מי כתב את ספר הזוהר? עזרה בבקשה

L e s t a t

New member
עדיין לא הבנת?

מדובר בכינוי גנאי לדתות והאמונות העתיקות הלא-יהודו-נוצריות. כמו שהסברנו לך כבר, לכנות את העניין "אלילות" או את המאמינים "עובדי אלילים" שווה ללכנות אותך "יהודון". כ-י-נ-ו-י ג-נ-א-י מ-ע-ל-י-ב מ-ל-ג-ל-ג זה מה שמגונה ב"מושג" אלילות.

מוטי32

New member
שיהיה אל תפגע אתה לא אשם

אבל אלילות אולי עדיפה על כפירה מוחלטת נכון?

כפירה?

אין אנו כופרים. אולי לפי דעתך כן, בעינינו כלל לא. ליהדות נכנסנו בלית ברירה בשל ההורים להם נולדנו, שעימם הסיפור היה זהה וזה רק לגבי חלק מהאנשים בעולם. אף אחד מאיתנו לא בחר להיות יהודי. גם הכינוי "יהודי" בכדי לסווג אמונה דתית כלשהי שגוי מעיקרו, אבל כבר את המעוות הזה אי אפשר לתקן. היהדות, באופן די שחצני קבעה שכל מי שנולד להורים יהודיים הוא יהודי בעל כרחו. מאחר ומעולם לא האמנתי ביהדות כדת, אין אני רואה את עצמי כופר. כך שתקרא לנו כופרים כמה שתרצה, אתה פשוט טועה.

kat re

New member
תראה.. תקשיב... תבין ותפנים

עד עכשיו השרשור הנ"ל היה מבחינתי כעוד משהוא לקרוא בפורום אבל עכשיו אתה התחלת לחצות קווים וגבולות... ולפי רשימת הפורומים בהם אתה משתתף היית אומרת שהסיבה ללמה אתה פה די ברורה.... (ולמי שלא הבין שפשוט יעבור על רשימת הפורומים בכרטיס האישי שלו) אז באמת תעשה לכולנו טובה ותעלם בשקט אל מתחת לאותה אבן שמתחתי זחלת... ועוד הצעה לי אליך.... תרגיע את הדיבור שלך כי הרמיזות שלך כבר מתחילות לחצות קווים אדומים... ואני בד"כ בן אדם מאוד סובלני ואם הצלחת לגרום לי להגיב אז כדאי שתשקול את הצעדים הבאים שלך... אנחנו לא העלבנו את הדת שלך (למרות מה שאולי חלקינו חושבים עליה) אז אל תעשה השוואות לגבינו, במיוחד השוואות שאין לך מושג בהם.

הצעה שלי

אפילו שאני צעיר וזב חוטם כאן בפורום, חבל להתעמת. אפשר לנסות להסביר, פעם, פעמיים, שלוש. לא הולך? מוותרים. חבל להכנס למריבות. זו לא הדרך שלנו. אם הוא ימשיך במגמה הזו ויראה שאין לו קהל, הוא פשוט יקום ויעזוב. כל נסיון להתווכח עימו רק ישאיר אותו כאן.

Justin Angel

New member
בסדר.

לא מגרשים אנשים כי הם קשיי-הבנה. אחרת אף-אחד מאתנו לא היה פה היום. אין בקושי שני תושבי פורום "חדשים" שאני לא ישבתי איתם והסברתי להם מושגים ורעיונות, וגם אף-אחד מכם לא היה מבריק יותר מדי בהתחלה. וגם לי ישבו והסבירו מושגים ורעיונות שהתחלתי את דרכי. בטח מפאת שמישהו לא מבין בדיוק על מה מדברים אז לא מעיפים אותו. אל תתרגזו, תנסו לנסח מחדש, לגשת לבעיה בצורה חדשה, ולהסביר בצורה נחמדה וחביבה.

L e s t a t

New member
אולי אתה קשה ההבנה כאן

בכך שאתה מסרב להבין שאותו אדם מבין טוב מאוד ש"אלילות" זה כינוי גנאי, אם הוא מסוגל להרים מחקר וויכוח על מקורות הזוהר הוא גם יכול להבין כשמסבירים לו יותר משלוש פעמים ש"אלילות" היא כינוי גנאי ומבקשים ממנו להימנע מכינוי זה.

wicca sphere

New member
קודם כל אני זכר, ודבר שני

לכן בבקשה לפנות אלי כ"תוכל" ולא כ"תוכלי". בקשר לפגאניזם (רואה? הצלחת לרשום פגאניזם ולא "אלילות") בחבלי הארץ שהזכרת, כבר ענו על זה בהמשך השרשור לכן לא אגע בזה. בקשר למונח "אלילות" הוא מושג גנאי שווה ערך למושג הגנאי "nigger" אבל בהקשרים שונים. פגאנים, נעלבים מהמונח "אלילות" כפי ששחורים נעלים מהמונח "nigger". המונח "אלילות" הגיע כנראה בעקבות תופעה מעניינת שאפרט: בני ישראל בתקופת המקרא תמיד היו מיעוט לעומת הפגאנים שהיו סביבם. בעקבות סחר בין העמים, ובעקבות קשרים בין התרבויות בני ישראל גם הושפעו מהדת שהייתה בסביבה בה הם היו. דוגמאות נפוצות מאוד לכך אתה יכול לראות בעיר הכהנים (!) ענתות, על שם האלה הכנענית ענת. אתה יכול לראות שבתקופת יציאת מצריים האל העברי מאיים כמעט כל יומיים להשמיד את העבריים, וידוע שבמצריים חששו מאוד מפני שהשמש לא תוולד ביום שלמחרת והעולם ירחב. בכלל, חשבת פעם מדוע יש כל כך הרבה איסורים בתנ"ך על "עבודת אלילים"? או מאיפה בכלל בא המונח "אליל"? המונח "אליל" בא כנראה בעקבות האל "אנליל". כך שהעברים כינו את כל שאר האלים כ"אלילים", מן עיוות של המילה "אנליל". אפילו המונח "אל" עצמו, הוא שם של אל פגאני. שם העיר "ירושלים" היא חיבור שמות של אלים כנעיים. בניו של האל "אל", האחד "שלם" והשני "שחר". פירוש המילה "ירו", זה יסד. אז חובר יחדיו ירו ושלם. ויצא ירושלים. כשאנשים רוצחים, יש לעשות חוק נגד רציחות. אם לא היו רציחות לא היה צורך בחוק נגד הדבר, כנ"ל לגבי "עבודת אלילים". בעקבות חקירות ארכיולוגיות, אנתרופולוגיות, כתבים שונים שהתגלו ופסלים שהתגלו, ישנם מאות אם לא אלפי הוכחות שבני ישראל עבדו גם אלוהים אחרים בתקופת המקרא, אפילו את האלה ענת או האשרה במקביל ליהוה כנשותיו. כל החוקים וכל הקפדנות מראה על הריבוי של "התופעה", אתה יכול למצוא דוגמא זו במצווה על תבשל גדי בחלב אימו, שבישול גדי בחלב אימו היה טקס פגאני והמצווה נרשמה על מנת לגרום לבני ישראל לא לבצע פעולה זו. ומפה אגיע לנושא העיקרי - הקבלה, כולה, מלאה ברעיונות וטקסים פגאניים. היא כל כך פגאנית שאפילו ישעיהו ליבוביץ' אמר שמי שמתעסק בה הוא "עובד אלילים". כל התרבות היהודית, החגים, הטקסים, ראיית האלוהות, כולה מושפעת מהתרבויות הזרות, לכן השנאה והנסיון להתבדל הם מגוחכים. האל היהודי הוא אל מלחמות (יהוה צבאות), הוא אל של כעס וחרון אף, כל השינוי של הראיה הזו, כל השינוי של הקבלה בקשר לאלוהות, לטקסים, לטקסטים, לעשרות דברים הם לא המצאה מהאוויר - זה בעקבות השפעה של התרבויות שהיו מסביב של מי שרשם את הקבלה. למידע נוסף אתה יכול לקרוא את הספר: המיתולוגיה היהודית, הגביע והלהב, האלה הלבנה, וספרי הארכיולוגיה של א"י לתקופותיה השונות. יום טוב. שלך Wicca Sphere (הזכר..)

L e s t a t

New member
לא חבל על האנרגיה שלך?

אני מסכים עם מוסורסקי, דומני שניסיונות לשכנע את הבחור לא לכנות אותנו בכינויי גנאי כבר הוכיחו את כשלונם. אולי הדבר היחיד בו שכנעת אותו בדיון הנ"ל הוא להתייחס אליך כאל זכר בפעם הבאה שינסה להכניס דיון על היהדות תחת שמיכה של קשר רופף לפגניות. חבר'ה, יש לנו עסק עם מיסיונר ותו לא, אני אומר להזהיר - עוד פעם אחת המילה "אלילות" תופיע על הואריאציות השונות שלה והמנהל (דותן, זה התפקיד שלך כרגע) צריך להגביל את המשתמש. זה לפחות מה שאני הייתי עושה בפורום שלי.

Justin Angel

New member
אני נגד

אני מצטער, אני חושב שאתה פאראנואיד ותו לא יותר. אני מכיר מיסיונרים, אני נמצא בפורומים של מיסיונרים מאז שאני בתפוז, וזה לא מיסיונר. בתור התחלה, צורת הכתיבה שלו מאורגנת מדי, וכמו כן הוא יכול לשמור על רעיון אחיד במהלך יותר ממשפט אחד ואף על פני רצף של משפטים (קרי: פסקאות). נקודה שנייה, השאלות שלו לא-אגרסיביות כפי שהיה ניתן לצפות ממיסניור למעשה הוא עוד יחסית נחמד. נקודה שלישית, הוא אינו מציף את הפורום בשני אופנים: כניסה מוגזמת לפורום (20 תגובות ביום במועדים שונים), ופתיחת כמות מזעזעת של עצים חדשים. בנוסף לכך, אותו אדם פתח את השאלה הזאת במספר פורומים נוספים בתפוז ולכן רואים שהוא באמת מעוניין בתשובה, בניגוד למיסיונר שמעוניין רק להגיד את התשובה שלו. ברכות זוהרות

L e s t a t

New member
תעבור שוב על ההודעות שלו

נראה לי שאתה תשים לב שפספסת משהו.. מיסיונר לא חייב להיות לא-נחמד.. הוא גם יכול להיות נחמד מאוד ופשוט לנסות להוביל אותך למה שהוא רוצה להגיד לך. סגנון הכתיבה שלו דווקא תואם סגנון דיבור של מיסיונר, הוא נהנה לשלוף כל מני מסרים (עדיף מעורפלים במקצת) כשיש לו הזדמנות לכך, אפילו אם היא חלון קטן, אתה גם יכול אולי להתייחס קצת לעקשנות שלו להשתמש בכינוי גנאי מתנשא כאשר הוא מדבר על הפגניות. הוא פתח את הנושא בשאלה של אדם מסוקרן אבל עושה רושם שהוא מספיק בקיא בענייני הזוהר. פשוט רוצה להגיע למצב בו פרסום המסר שלו יהיה לגיטימי לחלוטין. "אותו אדם פתח את השאלה הזאת במספר פורומים נוספים בתפוז ולכן רואים שהוא באמת מעוניין בתשובה" או בלהחזיר בתשובה. "השאלות שלו לא-אגרסיביות כפי שהיה ניתן לצפות ממיסניור למעשה הוא עוד יחסית נחמד." ואיזה מיסיונר עדיף מזה הנחמד והמוביל בשקט אל המסר שלו? לא כל פעם שאתה רואה הודעה של מישהו (או שלי) אתה צריך לקפוץ ולנסות לסתור אותה.

Weirdi

New member
אני באמת לא מבינה

למה אתם ממשיכים לענות לו? הוא בא לפה תחת מטרה כלשהי. אז יופי לו. אנחנו לא נצליח לגרום לו להבין את דרך המחשבה שלנו והוא לא את שלו. אז אולי פשוט נעזוב את זה במקום לבנות עצבים? אולי זאת רק אני- אבל זה שאתם מתעצבנים ממנו מעצבן אותי יותר ממה שהוא כותב....

kat re

New member
אחותי את תותחית..

מה שכתבת זאת בדיוק הסיבה למה אני לא ממשיכה לענות לו.. הבעתי את דעתי... וזה מספיק ווירדי לשלטון

Weirdi

New member
אני כל כך מסכימה!

קטיה- הוארת. ראית את האור הנפלא והאמת המוחלטת! אני צריכה לשלוט על העולם וכך הוא יהיה מושלם!!! (אני לא מגלומנית- זאת פשוט האמת המוחלטת והבלתי מפוקפקת. כל דבר אחר הוא כפירה) עכשיו את יכולה למות בשקט... אבל לפני זה את צריכה לעבור אדם אדם ולהאיר את עיניו בכדי שכולם יגיעו להארה... ולמי שלא הבין- יש פה חצי ציניות עצבנית וחצי צחוק (כבר אמרו לי שאני נורא צינית על הבוקר...:)

Justin Angel

New member
בסדר.

לחץ הדם הגבוה שלך ומספיק חשדות לא מבוססים שאפשר איתם להוכיח שהוא היורה השני של JFK, הם עדיין לא תירוץ להעיף מישהו מהפורום.

למעלה