מי מאשר "חיסול ממוקד"

• פותח הנושא tron
  • פורסם בתאריך

tron

New member
מי מאשר "חיסול ממוקד"

רוב הזמן מדובר בדרג המדיני. אבל האם יכול להיות שמפקדי חטיבות למשל או הצבא לבדו מחליט על חיסולים?

tron

New member
לי זה משנה

קשור לוויכוח שיש לי עם חבר על הסמכות שאנשי צבא לוקחים לעצמם וחוקיות העניין. אני טוען שיש חיסולים שכלל לא מובאים בפני הממשלה ואנשי צבא נוהגים כשופטים, חברי מושבעים ותליינים.

Deathatred

New member
תשובה רצינית

רוב ההחיסולים מאושרים ע"י היועץ המשפטי לממשלה, ואם אני לא טועה בג"צ קבע שמדובר באקט מלחמתי (כשם שהורגים חייל או מפקד אויב) ולא באקט משפטי שדורש עו"ד וכו. כשם ששוטר לא מחכה לשופט שהוא יורה במחבל שמבצע פיגוע ירי, כך טייס המסוק לא מחכה לשופט כאשר הוא יורה טיל על רב-מחבלים רצחני.

greywolf

New member
כמה שאלות שיש לברר

בוא נתחיל מזה שהדרג המדיני ברור עוד פחות מהדרג הצבאי. קבלת ההחלטות בתוך הממשלה ובין הממשלה לצבא לא ברורה. לראש הממשלה חסר מטה מייעץ שיאזן את הדומיננטיות של הצבא בגיבוש המדיניות. עכשיו צריך להגדיר מה זה "חיסול ממוקד"- האם זה התנקשות בפעיל בכיר, עצירת מחבל בדרך לפיגוע או הריגתו, ירי ממסוק שמוזנק נגד יורי קאסמים?

Deathatred

New member
סיכול ממוקד

זה שם כללי לפעולות נקודתיות שמטרן לעצור מחבל בודד או חולייה קטנה של מחבלים מלבצע פיגוע, זה כולל גם פגיעה במתכנני הפיגועים ומנהיגי הטרור. דוגמה: בפעולה שבה נהרג עבדאללה קווסאמה, הכוונה הייתה רק לעוצרו (בשביל מודיעין). צוות ימ"מ נשלח לעצור אותו בחשאי, קוואסמה ניסה לברוח ונורה למוות. פעולה זו היא סיכול-ממוקד. גם מעצר ראש החמאס בג'נין היא סיכול ממוקד. כל מה שרשמת לעיל נכללים תחת "סיכול ממוקד" (זה המונח הרשמי בצה"ל ולא חיסול ממוקד). לעומת זאת, גל המעצרים שצה"ל עשה לפני שבוע בחברון בו נעצרו יותר מ 100 פעילי חמאס איננו סיכול ממוקד, אלא מבצע גדול או פעולה כוללת. גם כניסות הטנקים והדחפורים של צה"ל לבית-חנון איננה סיכול ממוקד אלא מבצע צבאי "רגיל".

למעלה