מי לעזאזל ניסח את מגילת העצמאות?!

graizer

New member
מי לעזאזל ניסח את מגילת העצמאות?!

בכל מקום אני קורא את אותם דברים - מי חתם, מי הקריא, איפה, מתי. בשום מקום באינטרנט אני לא מוצא מי בדיוק כתב את הנוסח של המגילה. מי יודע?

קוכולין

New member
באמת שאלה מעניינת

אני לא יודע את התשובה, אבל אם יורשה לי לנחש- סביר שועדה כלשהי כתבה את הנוסח המדויק, ולא אדם אחד ספציפי.

Y. Welis

New member
מה שמצער הוא שלא נכתבה במקביל חוקה למדינה

יש במגילה כמה הצהרות תחוקתיות, אבל 'מגילת זכויות' כמו המאגנה כרטה או של האבות המייסדים באמריקה, לא נכתבה, וחבל.

זה היה בלתי אפשרי להגיע להסכמות

חילוניים-דתיים-חרדים, סוציליסטים למיניהם מול ליברלים, פרו ברה"מ ומעריצי סטלין מול פרו מערביים, מזל שלא ניסו כי אולי היתה מתחילה מלחמת אזרחים, עדיף היה לעזוב את זה ולתת למציאות הפרגמטית לפתור דברים אד הוק.

Y. Welis

New member
ודאי שהיה אפשרי, ולו כי החרדים היו אז מעטים

אבל זו היתה אולי ההופעה הראשונה של מה שנהייתה תרבות העשיה הישראלית - ללא מחשבה על העתיד, חפ-לפ ו'סמוך': 'יהיה בסדר, כשיהיה זמן ולא נהיה במצב חירום, נכין חוקה.'

מה שבטוח שזה היה דוחה את הקמת המדינה

אבל אחרי מלחמת העצמאות היה לדעתי אפשר.

תותח9

New member
קצת מידע

ככל הזכור לי מהביוגרפיה של בן גוריון, הוא ביקש ממשה שרת לכתוב את ההצהרה, וכשקיבל את מה שכתב שרת - הוא מחק חצי, בעיקר פסקאות ארוכות ומליציות לאחר התיקונים שלו, העביר להגהה של אנשי המפלגות השונות - לפחות לידי מפ"ם והחזית הדתית, וכך נוספו כמה תיקונים בעיקר ידוע הויכוח על סוף המגילה האם לכתוב "מתוך בטחון בצור ישראל וגואלו" כדרישת הדתיים או לוותר בכלל, כדרישת השמאל והפשרה: "מתוך בטחון בצור ישראל"

גם נושא החתימות מעניין

חלק מהחותמים חתמו על דף ריק ללא תוכן, חלק חתמו אחר-כך, חיים וייצמן סירב לחתום, וכו'.

למעלה