מי כותב את "דעת אמת" ?

מי כותב את "דעת אמת" ?

חלק מהמאמרים של דעת אמת מצביעים על ידיעה מקיפה בתלמוד (למרות שמגמתיות ניכרת כמעט בכל טיעון וטיעון). לעומת זאת חלק מהמאמרים מעידים על הבנה שטחית לחלוטין, ואפילו על סילוף. דוגמא טובה למאמר גרוע הוא המאמר "היה קורא בתורה" הדן ב "מצוות צריכות כוונה" בכל המאמר ניכרת הבנה בתלמוד ברמה של נער. הכותב אינו מבין את שיטת הלימוד הנהוגה בתלמוד המאפשרת תרוצים דחוקים לדעות אשר לא נפסקו להלכה. כנראה אינו מבדיל בין "מתכווין לקיים את המצווה" ל"מתכוין לעשיית מעשה". בסופו של מאמר "מקשה" קושיא עצומה על השלחן ערוך: איך פסק בהלכות שופר שמצוות צריכות כוונה, וההפך בהלכות אכילת מצה. קושיא מדהימה ממש, והראשון שעונה עליה הוא......השלחן ערוך בעצמו בהלכות מצה..... עיי"ש פרטי הדברים. השאלות המתבקשות הן: האם ירון ידען היה ראש כולל? האם יש כמה כותבים בדעת אמת?

giingiit

New member
אם הוא היה מגיע להיות ראש כוילל

הוא לא היה עוזב. כל הסיבה לעזיבתו היתה אי הרצון להופכו לראש כוילל. מחלת הגאווה פגעה בו קשות. בו ובחברו.

למה לא היה עוזב?

ראש כולל שהגיע למסכנה שכל הדת שקר ביסודו חייב להמשיך לחיות בשקר? נכון שרוב הרבנים שמגעים ברוב ימיהם למסקנה זו מעדיפים להתעלם ולהמשיך להחזיק במשרה של כבוד, אבל אנשי אמת גם קיימים. אגב אני מכיר אישית כמה רבנים מאוד מכובדים שהגיעו למסקנה שירון ידען צודק, ובכל זאת הם בחרו שלא לשנות את אורח חייהם, וממשיכים לקבל משכורת נאה כרבנים.

גל נעים

New member
מאי נפקא מינא?

לשיטתך-אז יש כמה כותבים בדעת אמת-SO WHAT?. אז תנפה את המוץ מהתבן ואז תענה עניינית לטיעוני דעת אמת. לדעתי אתה לא צריך לרדת לפסים הללו ולעשות טררם גדול מהם.

בבקשה, בא ותגיד במה נדון.

מן הסתם חלק מהכותבים ומהמעיינים בפורום הזה, סוברים שב"דעת אמת" כתובים דברים נשגבים. כדאי שידעו שיש מי שחושב אחרת. הסגנון שלי כלפי דעת אמת הוא עדין ומלטף לעומת הסגנון השולט שם. לכן "ירדתי" לפסים סבירים ביותר. כאמור לעיל אני מוכן להתייחס לדברי ירון, וכבר התחלתי לענות על חלק מטיעוניו.

אני מתרשם רק מהמאמרים שלו שהוא צודק

במה שהוא לא צודק אין לי כל עניין, יש לבחון כל מאמר לגופו של עניין ולהסיק ממנו מסקנות, ברוב המאמרים הוא צודק, הרבנים ממלים פיהם מים ומנסים בתחבולות שונות לרבע את מהעגל, ללא הצלחה יתרה.

אצלנו בכולל חושבים אחרת

רוב האברכים לומדי תורה חושבים שירון ידען הוא איום רציני על חז"ל ומנסים להתמודד כנגדו, לדעתי ללא הצלחה יתרה. עם זה היה רק דמגוגיה אף אחד לא היה מתרשם ממנו, רק מי שלא למד תורה בישיבה יכול בקלות לשים פס על דבריו, כי אינו מבין כלל במה מדובר. תרומתו של ירון ידען לשים את חז"ל בפרופורציה הנכונה, כבני אדם שיכולים לטעות, ושכל דברם לאו דוקא משמים, יגרום לראשי ישיבה להזיע עוד הרבה שנים. תלמידיו שמגיעים לאמת על ידו הולך וגודל ואשרי לו.

איפכא מסתברא !

הבנתי מדבריך שלא למדתי בישיבה, שבילי התלמוד אינם נהירים לי, ולפיכך אני מבטל במחי יד את דבריו של ירון. הדברים ממש הפוכים: דבריו משכנעים רק את מי שלא למד בישיבה טובה. הקושיות התמודיות שהוא מביא אינם רציניות ומעידות על רמת הבנה נמוכה. על טיעוני התלמודיים כנגד ה"דעת אמת", איש מבאי הפורום הזה לא הגיב לגופם. מעניין למה? בקרוב אביא עוד סוגיות שהדעת אמת לא זכה להבינם, ואתייחס לדבריו בדיוני עם UUAAAA. יהי רצון שתזכה לשרת בקדש.

giingiit

New member
הוא לא היה עוזב כי מי שגאוותו

באה לידי סיפוק נשאר. והרי הכל מסתובב סביב גאווה. לאמיתות התורה אין שום קשר לזה. את התירוץ שהוא השמיע באזני כשדיברנו בטלפון על למה הוא עזב את הדת לומדים בשנה הראשונה. מה הוא חיפש בשאר ה- 14 שנה שלו בדת? חיי שקר? חחחח לא נראה לי.

giingiit

New member
אם הם מכובדים בעיניך, משמע

הם לא מקובלים בחוגינו, בזה אין ספק. כי אלו שאנחנו קוראים להם מכובדים לא שמעו על ירון ידען וחברו.

למעלה