מי לכל הרוחות זה משה כחלון?

מי לכל הרוחות זה משה כחלון?

שאלה שמציקה לי מזה זמן מה... אני יודעת שכולנו מאוד אוהבים את הבית הלבן ובקיאים בכל רזיה, אולי אפילו קצת יותר מדי (כן, למון, אני מסתכלת עליך...). אבל כמה אתם באמת מעורבים פוליטית ? כמה אתם באמת מרגישים מחויבים למדינה ולחברה ? וכדי לתת דוגמאות למה הכוונה: - כמה אתם מעודכנים במה שקורה במדינה ובעולם ? - כמה אתם פעילים בתנועות חברתיות או פוליטיות או מביעים את דעתכם בדרך כלשהיא ? - האם אתם מצביעים (בהנחה שהגעתם לגיל...
) ? לכנסת ? לרשות המקומית ? - כמה אתם פטריוטים ? לא במובן העיוור והלאומני, אלא במובן המקורי של המילה: כמה אתם אוהבים וגאים במדינה, כמה אתם מוכנים לתת למענה, להילחם למענה, לגור בה ?

אולי יותר מדי

מצביע - לכנסת, לעיריה, אפילו בפריימריז... פעיל בכל מערכת בחירות מאז 92 ובועדת קלפי מ-96. פעיל בקונגרס הציוני העולמי. אפילו הייתי מועמד לכנסת!

נו ומה עם האחרים ? - מעידה על עצמי

בת למשפחה של עובדי מדינה וציבור, בית פוליטי ואידיאולוגי מאוד ולכן מאוד מעורה ועם דעה על הרבה דברים. בזמנו עבדתי כמה שנים בדוברות של ארגונים ציבוריים וחברתיים-פוליטיים והייתי גם פעילה בתנועות פוליטיות בנעוריי הפוחזים והסוערים, אבל פרשתי לטובת עיסוק אחר שלא משאיר מקום לזה. מצביעה בכל בחירות אפשריות, אבל לא חברה באף מפלגה כי אני כל פעם מתאכזבת מהן מחדש. לא קוראת עיתונים במהלך השבוע מחוסר זמן- בעבר היינו מנויים על הארץ, שהוא, בעיני, העיתון היחידי ששווה משהו למרות נטיותיו הפוליטיות המובהקות שמרגיזות מדי פעם. אבל אחרי שהעיתונים התחילו להצטבר מבלי שקראתי אותם ויתרתי ועברתי לקריאה מדוקדקת של כל העיתונים במהלך הסופ"ש. והאמת ? זו חלק מהאפיל של הסדרה עבורי, שהיא מחברת אותי גם לנושאים שהם בדמי וגם לאנשים שמגשימים חלק מהפנטזיה שלי, לעבוד בתחום הפוליטי ולעבוד עם פוליטיקאיים ראויים. אה כן, וגם ג'וש.

Nimst

New member
אהבתי את השאלה

פעילה בתנוער נוער פוליטית מאז כיתה ט. בגיל 17 התפקדתי למפלגה, בגיל 18 יצאתי מהנוער ועברתי לצעירים. נבחרתי בבחירות הפנימיות לפורום הנשים של המפלגה, אבל לצערי אין לי זמן לנצל את זה. הצבעתי לרשות המקומית, והבחירות הקרובות לכנסת יהיו הראשונות שאני אוכל להצביע בהן. אנצל את הזכות, מן הסתם. פטריוטית? וואו, זו שאלה ממש קשה לי. אולי בהזדמנות.

stavoonia

New member
../images/Emo4.gif

שאלה מעולה, אבל אני עוד לא בת 13 \= אני בקושי בת 12! מה אני יכולה לעשות במובן הפוליטי? לא, זו לא שאלה רטורית, אשמח להצעות

בטח אחרים ידעו יותר טוב

אבל לקראת הבחירות יש המון מה לעשות - להצטרף לקמפיין של המפלגה שאת תומכת בה, או לתנועת הצעירים שלה, למצוא ארגונים חברתיים שאת מאמינה בהם ולעבוד עבורם, להתנדב במקומות שמעניינים אותך, להצטרף למסגרות של פעילות חברתית-פוליטית לנוער... הדרכים הם רבות, את רק צריכה להחליט על הכיוון שלך ולבדוק מה האופציות באיזור מגוריך. לדוגמא, בכל מה שקשור לבחירות - פשוט להרים טלפון למטה הבחירות הארצי של המפלגה שאת תומכת בה, ולהגיד שאת רוצה להתנדב. הם יעזרו לך משם.

ועוד דברים שאפשר לעשות בבי"ס

פעילויות בבי"ס / תנועה: לכתוב מאמרי עמדה עבור עיתון ביה"ס, לארגן דיון או אפילו עימות פוליטי או חברתי, לארגן בחירות-דמה, כל דבר שגורם לך ולאחרים להיות מעורים, להיות חלק ממערכת פוליטית (בעיני אין הבדל אם מדובר בארגון חברתי כמו תנו לחיות לחיות או בארגון מפלגתי. הכל פוליטיקה, לטוב ולרע). הילה, ששטופה בגל נוסטלגיה על עצמה בגיל 12.

למעלה