מי לא מאמין שהתורה מן השמים?

זה לא עניין אמוני.

המסורת היהודית עצמה מספרת שהתורה נכתבה על ידי משה במשך 40 שנה, והנ"ך על ידי נביאים ואנשים שונים. האם הם כתבו זאת בהשראה אלוהית? אולי. עד היום לא פורסמה הוכחה.

בת יפתח

New member
גם לא פורסמה הוכחה

לקיומו או אי קיומו של הא-ל. ואם אני לא טועה , השכינה הכתיבה למשה את התורה בהר סיני, לפי המסורת . ( אבל אני לא בטוחה .)

את טועה. צר לי.

על פי המסורת היהודית, משה כתב את התורה במשך 40 שנה. תלמוד בבלי מסכת גיטין דף ס', עמוד א': ...אמר רבי יוחנן משום רבי בנאה, תורה מגילה מגילה ניתנה. שנאמר "אז אמרתי הנה באתי במגילת ספר כתוב עלי". רבי שמעון בן לקיש אומר, תורה חתומה ניתנה. שנאמר "לקוח את ספר התורה הזאת"... --- רש"י שם (עיבוד לדבריו): "מגילה מגילה ניתנה" - משה כתב כל פרשה בזמן שהיא נאמרה, במשך 40 שנה. בסוף ה40 שנה כשנגמרו כל הפרשיות, הוא עשה מזה ספר. "חתומה ניתנה" - הפרשיות נאמרו למשה במשך כל ה40 שנה, אבל הוא כתב את זה רק בסוף ה40 שנה.

התולעת 1

New member
אמת דיברתה

נכון התורה נכתבה על ידי משה העינין הוא זה שהכתיב לו את התורה.... דומא..לראש ממשלה שיש לו מזכיר שכותב לו את המכתבים אבל,לא מיחסים למזכיר את כתיבת המכתב אלה לראש ממשלה. לכן היחוס לכתיבת התורה ,זה בורא עולם...

אני! אני! אני!

צ'מעו סיפור: היה היה יהודי מאמין צדיק וטוב שבטובים. חטא אחד ביצע אותו צדיק- השתכר הוא, כלוט היה. בהשראת האלכוהול שבדמו זרם, החל לכתוב הוא, ולא יפסק עד אשר תצא יצירת מופת, והיא תנ"ך. אבל אבוי! נפל לו התנ"ך מן החלון, וכל היצירה אבדה. אך לא כן הוא רבותי, שהרי הילך לו אותו אגע יהודי רוכל, פשוט שבפשוטים, ויפול התנ"ך על ראשו, ויקרא הפשוט את תוכנו, ויחשוב "נפל זה הספק מן השמיים, סימן מה' הוא!" ויספר הוא לחבריו, ויספרו לחבריהם, ותתפשט האמונה. רק מה חבל הוא, נאמר, שיצירת שיכור כלוט הוא התנ"ך. אף אחד לא חטף התקף לב? טוף. אל תקחו את זה רציני, זה סתם בצחוק, סאטירה אם תרצו, ואם פשר לעשות סאטירה על כל הנושאים בעולם, למה לא על זה?

ronen1981

New member
תורה משמים?

כאילו נפלה כמו גשם ?
. התורה אוגדה מכתובים של אנשים שונים אנשים בשר ודבר ואין בינה לבין ישות זו או אחרת כלום.

למעלה