מי מורשה ליעץ?

mandanah

New member
מי מורשה ליעץ?

יש לי הרושם כי תחום הדיאטות ותוספי המזון הוא תחום פרוץ ביותר. האם כל אדם מורשה ליעץ בתחום זה? האם למשל רופא השיניים יכול להמליץ על תוספת ויטמינים והגניקולוג על דיאטת אטקינס או שישנה איזושהי חקיקה והיא לא מיושמת

רון ו

New member
אפשר לתבוע את כולם

לאחרונה תבעו אף רשת מסעדות מפורסמת על הנזק שגורם התפריט לנוער בארה"ב. מחר מישהו יתבע מלצרית על המלצה לתפריט ... די להיות נאיבים, החוק מסמיך דיאטן קליני בניגוד ליועצי תזונה למי שנדרש/מעונין בתפריט נכון מבחינה רפואית. בנוסף לא ניתן להפריד את תחום התזונה והתוספים מסמכותו של כל רופא מוכר, כשהם ניתנים כחלק מטיפול - כתוספת או מגבלות לתפריט לפי המלצתו ובאחריותו.

mandanah

New member
השאלה התייחסה למקומותינו

ולא לארה"ב. האם רופא שניים למשל מורשה להמליץ על נוגדי חימצון בארצנו ושאלתי היא משפטית גרידה- האם יש או אין חוק המסדיר את הנושא?

רון ו

New member
למי שמורשה לרשום תרופות

אין סיבה שלא יורשה להמליץ על תוספי תזונה שבעקרון ניתנים לרכישה ללא מרשם. השאלה היא מה הפשר ומה הקשר? מה הנזק מנוגדי חמצון? לא הייתי מתיעץ עם רופא שיניים כמקור ראשון אלא אם כן התוסף שייך לבריאות השן. התשובה הקודמת שלי התיחסה בהחלט גם לזהירות המוגזמת לגבי דיאטות או תוספי תזונה. בתחום שאדם רשאי ליעץ לעצמו ולרכוש ללא פקוח אין כל עילה משפטית למנוע יעוץ או המלצה (לדעתי) ראוי להפעיל שקול דעת על כל המלצה רפואית, על אחת כמה וכמה כשהיא ניתנת מגורם בלתי מוסמך רשמית.

ייעוץ

מורשים לייעוץ הינם דיאטנים קליניים שקיבלו תעודת הכרה במעמד דיאטן ממשרד הבריאות. כמובן שגם נושא זה פרוץ ויש לא נעט שרלטנים בתחום. תוספי תזונה גם המוכר בחנות יכול להמליץ לך שכן אינם דורשים מרשם וזה כבר לשיקול הפרט אם כי גם במקרה זה הייתי סומכת על אנשי המקצוע למשל לחולים מסוימים המקבלים תרופות כימוטרפיות מסויימות ממש לא מומלץ ליטול אנטיאוקסידנטים ואת זה המוכר או רופא השינים לא תמיד יודעים...

למעלה