מי כבר הספיד את שוק הפשפשים?

כ חיים

New member
מי כבר הספיד את שוק הפשפשים?

ובמיוחד את שוק הפשפשים של העיר חיפה.
בשבת שעברה הגעתי לשוק הפשפשים של חיפה לאחר שנעדרתי ממנו תקופה ארוכה, שם פגשתי כמה חברים מותיקי הפורום, איתם סיירתי בין דוכני השוק ואיתם סיימנו את הביקור בשוק לפי מיטב המסורת, מקנחים בחומוס המצויין במסעדת אבו מרון.

חייב לציין שהתרשמתי לטובה מהשוק. הרחובות מלאים בדוכנים והמוני אנשים המסתובבים ביניהם ומשווים למקום אופי של מיטב השווקים בחו"ל. הדבר הטוב ביותר הוא שעדיין אפשר למצוא מציאות בשוק ובמחירים סבירים, כל אחד כמובן בתחום שהוא מתעניין בו. גם אני לא יצאתי משם בידיים ריקות. באחת הפינות בשוק התחבאו להם שני פחי שמן ישנים שהיפנו את תשומת ליבי אליהם. מיד הלכתי להתבונן בהם וגיליתי פח שמן של 5 ליטר, יפהפה בעיניי למרות סימני החלודה שבו, משנות ה-50, כנראה, מתוצרת חברת "טית בית". הפח השני שהיה גדול יותר היה אמנם יפה אבל היה תוצרת חוץ וככזה לא עניין אותי.

חברת "טית בית" אשר שמה מורכב מר"ת של הבעלים טורבביץ' וברגר נוסדה ב1947. במשך השנים רכשה את חברת השמנים "יצהר" והייתה מונופול בארץ של שמנים למאכל ומוצריהם. החברה החזיקה מעמד עד 2012 שאז נמכרה לבעלים אחרים עקב חובות גדולים שהחברה נקלעה אליהם.

ניצה 7

New member
פח יפה במיוחד. תתחדש. לפי הכותרת שיש בה המילה ''הספיד''

חשבתי לרגע שאתה מספיד את הסוחר משוק הפשפשים החיפאי שנמצא בימים אחרונים ירוי בחוף שקמונה. בחדשות סיפרו שהיה עבריין בעברו.
בחוף שקמונה

כ חיים

New member
תודה נתן

לא זוכר שראיתי אי פעם את פניו של אותו בן אדם שנורה בין הסוחרים בשוק אבל מן הסתם יש שם כאלה רבים שאיני מכיר.

ז ק ו

New member
סימן יפה לך ר' חיים.
שתמיד תהיה מרוצה.

כך אומרת הגמרא לא אני.
בבבא קמא נה ע"א כתוב כך

הזקרת בפוסט של גם טית בית, וגם הספד.
ובשני המקרים זה טוב.

הספדים

תרצו או לא תרצו בגדול שווקי הפשפשים קצת ואולי קצת הרבה פשטו רגל,
וזאת מהסיבה הפשוטה,
רבים במקום למכור לסוחרי שווקים אלו הם מוכרים לבד ביד 2 אתרי מכירות פומביות וכדומה,
את מה שהם משאירים לסוחרים הללו,
הסוחרים עצמם מוכרים את מה שאפשר באותו דרך,
ומה שנותר הם מוכרים לקליינטים קבועים,
ולבררה שנותרה הם דורשים מחירים מנופחים לאחר שבדקו בנט מחירים וקיבלו מושגים לעיתים הזויים עד כדי דרישה על מוצר משומש (ולא עתיק) יותר ממחירו בחנות,
והתוצאה העצובה מתבקשת מאליה.

כ חיים

New member
בגדול, אתה כנראה צודק

התהליך הזה מצער מאד לנו כאספנים לכן גם אינני מרבה להגיע לשוק אלא לעיתים רחוקות.

דוגמה למצב ההזוי שהגענו אליו

שבגלריית מכירות פומביות מוכרים שמן זית שנמכר בסופרים

למעלה