מי לדעתכם המספר שתיים המועדף

deen35

New member
מי לדעתכם המספר שתיים המועדף

עליכם ברשימת "קדימה" לכנסת?

דווידו

New member
גם אני חושב על ציפי ליבני

מה שבטוח לא אולמרט,שהוא אחד הפולטיקאים שאני הכי פחות מסמפט

תומרס1

New member
היי לכולם קצת נעלמתי ...

ביומיים האחרונים לא הייתי בבית, הייתי שבת אצל אבא בת"א... אז לגבי המספר 2 של קדימה דעתי כבר ברורה לא?? ציפי ליבני....

mean girl 16

New member
ברוך שובךךך../images/Emo70.gif

התגעגענו

ללא ספק ציפי לבני

1. ציפי לבני מבחינתי ראויה להיות מספר 2 במפלגה , אלא שלהערכתי שרון יציב את אולמרט במקום השני , פרס במקום השלישי ,ולבני ברביעי.

bhnadav

New member
להערכתי פרס לא יתברג שם.

לבני תהיה בכל מקרה מיד אחרי אולמרט, במקום ה-3. ושרון כבר איים שאם הם לא יפסיקו להשתגע, הוא ישים את מופז במקום השני ואת שטרית אחריו.

מופז עשה טעות גדולה

אם היה מצטרף לקדימה מייד עם פרישת שרון מהליכוד , היה כנראה ממוקם במקום השני + תיק ביטחון ביד. עכשיו לא רק שתיק הביטחון כנראה לא יימסר לו , אלא שהוא לא ימוקם באחד מארבעת המקומות הראשונים (מקומות 2 ,3 ,4 ,5).

דווידו

New member
מה זה משנה המקום ברשימה?

אולי רק למקום שיני שהוא אולי מקום של כבוד או אולי מקום המאשר ירושה אפשרית אולי בעתיד ,כולם יכנסו לכנסת ומקום לא מבטיח משרד ממשלתי גדול או לא ראה אולמרט למשל שהיה במקום די נמוך ברשימת הליכוד לכנסת היוצאת אך קיבל משרדים חשובים ואילו צכי הנגבי שהיה במקום גבוה מה קיבך?

bhnadav

New member
הרבה משמעות אין.

בהנחה שמן הסתם המקום השני בקדימה יקבל את התפקיד הרשמי של ממלא המקום, יש לזה משמעות אדירה. אבל לכל היתר זה לא כזה משמעותי, למרות שמן הסתם - אם שרון באמת בונה את הרשימה, אז זה פחות או יותר לפי הדירוג של הבכירים שאח"כ ירצה לראות כשריו. כלומר, אם בדוגמא שנתת מהליכוד, בהם אולמרט היה במקום נמוך וקיבל את תפקיד ממלא המקום, כאן זה לא יקרה, כי הרי אם שרון רוצה מישהו כשר בכיר, הוא לא ישים אותו בסוף הרשימה. אין בזה היגיון.

trigotrigo

New member
יש עוד משהו

המיקום ברשימה מקנה לאוחז בו זכות קדימה על תיק שהוא רוצה בו, בשיתוף, כמובן, עם החלטת ראש הממשלה.

bhnadav

New member
כן,

אבל כפי שכתבתי - במילא שרון הוא זה שמחליט הן על הרשימה והן על משרת השר, כלומר זה לא כמו מקרה בו מרכז מפלגה בוחר רשימה שלא תמיד נראית ליו"ר התנועה, והוא אח"כ יכול לנגב איתה את הת*ת. כאן שרון מחליט הן על זה ועל זה, ואני מאמין שהוא ירכיב את הרשימה בהתאם לתפקידים שיינתנו בהמשך. או שהוא סתם רוצה לבלבל לאנשים במפלגה את המוח

bhnadav

New member
ומשהו לגבי ציפי לבני -

לא זוכר כתבה של מי קראתי, נחום ברנע ושמעון שיפר או סימה קדמון, אבל נכתב שם דבר שלדעתי הוא נכון. נכתב שם, שלציפי לבני כיום אין ניסיון בנושאי ביטחון, אין ניסיון במשאים ומתנים, אין ניסיון בכלכלה ברמה הלאומית וכו'. אם לפני מספר חודשים היו שואלים אותה איזו שרה היא הייתה רוצה להיות בממשלה הבאה, היא בהחלט הייתה רוצה להמשיך במשפטים. אך הסיטואציה הזו שבאה כעת, גרמה לה לחשוב גם התפקידים הבכירים, כמו חוץ וביטחון. העניין הוא, שאם היא הייתה צריכה להחליט בין תפקיד ממלא מקום עם סמכויות נרחבות בתחום מסויים, או לעומת זאת משרת החוץ, היא הייתה מעדיפה את החוץ ולא את תפקיד ממלא המקום, ולו כדי לתת לה את המנוף הזה בזירה הבכירה יותר, הלאומית. אני מסכים עם זה

קח ספר בישול-ותאכל את הדפים במקום..

כתוב...כתוב....מי שלא מכיר מקרוב...יכול להסתמך על עיתונים והבלים. חשוב למסור דברים מהימנים,גם אל תלך למסעדה-תאכל את הדפים עם התבישילים כי כתוב שם שזה טעים-ונראה מאוד אסתטי...לא? כל שכתוב בעיתונים-הוא מזווית עיניו של הכותב, ויש בו מסרים גלויים וסמויים,יש לו מטרה....וכך מכוון את כתיבתו ותחשבו על זה

bhnadav

New member
../images/Emo12.gif

התגובה שלך קצת מוזרה, כי אני מתייחס להרבה ממה שנכתב כפרשנות, ועם הפרשנות הספציפית הזו אני מסכים. הרי זו לא ידיעה חדשותית שיכולה להיות מהימנה או לא מהימנה, אלא דעת יחיד, או פרשנות של כתבים, שבמקרה הזה זוכה להסכמתי.

למעלה