מי כאן לועס גת?

שושי 13

New member
חברה, אתם חייבים להכנס לאתר הזה

משהו גדול - חינה תימנית - - - - http://hina.allbiz.co.il/ האם אצלכם עדיין חוגגים חינה? והצעירים שביניכם האם אתם בעד לעשות חינה? אני ראיתי בחיי רק פעמיים חינה, פעם של אחותי והיא היחידה שעשו לה חינה ופעם אחת אצל חברים. מה דעתם בכלל על הצרמוניה הזו? ומי מכם יודע מה הסיבה שעושים חינה?

התמ-ים

New member
במקור החינה מיועדת רק לנשים

שמלוות את הכלה למקווה לפני החופה (מסיבת רווקות נוסח תימן?). אם אני זוכר נכון, הטקס עצמו הוא סגולה לבנים זכרים וכו' רק בזמן האחרון החינה הפכה לחינגה טרום חתונה ...

אם כבר מדברים על המקור...

היא אכן היתה מיועדת לנשים בלבד,ונערכה מדי ערב במשך השבוע שלפני החתונה. אני לא יודעת לגבי הבנים , אבל סבתא אומרת שהחינה היה טקס הפרידה של הבת מהבית ואמה... שוש.. בטח לעשות חינה.. מה זה שווה בלי ? :) בכלל נראה לי שבגלל שהטקס כל כך אותנטי הוא הרבה יותר יפה מהחתונה שהיא שגרתית ובנאלית להחריד לפעמים...

apk

New member
לא מדויק

במקור (בתימן) החינה הייתה לזוג. לאחר העליה לארץ שונה המנהג והפך להיות לכלה בלבד ובהשתתפות נשים בלבד ובשנים האחרונות הייתה חזרה למקור, אבל אופי החגיגה השתנה לסתם עוד מסיבה רק שגם מורחים בחינה והחתן והכלה לובשים בה את הבגדים המסורתיים.

אולי זה תלוי מחוז או איזור...

כי אני שמעתי גם מסבא-סבתא , משני הצדדים (שזה אומר 4 אנשים) שהיו כולם ממחוזות שונים שהחינההיתה לנשים בלבד..

Bmaya

New member
חינה תימנית

זה נכון שחינה היא פרידה של הבת מהבית, לכן אצל התימנים נהוג לעשות את החינה בחצר הבית ולא באולם (כמו אצל המרוקאים, לשם השוואה). כלת החינה לובשת 3 תילבושות-שלמעשה הבסיס זהה בכולן, ורק הכובעים משתנים. הגרגוש- הכובע הנמוך עם האבנים. התשבוק- הכובע הגבוה עם הפרחים והחרוזים וכובע שחור שטוח שמכוסה שרשראות בעבודות יד (כובע חיידני). בתימן היו עושים חינה נפרדת לחתן וחינה נפרדת לכלה. גם היום יש כאלו שעושים חינה לכלה בלבד אבל אפשר לראות יותר ויותר, חינה עם החתן והכלה יחדיו. הכלה יוצאת מהחדר בליווי נשים תימניות מבוגרות ששרות שירים (שאין לי מושג על מה) וזה נקרא זאפה (תהלוכה). בחינה תימנית לשים את החינה במקום (ולא מראש) תוך שירה מיוחדת לרגע זה. באופן אישי (במשך שלוש שנים הפקתי אירועי חינה לכל העדות) אני חושבת שחינה תימנית היא הכי יפה, הכי מרגשת, והכי קרובה למקורות.

ווי מוזר...

אצלינו קוראים לגבוה עם הפרחים גורגוש.. אני מתה על הנמוך עם האבנים.. הוא הכי יפה בעיני..

Bmaya

New member
אני חושבת שכולם קוראים לו גורגוש כי

לא יודעים את השמות של האחרים, רק של הגורגוש
אני גם אוהבת את הנמוך. אבל לדעתי של החיידנים יפה לא פחות, השילוב של השחור עם כל תכשיטי הכסף, על הראש וסביב הסנטר... משגע!

אההה... לא מתה עליו...

אולי כי הוא פחות יפה עליי (בעיני אמא דווקא אוהבת..) (הגורגוש ( זה שאת קוראת לו כך) דווקא כן :) ) אוי.. אני מחליטה לפי שטויות של בנות.. ווי זמיר ( נו לא יכולתי להתאפק אחרי שהשתמע שאני משתכנזת :) )

clean grunge

New member
|יבחוש|אנלא יוסיף אבל...

כמו שנאמר פה החינה היא אכן טקס עצוב(!) של נשות הכפר/הבית מן הכלה העוזבת את ביתה ועוברת לגור עם בעלה בביתו..הטקס הוא כולו טקס שמיועד לנשים בלבד ואם נתעמק ונבין קצת את המילים של השירים בו נוכל לשמוע שהמילים הן בעצם כמעט מילות הספד של בכי,געגוע והצלחה בהמשך חייה של הכלה...

יזמת 25

New member
מישהו יודע באילו אתרים ניתן להאזין

למוסיקה תימנית? אני מחפשת כבר הרבה זמן ולא מצאתי כלום...

Bmaya

New member
לא מכירה אתרים, אבל אפשר

להוריד באי-מיול. אם את רוצה, יש לי איזה 10 שירים במחשב, שלחי לי מייל שלך במסר ואני אשלח לך אותם.

Bmaya

New member
איכס ../images/Emo13.gif מתי עשו את זה???

הכיתוב למטה "מעגבניות טריות" פשוט קורע
רגע... זה אמיתי או מטופל של פוטושופ?

למעלה