אז ככה...
אנחנו גרים כאן מזה שנה וחצי. את פיירלון אני פחות מכירה (ישנם כמה חבר'ה בפורום שמתגוררים שם), אבל אנסה לתאר לך את החיים באזורנו, כרבע שעה משם. מערכת החינוך כאן היא מן הטובות בארה"ב. שירותי הבריאות (אותם נזדמן לי להכיר מקרוב עקב ההריון והלידה) מעולים. רמת הפשיעה שואפת לאפס. תרבות הפנאי מאד מפותחת הן להורים והן לילדים. ישנו JCC (JEWISH COMMUNITY CENTERׁ שמשרת (תמורת תשלום "סימלי" של כ-400 דולר תרומה ועוד סכום דומה למנוי השנתי) את אוכלוסית היהודים מכל האזור. בין יתר פעילויותיו, תוכל למצוא בו חוגים בכל התחומים, ערבי חג, הרצאות לציבור היהודי והישראלי (אילן רמון ז"ל הרצה שם אשתקד), קונצרטים, סרטים, חדר כושר, בריכה ועוד (ובתנאי שתשלם עליהם סכום עתק ללא קשר למנוי!). מוצרים תוצרת ישראל ישנם בשפע, החל ממוצרי חלב, ג'חנון וחמוצים וכלה בעיתונים יומיים, מגזינים ואפילו סוכות כשרות. מזג האויר פחות נחמד. קר מדי בחורף (שנמשך מאוקטובר ועד מרץ) וחם ולח מדי בקיץ. עשרות משפחות הישראלים אותם אנו מכירים מאד נחמדות וזה מפצה על הקרירות האמריקאית. ולמעשה, ניתן לאמר שהישראלים חיים כאן חיים ישראליים לכל דבר. חוגגים את כל החגים ביחד, גם כאלה שלא נחגגו בארץ כמו סדר ט"ו בשבט כהלכתו, מקיימים ערבי שירה בציבור, הולכים לפעולת צופים ישראליים (עם ייבוא של מדריכים מהארץ), עושים SLEEP OVER (לינה אצל חבר) בהתראה של שעה, מה שבלשון המעטה אינו כל כך מקובל פה. ובקיצור, הלב תמיד היה ונשאר בארץ. לגבי ילדים, אם בכוונתכם לעבור הנה במהלך הקיץ, כדאי להירשם מבעוד מועד לקייטנה, אחרת ילדייך לא יזכו לראות פני ילד במשך כמעט כל הקיץ. וכמו שרמזתי קודם, אם לא קבעת מראש פגישה לילדך שבועיים מראש, אפסו סיכוייו לצאת משעמומו ולהיפגש עם חבר. אבל לא כל המקומי שחור, ישנו טבע מהמם ביופיו. הכל כאן ירוק. האביב והסתיו - חגיגה לעיניים. זהו ממש על קצת המזלג. אני בטוחה ששכחתי כמה דברים חשובים לא פחות. אשמח להשיב על שאלות ספציפיות. בהצלחה!