Deep Purple - מנקודת מבטי
תשמע, אולי זה בגלל שסבלתי ממנת-יתר של purple בשנות השבעים, כאשר תקליטיהם היו מנוגנים בלי סוף במסיבות כיתה בערב שישי (יש עוד דבר כזה?). אבל הם פשוט משעממים אותי מחץ ולא עושים עלי רושם (חיובי) כלשהו. רק פוזות, מצ'ואיזם ויומרנות. ללא תוכן, ללא עידון, ללא נשמה. באשר למעמדם בשנות השבעים: הם היו אחת מהלהקות הכי פופולריות, עד אמצע שנות השבעים. אם נשווה לפלויד, אז בתחילת העשור - עד DSOTM - הן היו פופולריות באותה מידה. מ-DSOTM והלאה, הפלויד נהיו אחת הלהקות הגדולות בתבל, ו-purple הרבה פחות. החל מאמצע שנות השבעים הם הלכו ודעכו. בתחילת שנות השמונים הם כבר היו בדיחה מהלכת. כיום, עבורי הדבר היחיד המעניין לגביהם הוא ניתוח הדינמיקה הפנימית בלהקה, שהשפיעה השפעה מכרעת על הכיוונים המוסיקליים בהם הלכו, בנקודות שונות במהלך הקריירה שלהם - וההשפעה על גורל הקריירה הזו. לפני כשנה הופיע מאמר מרתק ב-Mojo על הדינמיקה הנ"ל. אמנם, המאמר לוקה בחסר (יש לי הרושם שהוא רק חלק ממאמר ארוך יותר, שקוצץ בעריכה), אבל בכל זאת ניתן ללמוד ממנו הרבה, על מאבקי הכח בתוך הלהקה, ותוצאותיהם. למעוניינים, אני יכולה למצוא את המאמר ולתת תקציר.