מי כאן רוצה לגדל נחש ארסי?

מי כאן רוצה לגדל נחש ארסי?

נגיד ובישראל היה אפשר לגדל נחשים ארסיים האם הייתם מגדלים כאלו? ומה לדעתכם צריכים להיות הקריטריונים שלפיהם יקבע מי רשאי לגדל זוחל ארסי ומי לא?

k a t h y

New member
לא

כי אין לי מספיק ניסיון בשביל זה הקריטריונים? בן אדם אחראי ומנוסה ומעל לגיל מסויים. אבל טוב שאין אישור לזה.

1צחי

New member
חוץ מגנים זואולוגיים

אסור שינתנו אישורים,תמיד ישנו סיכוי ואף לא קטן שגם מגדל מנוסה יוכש, ומלא הוא מה עם בני משפחתו,שכניו וכו'

o r i 6 6 6

New member
רק סיבה אחת למה לא

לא מתוך דאגה אישית, אלא מהעובדה הפשוטה של הנזק שעלול להיגרם מבריחה נחש חנק/זעמן פחות מסוכן אלא אם כן אתה חי באי בודד אז ממש לא מחשש לחיי המשפחה והשכנים זו עילה משפטית מצוינת לתביעה מפוצצת(אם הנחש יכיש שכן)

naja

New member
אני עם צחי.

כמה שפחות אישורים ככה יותר טוב. גם אם היה מותר לגדל לא הייתי עושה את זה. זה מיותר לחלוטין ומקשה במקרים מסויימים על גידול הנחש, וחוץ מזה זה לא שווה את הסיכון שמישהו יחטוף הכשה. כיום אין במלאי, למיטב ידיעתי נסיובים נגד אף נחש ארצישראלי ארסי מלבד צפע. מה נעשה עם עוד נחשים ארסיים בארץ? מי ידאג לפקח על המצאות הנסיובים? אני נגד. הדבר היחיד שהייתי מוכן לגדל זה נחשים ארסיים מנותחים, אבל אני חושב שגם לזה לא צריך לתת אישורים מאחר והניתוח לא עובר בתורשה, למרות שאין לי ספק שאם הקוברה של רפי נופלת לי לידיים.....

1צחי

New member
מה זה

נחשים מנותחים עד כמה שידוע לי אם מוציאים את בלוטות הארס הנחש בסופו של דבר ימות. בהודו מהפנטי הנחשים(לא זוכר בדיוק איך הם נקראים)מורידים לקוברות את שקי הארס ולאחר זמן מה הנחשים מתים מרעב שכן הם לא יכולים לאכול. אגב אני כמה פעמים הבאתי נחשי צפע הביתה במטרה להראות לילדי את הנחש וללמד אותם מספר דברים במיוחד זיהוי,ולאחר מכן שחררתי את הנחשים.

gaichuk

New member
רק במכונים זאולוגיים למיניהם...

לאנשים פרטיים אסור לאפשר להחזיק נחשים ארסיים.מנסיון... לגבי מנותחים אני יכול להעיד שלנחשים מסויימים ממש אין בעיה עם זה. בזמנו גידלתי נקבת צפע בהירה ביותר שעברה ניתוח להסרת הבלוטות. מאחר וצפע מנותח היה נקרא V- (להבדיל מרגיל שנקרא V+) ,קראתי לה ונוס. היא התרגלה לרעיון עוד לפני שקיבלתי אותה והיתה אוכלת גם קפואים. היא גדלה והשמינה כהרגלו של צפע עד שחזרה לבעליה (מבלי להזכיר שמות). אני חושב שהבעיה העיקרית היא שבשלב מסוים המגדל לא יכול שלא לבוא במגע עם הנחש הארסי .בין אם כי עולה הצורך או שסתם הוא לא מסוגל לעמוד בפיתוי... וכאן מתחילה הבעיה... בקיצור,דעתי בכותרת.

naja

New member
הם לא אמורים למות.

בהודו עושים ניתוחי שדה פרימיטיביים ולכן הנחשים מתים בסופו של דבר מהפציעה. בארה"ב ובאירופה ופעם גם בארץ היו עושים את זה בתנאים סטריליים ואז זה כמו כל ניתוח רגיל-אין שום סיבה שהנחש לא יחלים. צריך רק ללמד אותו אח"כ לקבל טרף מת(לא ביעה אצל הרבה נחשים) וזהו. איפה יצא לך למצא נחשי צפע?

1צחי

New member
בצפון הנגב

היו בחצר שלי ושל חברים בכל שנה כמה וכמה,ואני הייתי מרחיק אותם. אליי הם היו נמשכים כנראה בגלל המכרסמים שגידלתי,ובחצר של 700 מ"ר היו צפע,זעמן שחור ותלום קשקשים.

אני חושב שיש מספר מינים שאם היה

אפשר הייתי מעוניין לגדל. לפי דעתי כן ניתן להתיר גידול פרטי של נחשים ארסיים כמובן לאחר שיקבעו קריטריונים מתאימים. אחרי הכל להרבה אנשים בארץ יש רישיון לנשק וכל שנה קורות מספר תאונות עם נשק ואני לא מתייחס דווקא לצבא. אנשים צריכים לדעת לקחת אחריות וזה שתמנע מהם את הצורך לקחת אחריות על מעשיהם לא נראה לי לגמרי נכון. בקשר לנסיוב אפשר לקבוע חוק שקיים גם בחלק מהמדינות בארה"ב שלכל מין שמישהו מחזיק באוסף הוא חייב שיהיה לו את הנסיוב המתאים ולהגיע איתו לבית החולים, מי שינסה לחסוך ולא לקנות נסיוב לא יקבל את הרישיון המיוחל. כמובן שכל מה שאמרתי יכול לעבוד רק אחרי שהמצב הנוכחי ישתנה ובו הפיקוח הוא מינמלי וחוץ מלקחת כסף על אגרה הרשות לא ממש עושה משהו או טורחת ללמוד לזהות את המינים עליהם היא גובה אגרה. גם באירופה במספר רב של מדינות מותר לגדל נחשים ארסיים לא רק בארה"ב, יש חנויות באנגליה שמוכרות נחשים ארסיים.

woma

New member
עם פיקוח ובקרה ניתן לתת רשיונות..

בדומה למה שקורה באנגליה אם כבר הוזכר = אתה צריך להיות בעליו של נחש כזה ברשיון ולחדש רשיון מדי שנה כמו גם לדווח על העברות ומכירה של נחשים לאנשים שגם הם הוציאו רישיון ומראש .... במדינתינו הקטנה והמושחתת אני חושש שזה לא יעבוד (שיטת הסחבק והיהיה בסדר וכו...). ובאופן אישי אני מעדיף לא ארסיים ..למרות שאם היה אפשרי הייתי מעוניין לגדל מספר מינים מאד מצומצם ולא לצרכי רביה (ומנותחים עדיף).

naja

New member
פיקוח.

מאחר ואנחנו מכירים את המערכת שאחראית על האכיפה ומאחר ואנחנו מכירים את ההתנהלות החאפרית והקומבינות של האנשים הבולטים בתחום, אני לא מאמין שאפשר להקים כאן מערך אכיפה שיוכל לפקח על הנושא.

naja

New member
אני משער ש....

התכוונת למנטליות..... לא ממש שכחתי-זה מתבטא במה שרשמתי:"ההתנהלות החאפרית והקומבינות של האנשים הבולטים בתחום"

זה מה שהתכוונתי

שאם היה פיקוח היה אפשר אבל כרגע זה לא מסובך במיוחד ועדיין אין פיקוח מסודר ובצורה טובה, לכן לגדל נחשים ארסיים זו בעיה כי אפילו על הלא ארסיים לא ממש מפקחים.

למעלה