מי כתב את ספר הזוהר? עזרה בבקשה

מוטי32

New member
מי כתב את ספר הזוהר? עזרה בבקשה

כולם אומרים שרשב"י כתב אותו אבל כשאני קורא אותו אני רואה שם מושגים פילוסופיים שלא יכול להיות שרשב"י או התנאים אמרו אותם איך זה? גם מוזכרים שם אמוראים ותנאים מאוחרים שדיברו עם רשב"י איך זה יכול להיות? גם איך זה יכול להיות שהספר הזה לא היה ביד האמוראים והגאונים וכי הם לא ידעו סודות התורה? והלא כל מי שעוסק בתורה לשמה זוכה לסודות? איך בכלל אנחנו מקבלים את הספר הזה כאילו שהוא חז"ל ובאמת אין לנו עליו שום מסורת מחז"ל? גם הלשון שבו אינה לשון חז"ל בכלל בטח שלא לשון תנאים ובטח שלא מהתנאים שבארץ ישראל ובודאי לא לשון האמוראים איך זה יתכן? הרי לשונו היא כמו לשון ספר התיקונין החדשים של הרמח"ל ? האם ייתכן שאיזה מקובל אמיתי כתב את חכמת הקבלה שבידו בשם חז"ל אבל האמת היא שחז"ל לא אמרו זאת ממש אלא שידעו את עיקרי הדברים? יש לי עוד שאלות.אבל לעת עתה אלו טעונות אצלי הבהרה . אודה לכל מי שיעזור לי להגיע לחקר האמת

כמדומני טעית בפורום.

נסה לחפש פורום קבלה או יהדות. אלא אם כן אתה רוצה להשאר וללמוד דבר או שניים על פגניזם... לילה טוב, -רובין עוטה המגבת.

מוטי32

New member
לא טעיתי בפורום :)

אשמח אם תספר לי מה היו יסודות הפאגניזם באזור צפון ספרד -דרום צרפת על ידי הנצרות אם בכלל..וממה הושפעה הנצרות מאיזו אלילות? אהבה אור שמחה ושלום

לא הבנתי בדיוק את שאלתך

אם תוכל להבהירה אודה לך מאוד. בכל מקרה - אזור צפון ספרד, החבלים גליסיה ואסטוריאס בכל מקרה, היו אזורים קלטיים/גאליים (ומכאן השם גליסיה) - ואליהם בהתאמה.

מוטי32

New member
הבהרת השאלה

אבל קודם תודה רבה על הידיעה כי גאליסיה=גאליים. האם הנצרות באותו איזור היתה מושפעת מן האלילות המקומית.? והאם היו לה שרידים גם בראשית האלף הנוכחי(היהודי כלומר משנת ה אלפים)? האם היו שרידים גנוסטיקאים באותה תקופה? אני מאד מודה לך על ההתיחסות

אני לא מומחה גדול לעניין

אבל אני מניח שהאלים המקומיים השתמרו כקדושים נוצריים, כפי שקרה במקומות אחרים בעולם.

snowj303

New member
גנוזיס

אם מעניינת אותך ההיסטוריה וההשפעה עד לאחרונה של הגנוזיס חפש את הספר הבא: Culianu, Ioan P. The tree of gnosis : gnostic mythology from early Christianity to modern nihilism / 1st HarperCollins ed. San Francisco : HarperSanFrancisco, 1992. xviii, 296 p. ואם יש שם משהו מעניין על פגאניזם אתה מוזמן לחזור ולספר. ככל הידוע לי הגנוסטיקאים המקוריים היו חלק מהמרק התרבותי-דתי ההלניסטי ששילב אלמנטים יהודים, נוצרים, יוונים-רומים ומצריים. הכל בגוון מיוחד שנותן את הכותרת הגנוסטית. בדרום צרפת היו כתות גנוסטיות *נוצריות* קצת לפני תחילת הפצתו של ספר הבהיר הקבלי שם (מאה 13 אם אני לא טועה). חיסלו אותם במסע צלב. קיים ויכוח בין חוקרי קבלה האם האלמנטים הגנוסטיים שבה הם השפעה ישירה של כתות גנוסטיות נוצריות או "זרם תת-קרקעי" של גנוסטיקה יהודית שיצאה לאור לראשונה רק אז. תחליט אתה.

מוטי32

New member
האם הגנוסטיקה מוכחת בזוהר?

או שמא יש כאן רק השערה שטחית לאור ריבוי כינויי האלוקות? האם מחבר הזוהר נכשל בתיאוריית זרטוסתרא?

snowj303

New member
מה זה "מוכחת" ?

יש בזהר בפרט ובקבלה בכלל אלמנטים הנראים גנוסטיים על פניהם. לפרוט והפניות אם תרצה פנה אלי בבקשה במסר אישי. הדיון לא קשור לנושא פורום נאו-פגאני.

אגב, מישהו יודע אם מקור שם החבל

"גליציה" בפולין הוא דומה? ובקשר להמשך הדיון על ספר הזוהר - אינני בטוח כי זהו המקום לדון בעניין.

טלה בר

New member
ספר הזוהר

הספר נכתב במאה ה-13 כך שבשום אופן לא יכול היה להיכתב בידי רשב"י שחי במאה השנייה לספירה. יש בו אולי איזה ביסוס על דברי חז"ל אבל למעשה אין לו כמעט שום קשר עם ההלכה של התלמוד ואולי מעט עם המדרשים.

מוטי32

New member
תודה לכולם

כעת אני מאד מאד לחוץ בזמן כשאתפנה מייד אשוב שוב תודה רבה

snowj303

New member
על קשרים

דורות של יהודים מאמינים מוצאים קשר ברור בין ההלכה וקבלת הזוהר. לאמר שקשר כזה לא קיים נשמע בעיני קצת מתנשא. זו גם משתמעת (בין השורות לדעתי, נכון, לא אמרת את הדברים הבאים) דרישה מהיהדות לעמוד בקריטריונים שהפגאניות המודרנית בוודאי לא עומדת בהם.

ירוחם 16

New member
אז מתי נכתב הזהר

אז בניגוד למה שנכתב שהוא נכתב במאה ה13 אז מה שמקובל היום זה שהוא כן נכתב בזמן רבי שמעון בר יוחאי והוא התגלה במאה ה15 למעט אנשים יחידים שהיה להם את זה בקבלה (ומכאן מקור השם קבלה)ואגב יש בתימן קהילה שנקראת דרדהיים שלא קיבלו את הזוהר והוחרמו על ידי כל הרבנים ויש להם גם 2 בתי כנסת בירושלים אם זה מענין אותך

מוטי32

New member
הקשר המיסטי-פאגאני לזוהר

דעת כמה חוקרים בעניין הזוהר והקבלה (כמו פראנק) כי ישנה זיקה מדהימה בין דברי הזוהר לבין האלילות.אני אישית חושב שזה נובע מגישה בעומק של מודעת רחוב. אבל תוך כדי הרצון לגבב קשרים לפאגאניזים התגלו לי כמה רעיונות שהיו נהוגים אצל האלילים (גם הרמב"ם למד ספרי ע"ז.וידוע כי הסנהדרין היו בקיאים בזה) בסך הכל כולם רוצים קשר עם בורא עולם. האם יש מוטיבים בזוהר שמזכירים צורת אלילות מוכרת לכם?

L e s t a t

New member
רק דבר קטן

אנא ממך, המונחים "אלילות", "אלילים", "עובדי אלילים" הם מונחים שווים למונחים "כושון", "מתרומם" ו"יהודון".

מוטי32

New member
סליחה ומחילה אם פגעתי בפולחנכם

לא התכוונתי רק זאת הלשון המוכרת לי מהספרות הקדומה. האם ההגדרה אלילות היא מוטעית?

Justin Angel

New member
מוטעית, לא בהכרח.

אבל מה שלסטט אשר הודעתו מתחתיי ניסה להגיד שהביטויים הנ"ל טיפה פוגעים. הקונוטציה של המילים הנ"ל אינה מתקשרת לשום דבר חוץ מסטריאוטיפים ועלילות נטולות בסיס עובדתי ועקרוני, זאת בזמן שהמילה "פאגאן" נטולה קונוטציות דומות בעברית. זה כמו יהיה להיכנס לשכונה שחורה בארה"C ולצעוק "מי הכושי הבן-זונה שחושב שיכול עליי?!". עקרונית זה עלבון, שלרוב אחריו יבוא התפרצויות אלו ואחרות לכיוון האדם אשר מעלה את אותם מילים על שפתיו ע"י הנפגעים.

למעלה