מי מאמין בשידוך

מי מאמין בשידוך

אם יש מישהי שלא נדלקתם עלייה אבל אומרים שנמצאים ביחד לומדים לאהוב אחד את השני אבא של חבר שלי אמר לי את זה על מישהי בחורה טובה באמת היא ידידת נפש שלי ומושלמת פשוט אבל אני לא נמשך אלייה הוא אמר תראה את הדתיים מכירים בקושי שבועיים וכבר מתחתנים ואצלהם דוקא שיעור הגירושין נמוך פי כמה מהחילונים וכשאני חושב על זה יכול להיות שבגלל שלא התחתנתי עם ארוסתי לשעבר זה הרס לי את הקשר

אני אומר לך את דעתי על המוסד המעות

הזה. אין כזה דבר ללמוד לאהוב, או שאתה אוהב את הבחורה או שלא. תוך שבועיים אי אפשר להחליט אם אוהבים את הבן אדם, וגם לא דרך 3 שבועות. אני בכלל בעד לחכות שנתיים עד שלוש שנים כדי לראות אם זה באמת זה. אתה מדבר על החברה החרדית. בחברה הדתית לא מחליטים להתחתן בדייט שלישי. דוקא ההבדל בין מערכת יחסים של דתיים לבין מערכת יחסים של חילונים, היא שדתיים לא יכולים להיות אינטימיים אחד עם השני. בקשר לשיעור הגירושים הנמוך בחברה החרדית. זה אולתי נכון, אבל זה לא נובע מאהבה העמוקה ביניהם, אלא מיחס החברה לאפשרות זאת. אדם גרוש בחברה החרדית הוא אדם מנדה מעבר לכך, הוא נחשב עוד פחות מאדם שלא לומד בישיבה אלא עובד. בקיצור, אתה יכול ללמוד לחיות עם בן אדם, להתרגל לאותו בן אדם, אבל לא להתרגל להיות מאוהב.

seeyou

New member
אתה בעד לחכות שנתיים עד שלוש שנים

להחליט אם אוהבים את הבן אדם? לפי התורה שלך הייתי לפחות כמה מאות שנים על מנת להחליט
אומרים שהזוגיות(אהבה) דומה לארוחה במסעדה.... אתה הולך ובוחר מתפריט מה שאתה אוהב...אבל מתחיל להצטער כאשר רואה איזה מנות אחרים קיבלו(כך את זה כחצי בדיחה
) יוסי

לא להחליט אם אני אוהב אותה

להחליט אם זה האהבה האמיתית, אם זו האישה שאני רוצה לחיות איתה כל החיים ולא סתם אהבה חולפת. יתכן שאתה צודק, אבל אני מאמין שכשזאת תהיה "האחת" זה לא יחלוף. קרא לי תמים, תחשוב שאני חי באיזו אגדה, אבל זו דעתי.

seeyou

New member
זאת היתה גם גישתי בגיל 18-../images/Emo24.gif

אבל בני אדם משנים דעה עם הזמן---- מומלץ להתאים את הדעות למציאות מאשר להיפך.

והמציאות היא שכל אהבה סופה להסתיים?

ההורים שלי התחתנו שניהם בגיל 18, היום הם בני 42 ומאושרים. חבר שלי, בן 32, מרגיש ממש כמוני. אז צר לי להודיע לך, אתה כנראה טועה. ואני לא 18-, אם כבר אז + ומחכה בקוצר רוח ליום הולדת 19 שאני אצטרך לעבור בצבא

seeyou

New member
מכירים בקושי שבועיים וכבר מתחתנים

זה הזכיר לי בדיחה ילד שואל את אבא שלו: -זה נכון שבאפריקה יש שבטים שמתחתנים גם מבלי להכיר אחד את השני ? האב חושב קצת ועונה לו לו רק באפריקה.... גם אחרי 50 שנה ביחד לא מכירים ויש הפתעות רבות... זה שיושנים ביחד ועושים ילדים לא אומר הרבה... כן אני מאמין בשידוך הוא פחות מסוכן מהכרות במועדון או באינטרנט... האם זה אמור "להצליח" - זה כבר סיפור אחר... אין ביטחונות שגם אם זה מתחיל באהבה בוערת-תחזיק מעמד... יוסי

ואתה לא חושב

שאנשים שהכירו, אחרי ש"נדלקו" אחד על השני, יצליחו יותר מאנשים שהכירו דרך שדכנית, שמשדכת על פי ייחוס?

seeyou

New member
דעתי אישית../images/Emo8.gif

תלוי על איזה גיל ומטרה אתה מתכוון במסע של החיים -זוגיות- יש הרבה מכשולים---זה לא רק בילוי. כאשר "נדלקים" פועלים הגנים הקשורים בתשוקה. זה לא מספיק שהזוג מתאים בריקודים או בעיניניים אינטימים....ישנם הרבה גורמים שלא לוקחים אותם בחשבון כאשר "נדלקים"..

אז בגיל 30 שידוך זה כן הגיוני?

זה אומנם לא מספיק, אבל זה חלק מהעיניין. וג צריך להיות מתאים באופי כמו גם במשיכה המינית. מה שקורה בשידוכים בכלל לא קשור לזה, שם השדכנית מתייחסת רק לייחוס. כלומר, אני אספר לך סיפור מהחיים שלי: ביום שני הבן של חברה של אמא שלי מתחתן. הבן אדם הזה הוא חוזר בתשובה. אז ככה התאימה השדכנית את ה"זוג": - הוא חוזר בתשובה, היא חוזרת בתשובה. - ההורים שלו גרושים, ההורים שלה גרושים. - הוא מזרחי, היא מזרחית. - הוא ממעמד נמוך בחברה החרדית, היא ממעמד נמוך בחברה החרדית. ככה הולך שידוך, זה מה שאתה רוצה?

מרוב השנאה שלך לדת

אתה מתנהג כמו איזה עיוור מתוך שנאה נוראה כזו מה שאני שואל את עצמי זה אם אתה שונא את הערבים באותה מידה לפחות כי כל הבאלאגן במדינה שלנו זה בגלל שאנשים רבים אחד עם השני במקום האויבים שלנו אני מכיר הרבה מאוד רבנים אישית השידוך נעשה לפי תחביבים לפי חוכמה לפי קריטריונים ולא לפי ייחוס זה נכון שחוזר בתשובה טרי לא ישדכו לו בת של רב גדול מהסיבה הפשוטה שהם מפחדים שהוא יחזור בשאלה ויקלקל את הבת שלהם ואני יכול להבין אותם אני מכיר אולי איזה שבע אנשים חרדים שהתחתנו בשידוך וחוץ מאחד לכולם יש אושר ואהבה כזו שאני לא ראיתי באף בית חילוני בחיים אני מאחל לעצמי שאשתי תאהב אותי כמו שהנשים שלהם אוהבות אותם הרב שאני לומד אצלו תורה התחתן עם מישהי אחרי חמש פגישות ואין יותר מאושר ממנו בעולם וכשאני שאלתי אותו על זה הוא אמר לי תשמע זה לא רק השידוך מה שעושה את הקשר זה גם המצוות שקשורים לחתונה אתה במשך שבועיים אסור לך לגעת באשתך תחשוב מה קורה שנגמרים השבועיים איזה תשוקה מתפתחת ואלה דברים שעוזרים לשמור על הקשר

תנסח את ההודעה שלך מחדש

כלומר בלי התלהמות, אם אתה רוצה ממני תשובה. כבר אמרתי לך שאני לא מתכוון לרדת ל"רמת דיון" שלך. רק דבר אחד אני כן אכתוב, את הקשר בונה האהבה ולא התורה.

אחי תשמע אין לי כלום נגדך

בלי התלהמות שאלתי שאלה כנה באמת אני לא שונא אותך או משהו כזה אני לא מכיר אותך אני רק לא מבין מה השנאה התהומית הזו לדת?

למרות שזה לא קשור לנושא אני אענה לך

אני לא שונא את הדת, ההפך אני מכיר כמה דתיים שכבודם עמם. השנאה שלי היא לכמה דברים: - הנסיון לכפות את הדת על אחרים. - הנסיון להראות כאילו הדתיים ורק הדתיים תורמים למדינה. - מיקום הרבנים וההלכה לפני חוקי המדינה. - ניצול הזכויות תוך כדי אי קיום החובות על ידי חרדים. ובקשר לשידוך, אני מתנגד למוסד המעות הזה לא, כי זה מוסד של חרדים, אלא כי אהבה אמיתית היא עצם חיבור בין שני זוג ולא נובעת מתוך התאמה של ייחוס.

היי

אני נשואה כבר 5 שנים והכרתי את בעלי דרך אבא שלי שעבד איתו יצאנו אחרי חודש קבענו תאריך וחצי שנה הינו מתחת לחופה ויש לי ילדה היום אני רואה שהיה שווה ומקווה גם לך ובשבילך את כול האושר שבעולם

אני אישית לא אוהבת שידוך...../images/Emo3.gif

לא פעם ניסו להכיר לי אנשים.. ולא נמשכתי לאף אחד.. עד שהתעצבנתי אמרתי להם "עזבו אותי אני יסתדר לבד" ותודה לאל המצב שלי מקסים היום

למעלה