מי מיכן שקוראת את עיתון "העיר" בת"א

prizman

New member
מי מיכן שקוראת את עיתון "העיר" בת"א

מומלץ לשים לב לביקורת הספרים של רנה ורבין השבוע על "המדריך ללידה טיבעית". למעשה מומלץ לקרוא אותה כל שבוע אבל הפעם זה גם רלבנטי לפורום. לצערי אין קישור.

QueenOfMagic

New member
אתה יכול אולי להקליד לנו את הכתבה?

או לסרוק אותה...כי אני מעוניינת לדעת

prizman

New member
להקליד זה ארוך

לסרוק, בשימחה, אם אין בעיה של זכויות יוצרים.

prizman

New member
רוצה לומר, להערכתי יש בעיה.

אם לא, אמרו לי ואסרוק בשימחה.

עינת12

New member
אין שום בעיה. כתבות סרוקות מופיעות

בפורומים שונים כל הזמן.

עינת12

New member
תודה פריזמן

הבעיה שלי היא דווקא עם הכותבת. מה אכפת לה באיזו צורה בוחרת חברתה ללדת? הכותבת לא מסוגלת לשאת את המחשבה על הכאבים וכו'? זו הבעיה שלה ולא של שירלי. אישית, נראה לי שאם הייתי בוחרת להביא ילדים לעולם (מה שלא יקרה), גם אני הייתי מעדיפה לעשות זאת בבית, בכריעה - כי אני מכירה את חוקי הכבידה, בסביבה מוכרת ובתוך בריכה עם מים בטמפרטורת מים השפיר ע"מ למנוע מינימום טראומה מהתינוק. לידה היא טראומה לכל תינוק. על כך אין ויכוח. או קיי, היא כותבת שלדעתה עדיף לאמץ. למי שרוצה לאמץ זה בהחלט עדיף וכך גם לילד שיקבל משפחה. שירלי רוצה ללדת. מותר לה. ומותר לה בכל דרך שתראה לנכון.

gertrude

New member
../images/Emo45.gif מסכימה.

היא נשמעת מאד חובבנית וילדותית באופן כללי. אני מאד מאד בעד לאמץ ילדים, אבל קשה לי עם אדם שבמקום להבין מה הקשר בין לידה טבעית לבין פמיניזם (ואז לתקוף את הגישה או להסכים איתה) משחיתה כל כך הרבה מלים על להגחיך את התפיסה שהיא בעצם לא הבינה. (והקשר הוא - תפיסה פטריארכלית הפכה את הלידה לסוג של מחלה - אשפוז, הרדמה, תרופות, פחד, רופאים, גישה מוגבלת - וניתקה אותו ממהלך החיים המשפחתי, המשותף, המובן מאליו והבריא).

ט ו ש ה

New member
צודקת במאה אחוז

במיוחד לגבי השינוי בתפיסת הלידה הקולקטיבית שלנו. גם אני יודעת שאם יהיה לי ילד הוא יוולד בתנאים שלי, על פי הצרונות שלי, ולא על פי מה שנוח לרופאים בבית החולים. חברה שלי שמתעסקת בתחום אמרה פעם משהו יפה שאמרה לה המורה שלה - הריון הוא לא מחלה, אלא מצב של בריאות נשית. מכעיסה אותי החפירה של הכותבת ברחם של חברתה, ומכעיסה אותי הדה-לגיטימציה שהיא בוחרת לעשות להחלטות של אותה בחורה. עם חברים כאלה...

קספיאן

New member
זה עושה את זה בסדר?

זה על בסיס "אין בעיה להוריד שירים מהאינטרנט כי כולם מורידים"?

prizman

New member
זה ממש לא השיקול

אני מעריך שהכותבת מעוניינת להפיץ דעה מסוימת ולשם כך פירסמה אותה. האתר של עיתון "העיר" ירד מזמן משום מה, להבדיל מאחיו" כל העיר" הירושלמי או עיתון "הארץ" השייך גם הוא לרשת שוקן ולכן אין אפשרות לצרף לינק. מאחר ואני מצרף את הכתבה כולל הקרדיט לכותבת לא ניראה לי שיש פה פגיעה בזכויות יוצרים, אחרת לא הייתי עושה זאת. ואני לא מוריד שירים או גונבות למיניהן מהאינטרנט, אולי אחד הבודדים שנימנעים מזה.

למעלה