מי לא רוצה להשתחרר מהפחדים?

ettyshp

New member
מי לא רוצה להשתחרר מהפחדים?

נושא: מי לא רוצה להשתחרר מהפחדים? תוכן: "הפחד העמוק ביותר שלנו הוא לא שמא אנחנו חלשים מדי. הפחד העמוק ביותר שלנו הוא שאנחנו בעלי עוצמה שמעל לכל שיעור. זה האור שבנו- לא האפלה שבתוכנו- שמפחיד אותנו יותר מכל. אנחנו שואלים את עצמנו- איזו זכות יש לי להיות מבריק, יפהפה, מוכשר ואהוב? למען האמת- איזו זכות יש לך לא להיות? אין שום דבר נאור בלהצטמק כדי שאחרים לא ירגישו חסרי - ביטחון. ככל שניתן לברק שלנו להאיר אנחנו מעניקים, בלי מודע, רשות לאחרים לעשות כמונו. ככל שנשתחרר מהפחדים שלנו, נוכחותנו תשחרר אחרים מפחד". לראשונה כשקראתי את הציטוט הזה, שאלתי את עצמי מאיזה מקום נובעים הפחדים שלנו לעשות דברים שאנחנו כל כך רוצים ומרגישים שמשהו עוצר בעדנו? אחת הגישות בפסיכולוגיה גורסת שהפחד הוא פחד מהצלחה ולא מכישלון. אנחנו פוחדים להצליח שמא ההצלחה תגרור אחריה ציפיות של הסביבה מאיתנו להצליח שוב לפחות כמו בפעם הקודמת ואף יותר. כלומר כל הזמן ה-רף שלנו עולה. ונניח שזה נכון, אז מה? כשאנחנו פועלים מתוך ה"אגו", נוקטים בצעדים המלווים במחשבות על מה תהיינה התגובות של הסביבה, האם יאהבו את מה שאני עושה? האם יאהבו אותי? מתחילים לעלות הפחדים. לאחרונה כשהחלטתי על עשיה כלשהי שהיה לי ברור שאני מסוגלת לה, והתחיל לקנן לו הפחד הישן, נזכרתי בציטוט הנפלא הזה. וחשבתי לעצמי: מספיק שהעשייה הזו תגרום ולו רק לאדם אחד להתחלה של שינוי כלשהו בחיים, אני עשיתי את שלי. ולא חשוב מה יגידו, ולא משנה איזו ביקורת תהייה. וקול פנימי "רעם" ואמר:" מי בכלל שואל אותך? את מי מעניינים הפחדים? הם שלך, הם לא שייכים לאנשים ש"מחכים" לקבל את מה שיש לך לתת.וכשיש לך לתת, אין אפשרות שזה ישאר אצלך בפנים!" . וכך כשאני מחוברת למחשבה שהעשייה שלי היא לא למען האגו אלא, עשייה שנועדת לעשות טוב, קל, שמח, מלמד לאחרים,כל הפחדים נשארים מאחור וממשיכות ללוות רק האהבה והיצירה. יום אוהב לכולם-אתי.
 
בעצם מה זה פחד-מה הסיפור שלך?

קראתי את המילים הנפלאות של אתי, ואני שואל את עצמי , בעצם, מה זה פחד? עובדתית: פחד תמיד מתייחס לארוע שעלול להתרחש בעתיד, ותחושת הפחד מבוססת על נסיון/חוויה לא נעימים בעבר האישי. אם נתייחס לכך שהאמת היחידה הקיימת זה ההווה, רגע זה בו אתה או את קוראים מילים אלו,ואילו העבר איננו כבר ,הוא בנוי מספורים המבוססים על זכרונות סובייקטבים שנותרו בנו- והעתיד עדיין לא כאן, הוא סיפור דמיוני שאנו יוצרים באמצעות סיפורי העבר, והוא תמיד מבוסס על הזכרונות,הדמיון והיצרתיות האישיים. אם כך,אז - הפחד - העתיד , הוא סיפורים שאנו מספרים לעצמנו. ואם אלו סיפורים שאנו יוצרים,אז באפשרותנו ליצור סיפורים אחרים. נשמע נהדר נכון, אבל זה לא פשוט. יש סיבות לכך שאנו מספרים לעצמנו סיפורים מסויימים ולא אחרים. ואחת הסיבות יכולה להיות הגנה,כי אם אני אצפה לכישלון, לארוע לא נעים, אני מכין עצמי לכך, והנפילה לא תבוא כהפתעה - כלומר הפחד משמש באפשרות זו כמגן עלינו. ולפעמים הפחד נובע מפצעים שעדיין נותרו פתוחים וכואבים, בעיקר משנות ילדותנו המוקדמות, וישנן אפשרויות אחרות. הטיפול באמצעות דמיון מודרך ו-NLP הוא כלי חזק ביותר בשינוי הסיפורים שאנו מספרים לעצמנו, סיפורי העבר וסיפורי העתיד - הפחדים. ולפעמים עצם הידיעה שהכל סיפורים, יוצרת את האפשרות לשינוי, כי אתה יוצר את הסיפורים ,הכח בידיים שלך- להתחיל לעשות שינוי בסיפור האישי שלך אפילו כבר ברגע זה..... אז מה הסיפור שלך?
 
בעיה שמציקה לי הרבה לאחרונה../images/Emo10.gif../images/Emo11.gif

שלום לכם. ראשית, רציתי לכתוב שהדברים שרשמתם היו נפלאים, גם אתי וגם יוסי
. אינני יודעת למה התכוונה בדיוק בשאלה "מה הסיפור שלך", אך יש לי בעיה שהתחילה להציק לי בשבועות האחרונים. למעשה ייתכן וזה כן מתחבר לשאלה שלך יוסי. ה"סיפור שלי" בשבועות האחרונים הוא בעיה שאני לא יודעת איך להתמודד איתה וכיצד לפתור. אני מתביישת מאוד לספר עליה, מאחר ואני חוששת מתגובות האנשים. בסביבה הקרובה בה גדלתי, במיוחד מצד משפחתי, הורי ואחותי (שגדולה ממני ב-3 שנים) ניצלו מאוד כל הפגנת חולשה שבאה מצידי, ולא עזרו לי, בין אם זה היה פחד, חרדה, חשש, לחץ נפשי. כשהייתי ילדה הורי "חינכו", (או חשבו לפחות שחינכו אותי), בצורה מעט אלימה. אם הפרעתי, רציתי תשומת לב, או אמרתי משהו שהעציב את אמא שלי, הם החליטו שמגיע לי מכות ושזה יהיה הפיתרון ה"חכם" ביותר (שניהם אנשים "משכילים" ואמא שלי גם אשת חינוך). הדבר הביא אותי לגדול בתחושה של פחד וחוסר ביטחון, שהתבטאה אצלי גם בשאר תחומי החיים. האבסורד הוא, שהורי מצד שני, עזרו לי ועדיין עוזרים לי מאוד מבחינה חומרית, דבר שבאופן פסיכולוגי העביר בי מסר כפול. אינני יודעת איך והאם ולמה זה קשור, אך בשבועות האחרונים התחילה לבוא אצלי בעיה. מאוד קשה לי לצאת מהבית, להסתובב בין אנשים ולעיתים אף להביט לאנשים בעיניים.. רציתי לשאול האם מישהו חווה אי פעם מצב כזה (שנמשך יותר משבוע), וכיצד הוא התגבר עליו. נוסף על כך, הייתי רוצה לשאול האם יש איזשהו תרגיל של דמיון מודרך, אשר יכול, אם לא לעזור ממש, לפחות להקל על המצב.. בתודה לכם מראש.
 

ettyshp

New member
לך ציפור הנפש ../images/Emo22.gif

האחת והיחידה, שאין עוד אחת כמוה בעולם. ראשית אני מאוד מעריכה את האומץ שלך והפתיחות לספר למרות החשש מפני תגובות האנשים. מאוד נגעת בי ואני יכולה להבין איך מרגישה ילדה/אשה שנמצאת כל הזמן בעמדת "ספיגה" מהסביבה הכי קרובה לה, אותה סביבה שתפקידה לחזק ולבנות את ההערכה/בטחון עצמי שלה. זה בודאי מעורר תחושת כעס לא קטנה,ובלבול גדול כשאת מקבלת עזרה כלכלית מההורים.אולי יקל עלייך אם תתחברי לאחת מהנחות היסוד של ה-N.L.P : בכל רגע נתון, בוחר כל אחד את הבחירה הנכונה ביותר, האפשרית לו.והכוונה שלי היא להתנהגות ההורים שלך שהתגובות שלהם מרמזות על מצוקה כלשהי בה הם נתונים. אני יכולה להבין מהבעיה שהצגת שהנפש שלך מנסה להגיד לך משהו. כמו שלגוף יש חכמה משלו והוא משדר כאב פיזי כשאנו לא מטפלים בבעיה כלשהי, כך הנפש משדרת איתותים שמשהו לא כפי שצריך להיות. הביטחון וההערכה העצמית נבנים מילדות על ידי האנשים הסובבים אותנו: ההורים, האחים, הגננות, המורים וכו´. אני לא יודעת אם המשפט הבא ירגיע אותך אך אכתוב אותו בכל זאת: מרבית האנשים שאני מכירה כמטפלת ולא רק, סובלים במידה זו או אחרת מחוסר הערכה עצמית. הדבר הטוב הוא, וכאן אתחבר להנחה נוספת של הN.L.P.: שלכל אחד יש את כל המשאבים שהוא זקוק להם, כדי להשיג את מטרותיו.ה- N.L.P מניח, שאם משהו אפשרי בעולם, הרי הוא אפשרי לכל אחד. השאלה היא רק ´איך´. את לא בקשת אך אם אני באמת חושבת איך לעזור , אני רק יכולה להציע לך לאזור אומץ ולהתחיל לקחת את המושכות לידייך. אף פעם לא מאוחר להתחיל לבנות הערכה עצמית. אולי יש אפשרות שתבדקי לאיזו שיטת טיפול את מתחברת ולכי על זה. אין סיבה בעולם שתתחבאי מאחרי משקפיים כהים כל כך. ובינתיים את יכולה להכנס להרפייה, באמצעות האזנה למוסיקה מרגיעה , באמצעות נשימות או בכל דרך אחרת (אולי תקליטי את עצמך כשאת מקריאה את אחד הטקסטים להרפייה שמצויים כאן בפורום ואח"כ תאזיני להקלטה...) ותוכלי לדמיין את עצמך עם משקפיים כהים ואיך לאט לאט השחור מתחיל להתבהר עד שהופך ללבן.... אני מאחלת לך הצלחה ואם יש לך שאלה נוספת תרשי לעצמך לפנות, אשמח לענות. בינתיים שיהיה לך שבוע נעים -אתי.
 
לאתי תודה../images/Emo39.gif

אתמול באמת הרגשתי קצת יותר טוב, כשנסעתי באוטובוס לתל-אביב. עדיין הייתה לי תחושה של מתח וחרדה אך הצלחתי להפריד את הפחדים מהמציאות במעט. אני חושבת שהסיבה לחשש שלי מאנשים סביב ונעיצת עיניים שלהם, היא מהסיבה הברורה ואם זאת הנשכחת והמודחקת, שבעצם כשהייתי ילדה, עד גיל 21 לפחות, כשגרתי עם הורי, הם מאוד לא כיבדו את המרחב האישי שלי. החדר שלי היה צמוד לחדרם, מאחר והוא היה פעם מרפסת, והם החליטו מתי החלונות שלי צריכים להיות פתוחים לגמרי או מוגפים, לא משנה מה רציתי, או איך הרגשתי, הם חשבו רק על האינטרס שלהם, שיכנס אור לחדרם, (בגלל שהדלת כניסה לחדר שלי היתה שקופה ונכנס ממנה אור לחדר שלהם). זאת רק דוגמה אחת מני רבות, שהרגשתי לא מוגנת בבית, ושכל פעם, באופן לא צפוי תמיד, הם יכולים להרים עלי יד. מה שקורה הוא שכשאני הולכת ברחוב, על אף שזה לא נשמע הגיוני, יש לי חשש שמישהו יפגע בי, גם המבטים והנעיצת עיניים של אנשים בי מאוד מפריעה ומלחיצה אותי. אלה התובנות שהיגעתי אליהם ביומיים האחרונים. רציתי להודות לך אתי על התגובה האמפטית והחמה. יכול להיות שהרגשתי יותר טוב אתמול בבוקר כשנסעתי, בגלל שחשתי בטלפתיה את האיכפתיות שהגיעה מרחוק :).. התגובה שלך מאוד עזרה לי. אני מאוד מתחברת למוסיקה ומאמינה בכוחה המרפא, לגבי כניסה להרפיה, אני מנסה לעבוד על זה עכשיו. האירוניה היא שאמא שלי קנתה לי את הספר "דמיון מודרך" של ד"ר ג´רלד אפשטיין (שוב מסר הפוך מצידה). אני אנסה ליישם ממנו אולי כמה רעיונות. הבעיה היא שהוא לא כותב הרבה על חוסר ביטחון עצמי ואיזה תרגילים ניתן לעשות כדי לחזק את הביטחון. בבכל אופן, תודה לך שוב על ההתייחסות והטיפים, בתקווה שארגיש יותר טוב. לילה טוב..
 
למעלה