מי מזהה את המקום? (רמז: וורשה)

Old Cat

New member
מי מזהה את המקום? (רמז: וורשה)

ציור מתחילת המאה ה 20.

Old Cat

New member
זה מה שאני שאלתי. הבנין משמאל

אחרי החשמלית השניה הוא מקום בו עוצרים רבים. אבל ברקע יש רמז שהיה קיים אז וקיים גם היום.

אולי רחוב כלודנה?

אם כן, אז הבית משמאל זה כלודנה 20, הבית שבו גר צ'רניאקוב והכנסיה ממול עומדת עד היום על האי תנועה. או שיצאתי טיפש מוחלט?

מדריך1

New member
התמונה

אתם צודקים לדעתי, ההוכחה נמצאת בקצה התמונה , הבית עם המרפסות המעוגלות, התמונה צוירה כאילו מעל הגשר שחבר את הגיטו הקטן עם הגיטו הגדול.

Old Cat

New member
אי אפשר עליכם, אתם גדולים

הבית בצד שמאל הוא הבית ברחוב CHLODNA מס 20. (משמאל לחשמלית השניה). הככר והאנדרטה שעל אי התנועה המשולש במפגש הרחובות היא לזכר הכומר יז'י פופיליושקו שנרצח ע"י הקומוניסטים לאחר שדיבר יותר מדי בזכות תנועת סולידריות. בית המרקחת המופיע בתמונה של המדריך היה לפני המלחמה חנות הבגדים של סבא שלי (החלק הראשון שלו שממנו נכנסים לחנות) וכשאתם מבקרים שם ונכנסים לחצר הפנימית אז בבקשה ב ש ק ט ו ב נ י מ ו ס כי גרים שם אנשים.

ה י י ל ה

New member
הגזמת הפעם...

הבית ברחוב כלדונה מס' 20 הוא הבית בו גרו עשירי וחשובי הגטו ביניהם יו"ר היודנראט אדם צ'רניאקוב.....

lihi r

New member
אוקיי..

אולי זה נראה לך בתור הגזמה אבל אני לא חושבת או זוכרת שהזכירו לנו את המקום הזה הרחוב היחיד שהזכירו לנו שם הוא פ'רוזנה ואמרו לנו שהוא הרחוב היחיד שנשאר מהגטו

Old Cat

New member
הבית הפך לכזה

עם הקמת הגטו. לפני כן צ'רניאקוב לא גר שם.

למעלה