מי כתב את ספר הזוהר? עזרה בבקשה

מוטי32

New member
מי כתב את ספר הזוהר? עזרה בבקשה

כולם אומרים שרשב"י כתב אותו אבל כשאני קורא אותו אני רואה שם מושגים פילוסופיים שלא יכול להיות שרשב"י או התנאים אמרו אותם איך זה? גם מוזכרים שם אמוראים ותנאים מאוחרים שדיברו עם רשב"י איך זה יכול להיות? גם איך זה יכול להיות שהספר הזה לא היה ביד האמוראים והגאונים וכי הם לא ידעו סודות התורה? והלא כל מי שעוסק בתורה לשמה זוכה לסודות? איך בכלל אנחנו מקבלים את הספר הזה כאילו שהוא חז"ל ובאמת אין לנו עליו שום מסורת מחז"ל? גם הלשון שבו אינה לשון חז"ל בכלל בטח שלא לשון תנאים ובטח שלא מהתנאים שבארץ ישראל ובודאי לא לשון האמוראים איך זה יתכן? הרי לשונו היא כמו לשון ספר התיקונין החדשים של הרמח"ל ? האם ייתכן שאיזה מקובל אמיתי כתב את חכמת הקבלה שבידו בשם חז"ל אבל האמת היא שחז"ל לא אמרו זאת ממש אלא שידעו את עיקרי הדברים? יש לי עוד שאלות.אבל לעת עתה אלו טעונות אצלי הבהרה . אודה לכל מי שיעזור לי להגיע לחקר האמת

manew

New member
תשובה

שמעתי פעם שאכן הספר התפרסם ע"י מקובל (נראה לי ספרדי) הרבה אחרי פטירתו של רשב"י אבל רשב"י הוא זה שרשם את הספר אחד ההסברים שרשב"י רשם את הספר בגן עדן והוריד אותו לאותו מקובל יש עוד כמה ספרים שנכתבו בדרך זו זה התשובה שאני מכיר ואם תסתכל טוב היא עונה לכל השאלות ששאלת ד"א לא מומלץ לקרוא או ללמוד את הזהר ללא רב מקובל שלומד איתך חיים

מוטי32

New member
לכבוד המשיב

אני מאד מודה לך על תשובתך אשמח לקבל ממך ציון מדויק לרב בזמנינו המקבל את ההשערה הזו שהספר ירד מהשמים לרבי משה די ליאון ו או לחבריו מסקנתי האישית בפורום חכמת הקבלה

manew

New member
לכבוד מוטי

קראתי את רוב השיחה שהתנהלה בפורום חכמת הקבלה בנושא הועלו שם דעות מכמה נושאים אבל אני לא רוצה להתייחס לנושא מכיוון שאני לא לומד קבלה או זוהר ואני לא יודע יותר ממה שאמרתי

BaaMan

New member
הרב קורדוברו אולי?(אני לא בטוח שהוא

בס"ד היה ספרדי... הרב שלי שיחי' אמר שמותר ללמוד זוהר אבל יש חלקים שהם ממש קבלה וצריך בהם הדרכה אבל בכלליות מותר ואף רצוי בזמננו אנו!

למעלה