מי מגדל את הילדים שלנו?

שאלה אחת- למה הילד שלך שם???

עם כל מה שאת מתארת, למה את משאירה את הילד שלך בפעוטון שכזה?? לפעמים קצת קשה לנו להודות שהבחירה שלנו הייתה לא טובה ושגינו, אז מה?? נשאיר את הילד שם כי חשבנו ששם הכי טוב?? לשמחתי, אני יכולה לאמר לך שלא נפגשתי בתופעה והתנהגויות שכאלה בפעוטון של בתי. הדבר הראשון ששאלו אותי כשהבאתי אותה בפעם הראשונה היה - איך היא אוהבת להרדם, מה היא אוכלת ואיך (באיזו תנוחה). היות וזה בקיבוץ אז כל היום הורים נכנסים ויוצאים ויש פיקוח צמוד. הם גם מתקשרים לקרוא לאמהות שמניקות כאשר הילד רעב. מצד שני צריך גם להבין שאין אפשרות להעניק תשומת לב לכולם כמו שאת יכולה להעניק כשאת רק עם ילד אחד. אבל בין זה לבין ההתנהגות שתיארת - זוועה !!

ליאורה, הי חמודה, ´תגעגעתי...

מה שכתבת החליא אותי ממש. צמרמורות של בחילה. בגיל שבעה חודשים זיו זקוק ללא יותא מחום, וזה כן אומר על הידיים, ולנחם כשהוא בוכה, כי ילד לא בוכה סתם. הוא זקוק לסבלנות בכל תחום- שינה ואוכל נכללים בזה. אני מזועזעת מהתיאור שלך. תקחי אותו משם. מהר.

סליחה על הבוטות

אני לא יודעת אם כתבת באמת על הילד שלך או שזה משהו שקיבלת ממישהו אחר, אבל אם מדובר בילד שלך, יש לי מס´ דברים לומר: 1. מה שקורה בגן זה על גבול ההתעללות, תוציאי אותו משם מיד! 2. ילד בגילו זקוק לחום ואהבה, לא למשמעת ו"להתרגל" לגחמות ולנוחיות של המטפלות. 3. גם אם כן, והוחלט להקנות הרגלים מסוימים (שעות שינה מסוימות וכו´) צריך לעשות זאת בהדרגה, תוך הפגנת חום ואמפטיה לצרכים ולמצוקות של התינוק. 4. להרגיל לבקבוק צריך בבית, לפני שמכניסים למעון, זה לא תפקיד המטפלות, ביחוד אם הן כאלו מכשפות ואין להן סבלנות לעשות את זה עם הילד. 5. להוריד ראש לילד שמרים אותו, רק בגלל שהמטפלת רוצה שהוא ילך לישון, זו התעללות לשמה! מזעזע אותי לקרוא את זה! 6. אני לא מעבירה ביקורת ולא אומרת שעדיף מטפלת, במקרים מסוימים עדיף מעון, בני נמצא מגיל 4.5 חודשים במעון, אבל במעון נהדר עם מטפלות מקסימות ואוהבות, הוא מקבל שם המון חום, חיבוקים ואהבה, והכי חשוב - זורמים איתו, לפי הצרכים והרצונות שלו. 7. אוכל - אכילת מוצקים זו גם מוכנות נפשית וגם פיזית, ואם הילד לא מוכן לכך מאחת משתי הבחינות - זה יגרום לו טראומה אם יכרחיו אותו לאכול כך, והוא לא ירצה זאת בעתידף גם כשתהיה לו מוכנות לכך. 8. בלי למתוח יותר מדי ביקורת, האם לא דיברת עם אמהות אחרות לפני שהכנסת אותו למעון? האם אמהות אחרות מודעות למה שקורה שם, ומסכימות עם זה? 9. בקיצור, תוציאי אותו משם ומהר, גם אם תצטרכי לקחת חופש מהעבודה על מנת למצוא מעון אחר. אני לא הייתי משאירה את הילד שלי במעון כזה, ואף הייתי מדווחת על מעון כזה לרשויות. מקווה שלא הלחצתי יותר מדי, אבל פשוט הייתי חייבת להגיב לדברים כאלה.

שירי ל

New member
פרטת בדיוק על כל נים ונים במה שעובר

עלי כרגע... אין לי מושג איך פותרים את הבעיה. האם מי שרוצה את הטוב ביותר עבור ילדיה נגזר עליה לשבת בבית עד שיגדלו?

מלכה ב.

New member
אוי, אם זה מעון שנראה טוב מאחרים,

מפחיד לחשוב מה ראית האחרים. בעניין הלא זוכרים, הם זוכרים ועוד איך... הילד שלך בוטח בך, תוציאי אותו מאיפה שהוא נמצא היום וחפשי מקום אחר, ייקח כמה זמן שייקח, זה הילד שלך והוא הכי חשוב, נכון?! נראה לי דווקא שמטפלת אינה אופציה בשבילכם כי איך תוכלו לתת בה אימון כעת, אבל אולי.... חבקי חזק את בנך ומצאי לו מקום שיהיה מאושר בו, בהצלחה!!!

אני מזועזעת../images/Emo5.gif רותחת../images/Emo46.gif ועצובה../images/Emo7.gif

דבר ראשון - מצטרפת לדברי חגית. דבר שני - תוציאי את הילד מהמעון הזה ותדווחי עליו! דבר שלישי - אם צריך להתקין מצלמת מעקב בבית, ע"מ לבדוק את התנהגות המטפלת אז זה מה שתעשי
במה שונה התקנת מצלמת מעקב מרכישת הציוד הכי מאובטח לתינוק?! להוציא את הילד עכשיו מהמעון הנוראי הזה!!!!

ליאור31

New member
כל מה שכתבתי אמיתי

ואני לא שמתי את בני במעון אלה ניסיתי קודם כל כנראה למזלי הטוב להרגיל אותו למעון כי לאחר שעשיתי סבב מעונות וראיתי מעונות נוראים לא פחות, דוקא המעון הזה נראה לי כי הוא חדש ונוצץ ואסתטי והגננות עשו עלי בהתחלה רושם טוב אבל-תכלס, כשנשארתי עם זיו כמה שעות ראיתי את כל הזוועות, כלום לא נחסך ממני. הגננת הראשית גם דאגה לעדכן אותי שהאשמה בי ושאני פשוט רגישה מידיי, שהבן שלי פשוט יונק ובגלל זה קשור אלי ועוד סיפורי סבתא. למעון הזה אני לא אחזור, אני ממשיכה לחפש אך קשה למצוא משהו טוב. ואני חשבתי שאם אני שמה את הילד שלי במעון הוא יהיה עצמאי יותר אבל יום אחרי (אני איתו בבית בינתיים) אם נעלמתי לו לשניה הוא פרץ בבכי תמרורים, אז החוויה הזו עשתה לו בדיוק ההפך וזה לאחר שהשארתי אותו שם לבד כמה שעות.

הוקל לי מאוד

לשמוע שלא הכנסת את הילד למעון הזה. וסליחה על הביקורת ה"קטלנית" שכתבתי קודם, מרגיז אותי לחשוב שאמהות מסוגלות להכניס ילד למעון כזה. רציתי רק לומר לך שהמעון הזה נשמע לי מזעזע, ממש לא סטנדרט, אז אל תתיאשי ותמשיכי לחפש, כי יש מעונות מעולים, כמו המעון של תומר, שלשמחתי הוא גם במקום העבודה שלי, כך שאני בעצמי מפקחת על מה שקורה שם, וכך גם שאר ההורים, כך שאין סיכוי שיקרה שם משהו שלא מוצא חן בעיני. וסליחה אם אני זורה מלח על הפצעים, אני יודעת שכמעט לאף אחד אין את האפשרות הזו (ורשמתי אותו כבר לשנה הבאה) ומה זאת אומרת האשמה בך?! את רגישה מידי?! איזה מין מעון זה? אני המשכתי להניק את תומר עד גיל 8 חודשים, ובעבודה הייתי יורדת להניק אותו מספר פעמים ביום, והמטפלות היו כ"כ תומכות ורגישות לצרכים של שנינו, והיו מתקשרות אלי אם הוא היה רעב וצריך לאכול! לפי דעתי תגובתו של זיו נובעת לא מעצם העובדה שהיה במעון, אלא מעצם העובדה שהיה במעון ספציפי זה. דווקא השהות במעון עשתה לתומר טוב, הכניסו אותו לשגרת יום מסודרת, לימדו אותו לאכול דברים חדשים, הוא חוזר לי עם קונצים חדשים כל יום.... אני לא יודעת בן כמה זיו (?!) אבל אל תשכחי שבגיל מסוים (7-8 חודשים) הם מתחילים לפתח חרדת נטישה, אז יכול להיות שתגובתו נובעת מזה, ובכל מקום או עם כל אדם שתשאירי אותו, הוא יהפך לדבק. אצל תומר זה לא קרה עד לפני שבוע (בם 10 חודשים וחצי) לפי דעתי דווקא בגלל שהוא במעון, ורגיל לשהות במחיצתם של אנשים אחרים זמן רב, אז הוא לא נהיה דבק, למרות שהוא ינק. לפי דעתי את יכולה לדווח על המעון הזה לרשות הגנים הפרטיים, או מי שמטפל בנושאים האלה. אז אל תלחצי מהחוויה הזו, קחי אותה כדוגמא שלילית למה שאת לא רוצה שיהיה במעון של זיו, והמשיכי בחיפושים. מאיפה את, אולי נוכל לעזור?

מסכימה במאת האחוזים עם אמא של תומר.

ליאורו´ש- תמשיכי לחפש. אין ברירה אחרת. ולגבי חרדת הנטישה- אני לא יודעת אם זה קשור למעון או לגיל. אין לי ספק שהביקור במעון הזה היתה קצת טראומטית לזיו, אבל הוא גם בגיל המתאים. וסיפור- אנחנו עוד לא החלנו בחיפושי מעון, אבל לפני לא הרבה זמן עשיתי בייביסיטר על שני ילדים של חברים, וחילקתי את עצמי בין השלושה. גלי שבוע עשתה לי סצינות כאילו מינימום זרקתי אותה למשפחה אומנת. אז תקחי את הכל בפרופורציות, זה שלב קשה, ואפילו לשירותים לא תוכלי ללכת לבד יותר.
טלי.

חוה 1

New member
מסכימה עם כל מה שכתבת!!!!!!!!!

אמא שחושבת שבמעון של הילד שלה זה שונה טועה . מטפלת הכי טובה בעולם לא יכולה לטפל ב 8 תינוקות ולהיות סבלנית לכולם עדינה ומתחשבת כי זה פשוט בלתי אפשרי. תינוק מקומו בבית ולא במעון. הרבה פעמים אמהות טוענות שאינן מסוגלות לשלם כל כך הרבה כסף למטפלת טובה ונכנסות לרכב מודל 2002 שרכשו לפני חודשיים. ילד קודם לאוטו וקודם לנסיעות לחול.

ואם אין ברירה?

ואם אבא לא מצליח למצוא עבודה כבר כמה חודשים? ואמא חייבת לחזור לעבוד כדי לשלם את המשכנתא ולפרנס את הבית? ואם היא נוסעת בסוזוקי סוויפט שנת 88? ואם היא לא ראתה איך נראה הבפנים של השדה תעופה מאז הירח-דבש? לפעמים אין ברירה, חייבים לעבוד, ואז צריך לשים את הילד במעון, כי מטפלת עולה כפול, ולכי תדעי את מי את מכניסה הביתה. במקרה הזה, אנחנו רוצים שהמעון יהיה המקום הכי טוב שאפשר להפקיד בו את האוצר שלנו למשך היום, וברור שלאמא ולמטפל יחיד אין תחליף, ושלעולם הילד לא יקבל את אותה תשומת לב שהיה מקבל אם היה נשאר עם אמא, אבל הרעיון הוא למצוא את המקום הכי טוב שאפשר, שיספק לילד משהו שהוא דומה להרגשה של בית.

דיאנה1

New member
אם האבא לא מוצא עבודה למה שהוא

לא ישמור על הילד במקום להכניס אותו למעון? בעקרון בודאי שאת צודקת, יש מצבים שאין ברירה אבל אפשר למצוא מעונות טובים עם יחס טוב לילדים. לאף ילד לא מגיע לקבל יחס מצמרר כמו במסמך של ליאור.

אבא דווקא כן שמר על תומר

אבל לקחנו בחשבון (קיווינו) שהוא ימצא מהר עבודה, ולכן היינו חייבים להכניס את תומר למעון בתחילת השנה, כדי להבטיח לעצמינו מקום. בעניין הזה לא התפשרתי, רציתי את המעון הטוב ביותר עבורו, ואני משלמת המון כסף (יותר מ - 2000 ש"ח בחודש) על מנת שיהיה במעון הטוב ביותר שמצאתי עבורו, וזה חייב להכניס אותו לשם בתחילת השנה, אז זה מה שעשינו. ואבא אכן מצא עבודה זמן לא רב אחרי זה. כך שהשיקולים הוכיחו את עצמם. לאף ילד לא מגיע יחס כמו שליאור תארה, ובכל ההערות שלי בדיון הזה הבהרתי את זה היטב, תגובתי לחוה הייתה כדי לומר שלא כל אחד יכול להישאר עם הילד בבית כמה שהוא רוצה (והרצון הוא רב), לפעמים אין ברירה. אך במצב הזה צריך לעשות את המקסימום על מנת למצוא את המסגרת שהיא הכי טובה לילד שלך.

חוה 1

New member
נכון לפעמים יש נסיבות מיוחדות

אבל הרבה פעמים אני שומעת על אמהות שמספרות שהן שולחות למעונות יום כי אין להן בררה אבל לדברים אחרים יש המון כסף. אני עדיין חושבת שמטפלת איננה מסוגלת לטפל ב8 תינוקות בו זמנית וגם לא ב6.

ליאורה את מוזמנת להכניס אותו לגן של

תו- אמנם זה בקרית חיים ולא בביאליק אבל יש שם מטפלות מדהימות - נשמות אחת אחת- שנתנו לתו חלב שאוב מגיל ארבעה חודשים- הן הניקו והן תומכות הנקה , מעולם לא העירו לי על צבע החלב להיפך רק החמיאו- כל עולל זה כמו הילד שלהן עבורן0-- רואים את זה עליהן, רואים את זה על הילדים- והן לא צבועות או חסרות בינה וטאקט כמו אלו שפגשת. אולי הן צריכות לקבל ממך הדרכה- לפעמים כשהחלב קר השכבה השומנית צפה ואז זה נראה מקולקל- תדריכי אותן כי אולי זה רק מבורות ולא מרוע לב.

למעלה