מי כאן הגבר

siv30

New member
מי כאן הגבר ../images/Emo35.gif

במוסף סופש של מעריב מיום ה- 5 ליוני פירסמה הכתבת ורד קלנר כתבה על ספרו החדש של ההסטוריון הצבאי פורפ' מרטין ון קרפלד. הספר שנוי במחלוקת ומעורר סערה בעולם. הוא מתמקד במקומן של הנשים בעולם. הספר נקרא "המין המיוחס" ללמדכם כי הנשים אינן סובלות מדיכוי אלא להפך, הן אלה המנצלות את הגברים למטרתן. בין יתר האמירות שלו ניתן למצוא כמה מקוממות באמת כמו הבאה (ההדגשים לא במקור): "הפמיניזם לא שינה את העובדה שנשים נכנסות להריון, יולדות ומניקות. הוא לא שינה את העובדה שבגלל זה הרוב המכריע של הנשים נתמך ע"י גברים.[...] אז נכון שנשים נכנסו למקצועות גבריים, אבל עצם החלוקת התפקידים בין נשים לגברים לא השתנתה. למעלה משני שלישים מהנשים שעובדות מחוץ לבית נמצאות בגטאות של נשים. לשון אחר יש מקצועות גבריים שהפכו נשיים, אבל אם המטרה היתה שוויון , היא לא הושגה". ובבקשה לכן עוד פנינה: "[...] אחת הסיבות שנשים אינן מגיעות לעמדות בכירות היא[...]" (נחשו מה....) "הפסקת המחזור, שאליה מתלווה נפילה גדולה באנרגיה הגופנית של נשים [...]". טוב חברות יקרות, אם הייתן מדוכאות, לא מאושרות, דמיינתן שלא מקדמים אתכן בעבודה....תחשבו שנית. כמובן אי אפשר בלי לינק לכתבה אין כמו מראה עניים בשביל להאמין שבמאה ה- 21 פרופ' מכובד מהישוב יוציא כאלה דברים תחת ידו ועוד באיצטלה אקדמאית...

בלגאנים

New member
סוף להתעצבנויות../images/Emo70.gif

הגיע הזמן לחשוב איך לשנות. לא לכעוס לנצח על כל פוץ שחושב שהוא הכל יכול ומספר את תורתו ברבים. תכעסו על הדברים שאני אגיד, אבל עם כל הכאב- אשמתן של הנשים בהבאתן למעמדן הנוכחי. במשך שיעוריי בלימודי מגדר, זאת המסקנה שהגעתי אליה. במשך ההסטוריה השלימה האישה עם מצבה כנספחת לגבר, וההוכחות הן מספרי התנ"כ. לא מוזכרות שם נשים בתפקידים חשובים, תמיד האישה ממלאת את דברי הגבר. לא צריך ללכת עד לשם- תראו איזה מסרים מעוותים מעבירות אימהות ואבות לילדיהם דרך ספרי הילדים. והוכחה טובה עוד יותר? תשאלו מישהי בת 14 (!!!) מה דעתה על בחורה שהולכת עם הרבה גברים ומה דעתה לגבי בחור שיוצא עם הרבה נשים... את התשובות אין צורך להציג בפניכם. מה שאני רוצה להגיד זה, שאין את מי להאשים אלא את עצמנו! בהשלמה שלנו עם המצב!! אני התעוררתי! תתחילו לשנות את הגישה שלכן וכך כל הנשים, ורק אז יבוא השינוי! לא צריך לחכות שאיזה פרופסור מטומטם יתייחס אלינו יפה, אנחנו צריכים\ות להתחיל עם זה! ותחשבו על זה.

siv30

New member
אבל את לא מוצאת את זה מוזר

התבטאויות כאלה מפרופסור שאמור לייצג את הנאורות של המאה ה- 21? נשים לא מתקדמות במקום העבודה לדרגות בכירות בגלל שהן מפסיקות לקבל מחזור, אני מתה מהדטרמניזם הפאטלי הזה - אין עתיד בכלל.

עושה רושם

שלא משנה מה נעשה,זה אף פעם לא ירגיע את מי שאנחנו "מפריעות" לו. אני באמת לא יודעת איזו טראומה נשית עברה על הפרופסור...

siv30

New member
אולי הוא נשוי ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif ../images/Emo6.gif

אהובה.א

New member
נראה לי

שיש פה מישהו שחושש מהנשים. חושש שנשים ישלטו בעולם "הגברי"............. הצחיק אותי זה. נראה אתכם , הגברים , יושבים בבית ועושים את העבודה כל היום. נראה אתכם , שוביניסטים , חוזרים מיום עבודה ארוך ומתיש , וממשיכים לעבוד בבית כאילו זה יום חדש. הרי הגברים לא מסוגלים לעשות שני דברים יחד. תמיד אמרתי שאמא מסוגלת לנקות , לגהץ , לבשל , לצעוק , ללמד , להתלבש , להסתרק והשד יודע מה עוד , וכל זה בנשימה אחת. אין ספק. אנחנו המין המחליש. ומי שחשב לו שאנחנו המין החלש - טעה ובגדול. כי יש נשים שעושות את אותן עבודות שגברים עושים בצורה טובה יותר ונקיה יותר. הגברים פשוט חוששים מהעובדה שאנחנו טובות מהם. שימשיכו לחשוש

siv30

New member
מ'זתאמרת מחליש../images/Emo35.gif

אנחנו לומדות, משכילות, עובדות, מטפלות בבית, בילדים, בבעל ובכל זאת לא *מתפגרות* ואפילו בחוצפתנו מהוות תחרות. עדין, אנחנו מהוות רק כ- 10 אחוזים מהאליטה הניהולית...אז ממה יש לו לפרופסור הגדול לחשוש (חוץ מזה שאולי יעצרו אותו על דברי שטות שהוא אומר מדי פעם)?

אהובה.א

New member
נו , הגעת לתשובה בעצמך

מי מחליש את מי יותר? הם אותנו או אנחנו אותם? חשבי על מה הם מסוגלים לעשות בזמן שאנו עושים פי שניים מהם ומקבלים אותה משכורת (לעזאזל..)... חשבי על מה הם עושים בכדי להתקדם ומה אנו נאלצות לעשות בכדי להגיע לאותו דירוג (ס'אמאק..)... מצד אחד יש שמחלישים את אמונתנו בעצמנו , את הבטחון העצמי שלנו ויודעים שזה כואב שמתייחסים אלינו כאילו אנחנו סוג ד'. מצד שני יש שמעריצים את יכולתנו , מעריצים את עצם העובדה שאנחנו מוכנות לעשות הכל. מצד אחד הם כועסים על כישורנו , מפרגנים ליכולתנו ונאמנים לעובדה שגם אנחנו מסוגלות להכל ואפילו ליותר מהם. מצד שני הם לא מסוגלים לפרנס לבד את המשפחה ומצפים מאיתנו לפרנס יחד איתם. מצד אחד הם לא מוכנים לשמוע על אשה שתאמר להם מה לעשות וכיצד לנהוג. מצד שני הם יעדיפו אשה כמנהלת בגלל אופיה הנוח ואופן קבלתה את הדברים והבנתה את העובדים. מצד אחד הם יקראו לנו בכביש :"אשה מי נתן לך רשיון?". מצד שני לאחרונה רק גברים מסתודדים במטבח והרבה נשים מגיעות לטיס. אז יש גם כאלה ויש גם כאלה. והגיע הזמן שגברים יתחילו להפנים שיש גם נשים שונות בעולם.

orlyt

New member
../images/Emo12.gif זאת המסקנה שהגעת אליה

בלימודי מגדר?? לא נעים לי להגיד, אבל כנראה לא הקשבת יותר מדי טוב. מי כתב את התנ"ך? בידי מי היה הכוח החברתי לקבוע כללי התנהגות? האישה השלימה עם מצבה כנספחת? איזו אופציה אחרת היתה לה? בלי השכלה, בלי מודלים לחיקוי... היסטוריה של אלפי שנים שבהן נשים כפופות לגבר. נשים וגברים לא חיים בעולמות נפרדים (כמו שטוען איזה ספר מפגר שלא אטרח אפילו להזכיר את שמו) ופתאום נקלעים למקום אחד. אין פה קונספירציה של גברים נגד נשים, אלא התהוות של נורמות חברתיות במשך דורות רבים שמסיבות שונות (לפעמים ביזאריות למדי, אם חושבים על זה לעומק) הסכימו שכך צריך להיות. כשכל החיים אומרים לך שאת לא טובה או שכדי להיות מאושרת את צריכה לעשות הרבה הרבה ילדים, אז מתישהו את תתחילי להאמין בזה בעצמך. היכולת להתקומם לא נתונה בידי כל אחד. אנחנו, שיושבות לנו בבית עם האינטרנט המהיר (או האיטי) שלנו יכולות לקשקש פה על כמה זה לא טוב וכמה צריך לעשות אחרת. אבל עבור הרבה מאוד נשים ממש היום, החיים הן מלחמת קיום. הן לא יכולות ללמוד, הן לא יכולות לצאת מהבית בלי ליווי של קרוב משפחה גבר, הן "מובטחות" לנישואין כשהן ילדות קטנות, ועל רצון חופשי אין בכלל מה לדבר. כל הכבוד על ההתעוררות שלך. זה צעד ראשון (שאגב, את יכולה לעשות משום שהיו נשים לפנייך שנלחמו כדי שבכלל תוכלי ללכת ללמוד לימודי מגדר ולהגיע למסקנות כל כך לא הגיוניות). אבל כשאת מתעלמת מהתמונה הרחבה יותר שהיא לא גברים מול נשים - אין כאן קונספירציה, את מאשימה את הקורבנות במשהו שלא הן החליטו עליו. את אומרת "אשמתן של הנשים בהבאתן למעמדן הנוכחי". וכן, כחלק מהחברה גם נשים לוקחות חלק בתהליך הזה של דיכוי ואפליה. אבל הבלעדיות על כך היא לא שלהן. היא גם לא של הגברים, היא של משהו הרבה יותר גדול וחזק מהפרטים האנושיים, זה מה שאנחנו חיים לאורו - נורמות חברתיות, מיתוסים, סטריאוטיפים. לא, לא צריך לחכות שאיזה פרופסור מטומטם יתייחס אלינו יפה, וההתרעמות אל מול הספר האווילי של ון קרפלד היא לא על שהוא לא נחמד. אלא על שהוא מבטא, באמצעות הדעות שלו, דעות שרווחות באוכלוסיה. כשזה בא מפרופסור (ולא משנה כרגע שזה בכלל לא תחום ההתמחות שלו) זה מקבל משנה תוקף. את אומרת תשנו את הגישה.. בכיף. אני רוצה להיות רמטכ"ל. אני שיניתי את הגישה, יש לי את כל הנכונות להיות רמטכ"ל - אבל מה..? מישהו לא שם קצוץ על שינוי הגישה שלי, ואני לא יכולה להיות רמטכ"ל כי יש לי רחם במקום אשכים (איזה באסה לי - NOT). ואני רוצה להתקדם בעבודה שלי, אבל אז אני לא יכולה להכנס להריון, כי אמנם לא יפטרו אותי, אבל יקדמו מישהו אחר, אני לא יודעת מה לעשות, כי מצד אחד כולם אומרים לי "בקרוב אצלך", ומצד שני לכי תעבדי עכשיו 15 שעות ביממה כשאת מניקה. אז מה יותר חשוב לי? אני לא יודעת.. חייבים לבחור? אני יכולה להמשיך עוד ועוד על כל שינויי הגישה שלי (שהם כמובן, לא רק שלי, אני מדברת בגוף ראשון רק לצורך העניין), אבל אני לא לבד בעולם. אנשים יכולים לעזור לי או להפריע לי, והאנשים האלה הם גם אני עצמי, כי ספגתי מסרים שונים לאורך חיי, מסרים שאולי הורידו לי את הבטחון העצמי, ואולי עיצבו אותי בצורה כזו שאני לא יכולה לחשוב אחרת. לא מדובר פה בשינוי גישה של הנשים בלבד (למרות שזה חשוב מאוד). מדובר פה על שינוי גישה של החברה - גברים ונשים כאחד. ותחשבו על זה!

בלגאנים

New member
צודקת מאה אחוז

דברים יפים אמרת. יש שינוי במצב הנשים- עובדה שכיום נשים לומדות בלימודים גבוהים, מה שלא היה קיים תמיד, בעלות זכות הצבעה וכדומה. הישגים כאלה באו בעזרת מאבקים מצידנו, הנשים. מסכימה איתך שאין מה להאשים רק את הנשים במצבן הנוכחי. הן חלק מתמונה גדולה יותר. הן השלימו עם תפקידים שניתנו להן. כך הורגלו ונאלצו לבצע את המוסכמות. אין צורך להאשים אף אחד. אך למרות זאת, צריך לשנות. כולם, גם נשים וגם גברים, צריכים להפנים את השאיפה לשיוויון. כדי שלכולם יהיו הזדמנויות שוות בחיים, גם גברים וגם נשים. וזה נעשה מילדות. נחוץ שינוי בכל צורת החינוך; חינוך לשיוויון. שינוי ספרי הלימוד וכל המוזכר כבר.

למעלה