מי לדעתכם טוב יותר לישראל דונלד טראמפ או הילרי קלינטון?

tuko2

New member

מצד אחד הילרי שייכת למפלגה הדמוקרטית שיותר ויותר עויינת אותנו. מצד שני דונלד טראמפ נראה לא צפוי.

marabo

Well-known member
טראמפ באופן חד משמעי

הסיבה פשוטה - יש לו בת יהודיה אורטודוקסית והוא מקבל ואוהב אותה.
מה שמעיד עם הבית בו היא גדלה ועל אופיים של הוריה.
לעומת קלינטון שביתה צ'לסי התחתנה עם יהודי מתבולל.
בסופו של דבר הכול מתחיל מהבית.

lavifighter

New member
זה מה זה לא משנה, לראיה "רבנים לזכויות אדם"

אין קשר חד משמעי בין רמת דתיות לטובת מדינת ישראל. יש הרבה דתיים/חרדים שהם מאוד שמאלנים. גם הליטאים לא ממש ימין(למשל משה גפני ידוע כשמאלני) וגם דרעי לא ימני, שלא לדבר של שי פירון ומפלגת מימד בזמנו.
טראמפ טוב לישראל והילרי רעה לישראל אבל זה לא קשור לבנות שלהם אלא פשוט זה שהילי תבוסתנית, דמוקרטית, לא חובבת ישראל, מאמינה במורשת אובמה ושונאת את ביבי ואת ההתיישבות באיו"ש, ובעלת קשרים כנראה עם ארגוני שמאל.
בעוד שטראמפ רפובליקני, תקיף, אנטי איראני ואנטי איסלמיזם, חובב ישראל, לא מאמין בשתי מדינות ואין לו בעיה עם כל מנהיג שיהיה בארץ, ולא קשור לארגוני שמאל.

marabo

Well-known member
אני לא מדבר על מדינת ישראל בהכרח

אלא על עם ישראל באופן כללי, יש חרדים דתיים שהם שמאלנים אבל השמאלנות שלהם היא בדרך כלל מאוד לייט והם לא הרוב בציבור אותו הם מייצגים.
"רבנים לזכויות אדם" למיטב ידיעתי הם לא ארגון אורטודקסי וגם אם כן הם משהו מאוד קטן וביזארי.
בדרך כלל רוב רובו של הציבור האורטודוכסי הוא ימני למעט חריגים במספרים קטנים פה ושם.

lavifighter

New member
אגב גם מקים "שוברי שתיקה" דתי אם אני זוכר נכון

ואחד הפעילים העיקריים שלו(יהודה שאול, השמן שהמציא שאנחנו מרעילים בארות) היה אפילו חרדי וחזר בשאלה רק לאחרונה.
זה לפחות מה שנאמר בערוץ 10 בתוכנית עליהם(שלא הייתה חיובית או שלילית, די נייטרלית).
נכון, רוב הציבור האורטודוקסי ימני, וגם רוב הציבור בכללי ימני... ויש גם חילונים ואפילו "מתבוללים" ימניים או לפחות מרכז או שמאל "ציוני"(אמיתי, לא מה שהיום מציג את עצמו כשמאל ציוני).
אבל זו לא הסיבה שטראמפ יהיה טוב לישראל והילרי רעה. הילרי היא פשוט ממשיכת אידיאולגיית "צמברליין" של ברק אובמה אבל קצת פחות קיצונית, והיועצים שלה שונאי ישראל בחלקם.

marabo

Well-known member
בסופו של דבר הקב"ה יקבע

ואנחנו באמת לא יכולים לדעת, לפעמים מרע יוצא טוב ולהיפך, אבל איך שהדברים ניראים כעת מי שביתו התגיירה מאהבת ישראל והפכה לאורטודוקסית ואביה הגוי חי עם זה בשבלום ואוהב אותה יש לו נתונים יותר טובים ממי שביתה התחתנה עם יהודי מתבולל ויועציה הם שונאי ישראל.

evglev1

Well-known member
מנהל
האורתודוקסים דרעי והרב עובדיה יוסף ז"ל

תמכו באוסלו והאורתודוקסים ליצמן ועוד כמה תמכו בגירוש מעזה. וגם האורתודוקס משה גפני מחפש דרך לחבור לשמאל והתנגד להפלת ממשלת ברק שדנה בחלוקת ירושלים. כך שאורתודוקסיות היא לא ערובה לכלום. ולא לשכוח את האורתודוקס משה הירש וחבר מרעיו שמנשקים רגליים לכל נשיא איראני ושמשה הירש עצמו העריף את ערפאת ובתור אנשי הישוב הישן הם אף קוראים לעצמם "יהודים פלשתינאים".

marabo

Well-known member
אלו חריגים ובמובן הזה הם לא מייצגים את ציבור בוחריהם

בתוך עמי אני חי ואני רואה ושומע ועל פי רוב האורטודוקסים הם ימנים.
משה הירש וחבריו הם פלג באמת מאוד קטן חסר כל משמעות.

evglev1

Well-known member
מנהל
אני לא בטוח שדגל התורה עד כדי כך מנותקת מבוחריה

הרבנים הליטאים מאוד שמלאנים ואני מניח שהציבור הליטאי פחות ימני מהציבור החסידי והחרדים המזרחיים.

עכשיו אין רב חזק, אבל האורתודוקסים חונכו לציית לרבנים ובהצבעה של ח"כים בכנסת או של אזרחים במשאל עם, דעת הרב עולה על דעת הח"כ או הבוחר הבודד לרבנים ולכן אם עובדיה יוסף ז"ל היה אומר להצביע בעד מסירת הגולן במשאל עם הם היו מצייתים לו, ברוך השם שאז נשמע קולו של הרב כדורי ז"ל שהיה גם חזק בש"ס ואילו חפאז אל אסאד ימח שמו וזכרו היה מסכים להצעות ברק ומסירת הגולן הייתה עומדת למשאל עם היה עימות חריף בתוך ש"ס בין הציבור החרדי שבוחר בש"ס. גם אם הרב שך ז"ל או הרב אלישיב ז"ל היו אומרים להצביע במשאל עם בעד גירוש ופינוי החרדים היו מצייתים להם. עכשיו אף אחד לא נכנס לנעליים הגדולות של הרבנים ז"ל כך שהציבור החרדי יותר חופשי להצביע כמו שהוא חושב.

marabo

Well-known member
צריך להסתכל על הדברים קצת אחרת

אצל הרבנים הליטאים כל הנושא של ימין שמאל בעניין של ארץ ישראל מעניין כשלג דאשתקד, זה לא מה שמעסיק אותם ולא מה שמעניין אותם, נכון שכשכבר שואלים אותם הם יתנו השקפה שמאלנית אבל בפועל זה יהיה די לייט, החרדים הקימו את ביתר עילית, או עימנואל או מודיעין עילית מעבר לקו הירוק וזה לא יותר מדי הטריד אותם שזה בשטחים. הם עצמם לא ידחפו מה שנקרא משום מה "מהלך מדיני" וזה לא מעניין אותם.

lavifighter

New member
עדיף לא צפוי מאשר משהו שצפוי אבל ידוע שהוא רע

הילארי תהיה רעה לנו(לא יודע אם יותר מאובמה עם זאת) בוודאות גדולה מאוד.
לעומת זאת טראמפ יש סיכוי שיהיה טוב לנו, וגם אם הוא יתהפך עדיין רוב חברי הממשלה שלו יהיו רפובליקנים פרו ישראלים.
זה כמו שתתחיל יד בפוקר עם קלפים גרועים אבל לא הכי גרועים שיש ויתנו לך אפשרות להחליף אותם בזוג אקראי חדש(יכול להיות גם אותם הידיים). האם תעדיף לשחק איתם בידיעה שכמעט בטוח תפסיד, או להגריל חדשים בתקוה שיצא משהו יותר טוב? אני מעדיף להגריל מחדש.
ההקבלה לא מדוייקת כי טראמפ כנראה נוטה לפרו ישראליות אז זה לא הגרלה מוחלטת ב"קלפים".

evglev1

Well-known member
מנהל
זאת שאלה קשה

הילארי קלינטון ללא ספק אנטי ישראלית ויש לה חשבון אישי עם ביבי מהתקופה של בעלה ומתקופתה כמזכירת מדינה ויש לה אינטרס אישה לקדם את המיתווה השטני של בעלה. אבל יש אומרים שעדיף רוע מוכר ממשהו לא צפוי, אני לא שותף להנחה הזאת, יש לה חששות מטראמפ והייתי מעדיף את קרוז, רוביו או קייסיק, במיוחד כשעד עכשיו הוא לא פחד לומר שום דבר, ואם הוא לא אמר שישראל תלית שכולה תכלת והפלסטינים הם התגלמות הרוע, אז יש סבירות מאוד גבוהה שהוא לא חושב כך, במיוחד לאור ההתבטאות שלו על צורך להיות מתווך נייטראלי. אבל אני מעדיף להמר על טראמפ, בגלל שמהילארי אני לא יכול לצפות לשום דבר טוב.

הדמוקרטים הפכו למפלגה שמאלנית מהסוג היורובי הרקוב והמושחת

זאת כבר לא המפלגה של טרומן, קנדי וג'ונסון, אלא של המוזלמן ו'ברני'.

למעלה