מי לדעתכם גיטריסט יותר טוב?...

itaikuskus

New member
אני שונא להודות בזה

אבל השם לא מצלצל לי כרגע תזכירי לי איפה הוא ניגן?

לדעתי..

גילמור.. לא מכירה ת'שני, ויש עוד הרבה מאוד גיטריסטים מעולים וחשובים שעשו היסטוריה וכו' אבל זה עניין של טעם אישי, ועל טעם ועל ריח אין מה להתווכח.. אני למשל יכולה לסגוד לפייג', הנדריקס סלאש ועוד ויכול לבוא כל בנאדם ולהתווכח איתי על זה שעות, אבל זאת דעתי. זה לא ישתנה בגלל שמישהו אחר לא מסכים עם זה. לכן זה טיפשי לשאול שאלה שכזאת. כי כמו שאמרתי- על טעם ועל ריח אין מה להתווכח. (נו באמת משפט שלומדים בגן אפחד עוד לא הפנים אותו?!
)

oribarak

New member
steve howe(איך מבטאים את זה??)

יש לי חיבה לגיטריסטים של פרוג. כל אחד מהם המציא משהו חדש. fripp את הפרוג הכועס, עם ריפים קשים ומיוחדים, לטימר עם סולואים עוצרי נשימה ברגש ובמלנכוליה שנשפכת מהם, הגיטריסט של ג'נטל ג'יאנט(שולמן?) שיוצר צליל גוטי ומיוחד, ועוד ועוד...אך הגדול מביניהם, הוא howe...צליל חללי, טכניקה אדירה, מהירות לא נמדדת וסולואים מסובכים עם ריפים עוצרי נשימה שאתה אומר"איך לא חשבתי על זה"!!!גיטריסט ענק, גיליתי את זה רק השבוע.

Shakty

New member
אתה חייב אבל חייב לשמוע את

STEVE HILLAGE. הבחור היה הגיטריסט של גונג באלבומים הכי משמעותיים שלהם (ANGELS EGG ו YOU) וגם קצת אחרי. יש לו עמה אלבומי סולו מופלאים. הבן אדם לוקח את סטיב האו בהליכה - ריפים שלא נגמרים במהירות מסחררת - מבחינתי יש רק גיטריסט אחד שעולה על כולם ג'ון מקלפלין - בעיני (למרות שהוא טוען הפוך) הוא אפילו יותר טוב מהנדריקס. ג'ון מקלפלין בתוקפות הרועשות שלו (מהווישנו אורקסטרה) ניגן על דאבל נק מהגהנום - אין אף גיטריסט שעשה כאלו דברים מתוחכמים כל כך מהר ועם כל כך הרבה גרוב ורגש - זו ההתגלות האלוהית של גיטרת הרוק. תשמעו את INNER MOUNTAIN FLAME או את BIRDS OF FIRE - שני אלבומי חובה בכל בית. סטיב ואי,ייגני מאמלשטיין וכל שאר הוואנביז יכולים לשים את אחד הדיסקים האלו ולבכות כי מה שהם עושים יכול להיחשב במקרה הטוב כאוננות.

Shakty

New member
הוא ניגן עם מיילס דיוויס בצעירותו

וגם אחרי פרוייקט מהוישנו אורקסרטרה הוא חזר לגיטרה קלאסית ואקוסטית - אבל בשנות ה 70 הבן אדם נתן ברוק כמו שרק אולי הנדריקס נתן. KICK ASS DISTRIOTION וסולואים כמו שכתבתי - שהיו גורמים לכל שאר הJERKS מהמאטל לבכות כמו ילדות קטנות.

חרטושה

New member
זה לגמרי נכון ../images/Emo45.gif

בכלל, גונג אף פעם לא השתמשו בפסיכדליה (כמו בפאנק אצל להקות אחרות ובזמנים אחרים) בתור תירוץ. כמו להקות אחרות שהקטע הטכני שלהן מאד חלש בלשון המעטה, אבל הסגנון כאילו מכסה על זה. האנשים האלה ידעו לנגן, וידעו לנגן בצורה מבריקה לחלוטין.

לא שמעתי אותו מזמן כבר

אבל ממה שאני זוכרת, הוא משעמם מחץ. דיסטורשן עדיף בהרבה!!11!!

Shakty

New member
מה שמעת שלו ?

אני ממליץ על FISH RISING ועל L שניהםמצונים - בתחום הסולו. אבל ANGELS EGG של גונג הוא ממש בגדר חובה לחובבי סצנת קנטרברי.

למעלה