מי כתב מה?

Trachten

New member
מי כתב מה?

איפה יש מידע על מי הלחין וכתב כל חלק בשיר? לדוגמא האם בקרדיטים כתוב לגבי שיר מסויים שרק ווטרס כתב אותו, האם הוא כתב רק את הבסיס והשאר כתבו את החלקים שלהם, או שהוא כתב גם את החלקים של הכלים האחרים?

חרטושה

New member
הלוואי שזה היה כזה פשוט.

שי המון סיפורים לא נחמדים על האופן שבו ווטרס גנב קרדיטים, או לפחות לא נתן אותם לאנשים אחרים שעזרו בתזמור (שלא היו בכלל שייכים ללהקה), כי הרי לנגן זה משהו אחד ולתזמר זה סיפור אחר לגמרי (כך בחומה וגם ב AHM ). חוץ מזה זה נורא מאד תלוי על איזה אלבום אנחנו מדברים. ועיבוד והלחנה זה לא אותו הדבר.

One Echoe

New member
תזמורים.

קודם כל, לא אמרתי שזה אותו דבר... אני לא מפגר, אני יודע מה זה עיבוד ומה זה הלחנה. אני לא חושב שיש הרבה יצירות של הפלויד שיש בהן תזמורים. חוץ מאטום הארט מאדר וכמה שירים בחומה. ואני חושב שהקרדיטים ניתנו למי שתזמר..(רון גיסין, לא?) את שאר השירים הלהקה מעבדת ביחד, בדר"כ... זה מה שהופך אותם ללהקה.

חרטושה

New member
../images/Emo6.gif

אל תשים לב אליי, אני מושפעת מאוסקר ווילד שאני קוראת שוב בזמן האחרון ומהפלצנות הנפלאה שלו. גם זה יעבור. בשום מקום לא היו לי טענות לגבי רמת האי קיו שלך, ואם תשאל אותי אני גם לא רואה סיבה להתלונן עליה.אני סתם הרחבתי לא אמרתי שאתה טועה. בביוגרפיה שלו מספר שאפנר על כל תהליך ההלחנה והכתיבה של האלבומים השונים של הפלויד. ב- AHM למשל, גיסין מספר (בגירסתו ומהצד שלו כמובן) שהוא הירמן, תזמר (את התזמורת שהורכבה בעיקר מבראסים, שזה סיפור אחר לגמרי) והלחין כמעט הכל לבדו. הוא אומר שרוג'ר בכלל לא ידע לקרוא תווים, ושריק רייט ודיוויד גילמור תרמו מעט מאד מבחינת רעיונות מוזיקליים לאלבום. בחומה, גיסין גם לוקח לעצמו קרדיט כמי שהוציא אל הפועל את הרעיונות של רוג'ר, שהוא כותב מילים מוכשר, אבל לא מלחין ולא מוזיקאי של ממש. גיסין טוען שווטרס לא נתן לו קרדיט על קטעים שהוא הלחין, וראה באלבום יצירה מושלמת שלו, למרות שלגיסין הייתה השפעה מאד גדולה על מה יופיע באלבום הסופי, כלומר אלה קטעים יכנסו ואלה יושארו בחוץ.

אין קשר בין גיסין לחומה

זה כמובן בוב אזרין שעבד עם ווטרס על השיר THE TRIAL... הרבה אנשים מתבלבלים בין השניים! :)

חרטושה

New member
../images/Emo13.gif מה יהיה איתי, מה?

אני מיואשת מעצמי. תודה על התיקון. אני תמיד, אבל ת-מ-י-ד מתבלבלת בשמות של שניהם, זה כבר הרגל.

עזבי ... זה כלום

אני פעם הייתי מתבלבל בין ריק לניק... שערוריה! זה עבר, הוווווווופ תודה לאל!

למעלה