מי מהפורום הזה מניו ג'רזי?

shlomi011

New member
היי יעל

כרגע אנחנו בארץ ורוצים לעבור לניו ג'רזי. שמענו שיש קהילה גדולה של ישראלים והמקום נהדר לילדים. אם תוכלי לספק לי עוד אינפררמציה גם אם את מכירה את איזור פיירלון . שיהיה לך יום נהדר בייי שלומי

י ע ל 7

New member
אז ככה...

אנחנו גרים כאן מזה שנה וחצי. את פיירלון אני פחות מכירה (ישנם כמה חבר'ה בפורום שמתגוררים שם), אבל אנסה לתאר לך את החיים באזורנו, כרבע שעה משם. מערכת החינוך כאן היא מן הטובות בארה"ב. שירותי הבריאות (אותם נזדמן לי להכיר מקרוב עקב ההריון והלידה) מעולים. רמת הפשיעה שואפת לאפס. תרבות הפנאי מאד מפותחת הן להורים והן לילדים. ישנו JCC (JEWISH COMMUNITY CENTERׁ שמשרת (תמורת תשלום "סימלי" של כ-400 דולר תרומה ועוד סכום דומה למנוי השנתי) את אוכלוסית היהודים מכל האזור. בין יתר פעילויותיו, תוכל למצוא בו חוגים בכל התחומים, ערבי חג, הרצאות לציבור היהודי והישראלי (אילן רמון ז"ל הרצה שם אשתקד), קונצרטים, סרטים, חדר כושר, בריכה ועוד (ובתנאי שתשלם עליהם סכום עתק ללא קשר למנוי!). מוצרים תוצרת ישראל ישנם בשפע, החל ממוצרי חלב, ג'חנון וחמוצים וכלה בעיתונים יומיים, מגזינים ואפילו סוכות כשרות. מזג האויר פחות נחמד. קר מדי בחורף (שנמשך מאוקטובר ועד מרץ) וחם ולח מדי בקיץ. עשרות משפחות הישראלים אותם אנו מכירים מאד נחמדות וזה מפצה על הקרירות האמריקאית. ולמעשה, ניתן לאמר שהישראלים חיים כאן חיים ישראליים לכל דבר. חוגגים את כל החגים ביחד, גם כאלה שלא נחגגו בארץ כמו סדר ט"ו בשבט כהלכתו, מקיימים ערבי שירה בציבור, הולכים לפעולת צופים ישראליים (עם ייבוא של מדריכים מהארץ), עושים SLEEP OVER (לינה אצל חבר) בהתראה של שעה, מה שבלשון המעטה אינו כל כך מקובל פה. ובקיצור, הלב תמיד היה ונשאר בארץ. לגבי ילדים, אם בכוונתכם לעבור הנה במהלך הקיץ, כדאי להירשם מבעוד מועד לקייטנה, אחרת ילדייך לא יזכו לראות פני ילד במשך כמעט כל הקיץ. וכמו שרמזתי קודם, אם לא קבעת מראש פגישה לילדך שבועיים מראש, אפסו סיכוייו לצאת משעמומו ולהיפגש עם חבר. אבל לא כל המקומי שחור, ישנו טבע מהמם ביופיו. הכל כאן ירוק. האביב והסתיו - חגיגה לעיניים. זהו ממש על קצת המזלג. אני בטוחה ששכחתי כמה דברים חשובים לא פחות. אשמח להשיב על שאלות ספציפיות. בהצלחה!

shlomi011

New member
היי יעל

ראשית אני מודה לך על התשובה המפורטת. האם הגעתם ישר מהארץ לטנפליי או שהתגוררתם באיזור אחר בארה"ב.? ה-jcc באיזור שלכם הוא של כל ברגן או שיש בפיירלון גם ? אני מבין מדברייך שרוב הישראלים חיים בקהילה .האם גם אצל המשפחות של הישראלים ילדים אמורים לתאם פגישות שבועיים מראש . מודה לך מאוד שלומי

י ע ל 7

New member
חסה וחליל!

אמנם הישראלים אימצו הרבה דפוסי התנהגות אמריקאים כמו למשל המנהג לשלוח מכתבי תודה ל-30 הילדים שבאו למסיבת יום ההולדת של הילד, אולם בכל הקשור למערכת היחסים בין הישראלים לבין עצמם הרי שכנראה הדברים (הטובים) לא משתנים. אני מאמינה שהדבק שמחבר בינינו כאן בגולה הוא הרצון להמשיך לחיות ולשמר את המנהגים והתרבות שלנו. למרות שהרבה ישראלים מבקשים לברוח מהמנטליות הישראלית בבואם הנה, הרי שבפועל ישנה העתקה של דפוסי החיים הישראליים לכאן וגם כשאתה מבקר אצל ישראלי שחי כאן למעלה מעשר שנה, עדיין תשתה אצלו נס קפה לצד פשטידה מהספר "בישולה" כשברקע ינגן הדיסק של שלמה ארצי. אין ספק שהישראלי עובר כאן סדנת חינוך בנושא הלכות ונימוסים והוא כבר לא יעז לעמוד לצד לקוח מול הכספומט או לצפור בכביש, אבל בקורסי ערב בהחלט תשמע אותו מתנגח במרצה ומעורר עשרות מבטי השתהות אצל חבריו האמריקאים. ובאשר ליתר שאלותיך, הגענו לכאן הישר מהארץ וה-JCC משרת את כל תושבי BERGEN COUNTY . ישנם בסך הכל, כמדומני, עוד שניים-שלושה כאלה ברחבי ארה"ב). במקביל, אני שולחת לך במסר אישי את האי-מייל שלי ואל תהסס להפנות אלי שאלות נוספות.

גם אני מכאן

ואני גרה בפיירלון. האמת, פעם כבר התכתבנו באימייל ושלחתי לך קצת מידע. בהצלחה!

shirinj

New member
גם אני

הי שלומי גם אני מהאיזור בעיירה שנקראת קלוסטר קצת צפונית מטנפליי העיר פחות עמוסה בישראלים כמו טנפליי אבל גם פה לא חסרים לפני שגרנו פה גרנו בטנפליי והשיקול העיקרי לעבור היה מחירי הדיור מכיון שכל השאר כולל מערכת החינוך בדיוק אותו דבר אם תרצה עוד עזרה אתה מוזמן לשלוחלי לאימייל שירי

למעלה