מי כאן נוצרי ?!

salt of earth

New member
אני נוצריה ../images/Emo9.gif

ולא הספקתי לברך אותך לפורום הקטן שלנו
ואני מקווה שתבלה נעימים פה.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאני...

ועוד כמה.. יש סיבה לשאלה כזו בתוך פורום של נוצרים?

SON OF JESUS

New member
אני נוצרי

ואני מברך אותך בהגעתך לכנסיה הקטנה שלנו, וברוך הבא

אני יהודייה אך מאמינה

עדיין שישוע הוא יהודי ואני בכלל מתעניינת בנושא..

XspiritX

New member
מ... לא למשהו מיוחד../images/Emo12.gif

פשוט הפורום מצא חן בעייני ואת כול מה שאתים כותבים בו אז אני חושב נוו... מי עושה את כול זה מעניין אז שאלתי תשאלה ואני לא מנסה לפגוע באף אחד... בסופו של דבר כולנו בני אדם... מאותו דבר..

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gif חחח ברור שאין בזה פגיעה לנו

אבל חשבתי שציפית שיש בפורום נוצרים רוב לא נוצרי שברור שאין כזה
מה שכן זוכרת שכתבת שאתה לא הולך לכניסייה כמעט ובכלל.. אבל מתפלל כל בוקר שזה נהדר.. אתה מרגיש שהאמונה שלך מעצבת לך את ההתנהגות היום יומית..או שהיא הגדרה חברתית דתית והתפילה רק עושה לך נוח בלב בלי שיש מעבר לזה.. אני סקרנית .. כי חושבת שלא הרבה נוער בימינו נוהג להתפלל כל יום כך שזה נהדר, אבל מצד שני אם נחוץ לך עוד ידע וגיבוי אז נשמח גם לחזק ולעזור
.

XspiritX

New member
חח כן :p

להתפלל כול יום זה טוב... מתפלל מתוך הלב שלי ולא מתוך חברה דתית ..."אני לא דתי" אבל היום יש הרבה נערים מתפלים בבוקר אבל באוכלסיה שלנו ( הנוצרים ) כבר אין... כדוגמה תקחי האיסלם... חצי הכיתה שלי לא החצי אפשר לאומר הרוב... כולם מתפללים כול יום בבוקר..

lion 7

New member
יש כמה מונחים לא נעימים

בתוך השפה העברית , שהושפעה מהמדון שהיה בעבר בין שתי הדתות יהדות ונצרות . מהם השם נצרות שדוקא צריך להיות משיחיות או בערבית מסיחייה ... טוב , בכדי שלא נסבך את הנוהל נמשיך להשתמש במלה נצרות/נוצרים. לעומת כומר שהיא גם מלת גנאי , שלא עול בכפם של דוברי עברית , משתמשים בה, והיא לקוחה מכוהני הבעל .. למרות שכומר המונח זה , מקבל צורה אחרת אפשרית כגון :כהן דת משיחי או ח`ורי בערבית . או אחר ... טוב אני מציע שיום אחד נפתח שרשור הבהרה למונחים שהוטבעו בשפה העברית (ולא מעוניינים כמובן למלחמת דתית ) , זה מרגיז גם המלה נסארא באיסלאם לתאור המסיחיין בערבית .. תמיד אני מתקן להם את מהותי , ולא משנה אם יקבלו או יסרבו , כי אני מסיחי , או christian .. יום טוב

lion 7

New member
קצת מסובך

רק מבחינת ידע כללי , היה ריחוק וניתוק בין היהדות לנצרות (שנחשבת בהתחלה זרם או קבוצה שיצאה מדת האם, עד גבול מסוים) והנתק הזה הביא למדון וריב , עד נתק כלל אחרי המאה הראשונה , ובהקדם ניתנו תיאורי גנאי נגד המשיחיות מהם, למשל כומר = איש דת משיחי, ובפועל השם הזה הוא לקוח מהתנ``ך כמו כהני הבעל שתוארו כהני אנחי אלוהים. כוונתי היא ללמוד בלבדוק את המונחים שנדבקו בשפה העברית (בכל היותר לדת המשיחיות או אם תרצה הנצרות) . כמובן זה לא משפיע עלינו לרעה או קללה , מאמיני יסוע נצווה עליהם לברך את מקלליהם.. אף על פי כן גם נצווה או הומלץ להם להיות חכמים , תהיו חכמים כמו הנחש ופשוטים כמו היונים (מהאגרות בב``ח).. אני מקווה שהבנת את הנקודה. יום טוב

למעלה