מי מכירה??ארניקה

עדישלי

New member
מי מכירה??ארניקה

ארניקה התחלתי לקרוא, הבנתי שגם בתור תרופה הומאופתית וגם לשימוש חיצוני, כהכנה לכאב והתמודדות איתו, בקיצור- מי מכירה? השתמשה? שמעה? משהו? ממש אשמח לקרוא ולהחכים מנסיון של אחרות. פשוט אם יש צורך לקחת מראש..לפני הלידה ,אז זמני הולך ותם..שבוע 39 + תודה מראש עדי

mise

New member
יש לי שאלה:

את חושבת שאיזו תרופה או משחה יכולה להוות הכנה להתמודדות עם כאב בעולם הזה?

טלימה

New member
Mise

מצד אחד - הפחדת אותי עם התגובה הזאת. מצד שני - חבל שלא כתבתי לי את זה לפני תשעה חודשים.

בדיוק ראיתי בGNC אצלינו ברחוב +נצלש

קראתי כאן בהיסטוריה של הפורום את הטיעונים בעד ונגד, בכל אופן *אצלנו* מוכרים את זה גם כתרופה הומיאופטית וגם בתור קרם (אותו מדף עם emu oil) לכאבים, צלקות וכו' חוצמיזה אני מנצלשת - שמעתי אתמול עוד סיפור לידה שעיצבן אותי, ואני חייבת לפרוק - בי"ח, גז צחוק, אפידורל, לחיצה בשכיבה, ירידות דופק, חתך, ואקום, תינוקת בריאה ושלימה. ולסיכום (מפי המשתתפים) היה מעולה. כולם מרוצים. לא מרגישים שזה בעייתי מצד אחד, ולא מרגישים שהצילו אותם מצד שני.... והבעל עוד מתחיל לתת לי עצות לקראת הלידה!!! אז מצד אחד אני לא יכולה לענות "כי עוד לא ילדתי", ומצד שני גם (לפחות) חמישים אחוז מהתומכים באפידורל עוד לא ילדו.... מצאתי תשובת מחץ! כששואלים אותי "למה לסבול?" אני לא מתווכחת על כאב לעומת סבל אלא עונה שאני מעדיפה לסבול כמה שעות או אפילו יממה וחצי מצירים, מאשר להגדיל את סיכויי לסבול מ- כאבי גב, תפרים, פגיעה ברצפת האגן, ואקום, ניתוחי חירום וכדומה. מצאתי שהתשובה הזאת מאירה לאנשים את העניין מזוית אחרת, כי רובם (לפחות באוסטרליה) מודעים היטב לתופעות לואי של אפידורל וגם למפל ההתערבויות, ולכן הבחירה באפידורל הי לגמרי ממקום של למנוע סבל, ואני פשוט אומרת להם שאני מעדיפה לסבול עכשיו מלסבול אחר כך.

עופריקה

New member
הי יעל

אני אמנם די חייבת לרוץ, אבל חשבתי לעצמי על המילה "לסבול". נכון שהכאב יכול להיות בלתי נסבל ותרגישי שאת סובלת, אבל מה דעתך על שינוי זוית ראיה או אולי מסר אחר לסובבים? המילה להתמודד נראית לי מתאימה. לא שאני מנסה לחנך אותך או משהו כזה
פשוט קשה לי עם המילה הזו. אני חושבת שנשים שבוחרות ללדת לידה פעילה מתוך אמונה בגוף, צבירת מידע וכו' - באות לתהליך אחרת, ומתמודדות איתו. סתם מחשבות לשעות שכאלו....

מסכימה לגמרי

אני התכוונתי שאנשים סביבי לי מקבלים את ההסבר על פרשנות של הכאב, סוגי כאב, התמודדות וכדומה, למרות שאני מאוד מתחברת לזה. אבל גיליתי שאנשים מתחילים להבין למה *כדאי* ללדת ללא אפידורל אם אני עונה להם בשפה שלהם - ברור שאני לא רוצה לסבול, והסיכויים שלי לסבול מכל מיני דברים בעקבות השימוש באפידורל גבוהים בעיני מהסיכויים שלי לסבול מכאב הלידה. פשוט כשהתחלתי לנסח את זה ככה, אנשים הגיבו אחרת וממש הרגשתי - אאוריקה - אז החלטתי לשתף אתכן

סטיוויה

New member
גם אצלינו בארץ החושך יש משחת ארניקה

והיא מעולה נגד חבלות ומכות יבשות למיניהן שלא נדע |מחסה| אבל אין דין לקיחה פנימית כדין שימוש חיצוני.מדובר בשני תהליכים "רפואיים" שונים לחלוטין. המשחה היא מיצוי צמחי על בסיס משחה. בתרופה מדובר בדילול הומאופתי.

למעלה