מי מחכה לתאומים?

פישון

New member
מי מחכה לתאומים?../images/Emo47.gif../images/Emo47.gif

בוקר טוב! הצצתי בפורום השכן וראיתי הודעה של רונה, בנוגע לאיך מסתדרים עם תאומים. לא שיש לי תשובות, למרות שיש לי כבר ילדה בת שנה ותשעה חודשים, אבל לפחות אני יודעת שאפשר להיות היסטרי גם עם אחת בלבד. מי עוד מחכה לשניים? אולי תכתבו גם באיזה שבוע אתן. פתאום יש לי הרבה שאלות שלא כתוב עליהם כלום בספרים, ואולי אתן תוכלו לענות. אני אתחיל בעצמי: מאיה (עוד מעט 27) אמא ל: תמוז בת שנה ותשעה חודשים שלושה חתולים (שחושבים שגם הם תינוקות) בשבוע 10 בהריון תאומים, למרות שלפי כמות הבחילות הפעם הייתי מצפה למספר דו ספרתי של ילדים!...

הבחילות בהריון תאומים אכן קשות יותר

לעומת זאת הן גם נמשכות יותר זמן
את ממש בתחילת הדרך. עומדים לפניך עוד מס´ חודשים לא קלים עד הלידה, ואז חיים לא קלים, אבל מאושרים מאוד. הנה מספר עצות לדרך - קודם כל והכי חשוב, שימי לב לגוף שלך. את חייבת להיות מאוד מודעת לשינויים, התכווצויות והרגשות מוזרות, ולדווח על הכל לרופא שלך גם את את מרגישה דבילית. תשומת לב כזאת עוזרת לאתר בעיות בשלב מוקדם ולמנוע מהן להפוך לצרה גדולה. דבר שני, תדאגי לשתות הרבה (חשוב מאוד - התייבשות גורמת לצירים!) ולנוח. בשלב מתקדם של ההריון כדאי שתבקשי מהרופא שלך שמירת הריון, אפילו חלקית, גם אם את מרגישה טוב, כדי להיות על הצד הבטוח. מאחלת לך עוד 7 חודשים של שקט ושיעמום. מיכל

shiranShik

New member
מסכימה עם כל מילה של מיכל+דגש על..

היה לי היריון תאומים. ואני יכולה לומר לך שכל מילה שאמרה מיכל, לקחת ברצינות. להפנים. ליהנות מההיריון ובמקביל להיות עירניים. קחי רופא שיתייחס אלייך ברצינות. אין לי מה להוסיף מלבד להדגיש את עניין השמירה שהזכירה מיכל. תתחנננננייי לשמירה מהרופא. למרות שהם לא נותנים שמירה, אם אין סיבה ממש טובה. מה גם שלא כל המלצה לשמירה מתקבלת בביטוח לאומי!!!אבל חפשי רופא פחדן ואחראי. שיוציא אותך לשמירה. תגידי שאת לא מסוגלת לתפקד או משהו.
אני סומכת עלייך..

טילי2

New member
בתור מי שלא היו לה בחילות לא בהריון

בודד ולא בהריון תאומים, אין לי מה לתרום לנושא. שמעתי שתה חלוט מגינגר עוזר.

yaelhul

New member
אין בחילות בהריון תאומים ../images/Emo70.gif ../images/Emo3.gif

סתאםםםםםם... לי אין (ולטילי גם לא) !!! אבל אל דאגה. יש דברים "נחמדים" אחרים אבל אין תלונות. בחילות או לא בחילות - שיעברו על כולנו הריונות שקטים בריאים וארוכים במיוחד (טוב, לא כמו של חן, אבל לפחות הריון מלא בלי תוספות)... יעל

dana@twins

New member
הי פישון

קודם כל מזל טוב! יש הרבה ספרים לתאומים באנגלית. אם תרצי המלצות, אשמח לפרט. גם אני מצפה לתאומים - שבוע 28, ומתחילה להתרגש. הבחילות נעלמו בשבוע 13, והשליש השני עבר די בקלות. בהצלחה, דנה.

פישון

New member
אשמח לקבל המלצות על ספרים

זה תמיד מרגיע לדעת שיש לך מה לעשות כשיש לך בחילה באמצע הלילה. הייתי רוצה לשאול שאלה מצחיקה: כמה "גדולות" נהייתם? ברור לי שזה לא יהיה כמו בהריון הראשון, שם הלכתי בג´ינס עד חודש שישי ואז תוך שבוע הייתי צריכה לקנות מלא בגדי הריון. בכל אופן, אני כבר הולכת באוברולים כי נורא לוחץ לי. לפעמים אפילו נדמה לי שרואים קצת בטן. בקשר לשמירת הריון: אני לומדת לתואר שני, ובערך בשליש השלישי צריכה לכתוב את התזה, כך שצפוי לי הרבה זמן בבית גם ככה. אתן חושבות שצריך ממש לשכב, או פשוט לעשות הכל בקלות?

שמירה

החוק הוא שאין חוקים. יש כאלה שנכנסו לשמירה מלאה בשכיבה בלבד משבוע 20, ובכל זאת ילדו בשבוע 30, ויש כאלה שלא נחו אפילו יום וילדו בשבוע 42. הרוב נמצאות במקום כלשהו באמצע. אני נכנסתי לשמירה כשהתחילו לי צירים, בשבוע 24. בהתחלה עוד היה מותר לי להסתובב קצת, ואפילו לנסוע למרחקים קצרים. אח"כ המצב החמיר ושכבתי שכיבה מלאה, אבל לא ממש מרותקת למיטה, אלא היה מותר לי לקום להכין לעצמי אוכל, לשתות, וכו´. בגלל שהתחלתי את השמירה לפני שנהייתי כבדה, קשה לי לומר בדיוק מתי כדאי להתחיל. אני הייתי ממליצה - כשמתחיל להיות לך כבד וקשה, תקצצי לפחות לחצאי ימים. אף אחד לא יכריח אותך לשכב במיטה, אבל בכל זאת תשדלי לעשות את זה הרבה. ובעניין המשקל - תיכנסי לפורום תאומים ושלישיות. מישהי כתבה שם שאלה כזאת לפני כמה שבועות וכולם ענו. אני, באופן אישי ירדתי במשקל בהריון - עליתי סה"כ 5 ק"ג (התינוקות לבדם שקלו 6!), כך ששוב, אין חוקים.

dana@twins

New member
Book recommendation

I have 3 books: when you´re expecting twins, triplets and quads by dr. barbara luke and tamara eberlein everything you need to know to have a healthy twin pregnancy by Gila leiter mothering multiples by karen kerkhoff gromada i like the first one the most, although i dont accept everything they say. it is a good source for all kind of questions. of course the forum is another important source, too. dana

yaelhul

New member
היי מאיה

גם אני מצפה לתאומים, בנים, שבוע 22 - הריון ראשון. אני קצת חריגה - לא היתה לי אפילו בחילה קטנטונת וגם לא הקאות כתוצאה מבחילות... הצרבות לעומת זאת הורגות אותי. התחלתי לגדול מהמכנסיים הרגילים בחודש רביעי, וכבר שבועיים שאני יכולה ללבוש רק מכנסי הריון ולהנות מכל רגע. מקווה שיעברו לך הבחילות ותמשיכי והנות מההריון יעל

גם אנחנו !../images/Emo95.gif../images/Emo95.gif

כן זו אני ההיסטרית שהפנתה שאלה לפורום תאומים ושלישיות. החרדות אצלי הן כנראה "בילט אין" ורק הנושא שלהן משתנה מדי פעם. אז עכשיו אני ב"סרט" חדש- איך לעזאזל מסתדרים עם שניים?? שלא תבינו אותי לא נכון: בגילנו המופלג (אני אוטוטו 34 והאיש בן 35) - תאומים זה פיצוץ!!! במיוחד מכה ראשונה ב IVF , אבל בכל זאת אני מנסה לחשוב על ההתמודדות (זה מפיג קצת את הלחץ ממשהו לא תקין בהריון). היום אני בשבוע שביעי פלוס ארבע או כמו שאני מכנה בפשטות : שבוע שמיני. יש בחילות היסטריות (אבל אני חייבת לציין שביומיים האחרונים הן פחתו) SO FAR הקאתי פעמיים, אני מקווה שזו אפיזודה חולפת. אשמח לשמוע עוד פרטים על השמירה - מאיזה חודש מומלץ? הכרחי? זהו, ביי

yaelhul

New member
רונ´לה, אני איתך לאורך כל הדרך ../images/Emo140.gif

גם אצלנו הריון תאומים, הריון ראשון, מ-IVF, ואנחנו צעירים מכם בכמה חדשים בלבד. אהבתי מאד את השאלך שלך בפורום תאומים. גם אותי זה הדבר שהכי מטריד בעולם, במיוחד לאור העובדה שפרט לקצת בייביסיטרים על בני דודים וילדי חברות, אין לי מושג איך זה לגדל ילדים. אף פעם לא עברתי עם ילד לילה ללא שינה, יום שלם של בכי שמולו אני חסרת אונים, מחלה, מאבקי כוחות... בקיצור - גם אני כרגע בשלב הניג´וסים לאימהות התאומים ואם באמת תהיה לי תקופת המתנה ארוכה בארץ עד הלידה, אני מתכוונת לנסות ולהגיע אל חלק מהן (רק לאלה שהזמינו) ככח עזר חינם, ולו כדי לראות איך זה עובד. בקיצור - תרגישי בנוח. כולנו באותה סירה. המשך הריון נפלא ותקין יעל

yaelhul

New member
חמודה שלי, את תצטרכי לבקר אותי

כיוון שאני אהיה כבר אחרי ואת לפני...
בכל מקרה - אשמח להיפגש יעל

keren1

New member
יעל כמי שהזמינה אותך

את מוזמנת וגם את רונה. אין שום בעיה. יש לי 3 ילדים. דניאל את 3 ושמונה חודשים ושני ומתן בני שנה ושמונה חודשים. בדרך כלל על אורחים הם עושים רושם מצוין. ואיך שהאורחים הולכים הם פושטים את המסכות וחוזרים להשתולל. אז בכייף בנות. בואו ... אני גרה במרכז פרטים במסר. יעל מחכה לשמוע מה החלטת. קרן

פישון

New member
הייתי אותו דבר היסטרית גם עם אחד!

בנות, אני חייבת להגיד לכם סוד קטן: לפני שילדתי מעולם לא החלפתי חיתול, לא האכלתי תינוק ולא החזקתי ילד מתחת לגיל 4. אני פשוט לא התעניינתי בילדים קודם, מה לעשות. בבית החולים הרגשתי כל כך מנותקת מכל זה, כי האחיות עשו הכל ולא היה להן זמן אפילו להדריך איך להניק. כשהוצאנו את תמוז מבית החולים, ממש בדלת, אמרנו אחד לשני שאם היו יודעים כמה מעט אנחנו יודעים, בטוח לא היו משחררים אותה לידינו. כשהגענו הביתה פשוט שמנו את הסלקל על הרצפה, צחצחנו את המצפון לקראת העומס הצפוי לו, והתיישבנו המומים. אחרי בערך 10 דקות היא התחילה לצרוח, ואני פשוט אבדתי את העשתונות (יש לה קול חזק במיוחד, עד היום!). היום היא למדה איך לשחק לנו על המצפון עוד יותר טוב מקודם. אבל: התרגלנו ואנחנו מנסים לעבור הכל עם הומור.

ליעל שהיהלך הריון נפלא וגם הרבה

נחת מהתאומים שישלך לך ושלא תצרכי יותר טיפולי פוריות

yaelhul

New member
שאול - המון תודה על האיחולים ../images/Emo140.gif

מקווה שההריון שלכם יעבור חלק עם או בלי שמירה, שיהיה ארוך ומושלם ובסופו המתנה שאתם כל כך מחכים לה. יעל

פישון

New member
רונה - אנחנו די קרובות! אני שבוע 11

איפה את גרה? אני ברחובות. יש סיכוי שנלד ממש קרוב. אם תרצי להיפגש ולהשוות בטן (אין עוד הרבה לחכות) את מוזמנת.

למעלה