרי התייעצות קצרה ענינו לה שברור שכן. היא הגיעה ובכתה המון!זה יצא לה מהלב! בזמן הפינוי היא היתה בבית הכנסת בנוה דקלים!יכול להיות שראיתם את זה בטלויזיה.בכל מקרה, היא סיפרה איזה עצמות היו שם ביום הפינוי.היו שם אלפי בנות וכולם שרו ובכו והתפללו בכזאת עצמה! זאת היתה חוויה מדהימה בשבילה.והיא אמרה שהיא פשוט לא מסוגלת לעכל שברגע זה הבית כנסת הכ"כ קדוש שבשבילה מסמל כ"כ הרבה ושעבר כ"כ הרבה, נשרף עכשיו ע"י האויבים שלנו! אני אישית, רוב התקופה שקדמה לפינוי הייתי די מבולבלת.לא ידעתי אם הוא טוב או לא טוב.רק לקראת הסוף תפסתי את עצמי והבנתי סופית שאני נגד.הייתי בהפגנה בכיכר רבין.בזמן הפינוי עצמו הייתי במסע לפולין ושם הזדעזענו לשמוע את כל החדשות מהארץ. זה נשמע אולי מוזר, אבל יותר מכל המשפחות שפינו אותם לשומקום, הכי מזעזע אותי הריסת הבתי כנסת.אני ממש ממש נגד השוואת השואה להתנתקות.ובכל זאת מוזר לי שנסעתי עד פולין לראות כל יום 5 בתי כנסת שנהרסו בתקופת השואה, בזמן שזה קורה לי היום במדינה שלי, מול העיניים. מה שאני מסכימה אתך במאה אחוז זה שנזכרו מ אוחר מידי לכבד את בתי הכנסת.היו צריכים, אם כבר, לפחות להציב את זה מהתחלה בתור תנאי. שנזכה לבשורות טובות!

רנענע

New member
קראתי שוב את ההודעה שלך...

ואני חייבת להוסיף: אתה מצדיק את הריסת בתי הכנסת בכך שהפלשתינים סבלו הרבה שנים ולכן עכשיו הם מתפרקים. סליחה!אבל יש דרך להביע שמחה ואם הדרך שלהם להביע שמחה על "שחרורם" היא ע"י הרס, ביזה ושריפת מקומות כ"כ קדושים - אז אנחנו צריכים לחשוב טוב טוב על מה שעשינו כשנתנו להם את זה ככה, אבל בטח לא להצדיק את זה או לתת לתופעה הזאת לגיטימציה או "להבין את המניעים שלהם"- זה לא התפקיד שלנו!וזה בושה שנתנו לדבר כזה לקרות!

למעלה