מי מכיר את המילה ALMACEN ?

Lcapone

New member
קן סבה קומו סדיזה "מחסן"אין לדינו?

מרבית היום היה לכם שקט ממני. אז אני מרגיש שזה לא נורא אם עכשיו אנדנד קצת... אז אם מישהו יודע איך אומרים מחסן בלדינו- אשמח לקבל תשובה. שאלו אותי בפורום תרבות עברית והבטחתי לברר. מחר אשוב במלוא המרץ!

Lcapone

New member
רותי חביבתי...

את בסדר גמור. תודה על התשובה המהירה. הבחור ששאל על דון קישוט לפני כמה ימים שלח לי מסר ושאל איך אומרים מחסן בלדינו. בספרדית המילה היא ALMACEN והיא די דומה למילה מחסן בעברית ... מעניין אם יש מילה דומה בלדינו.

רותי ב.

New member
אי סי-יא סטאמוס דימאנדאנדו,

קומו סה-דיזי "לנחור" ? לנחור - ???? (נוחרים – חוּרְלָאנְדוּ-ס) מי-פרימי פור אל ´שיחון´.

Lcapone

New member
חורלאנדו- מילה מדליקה!

וזו דוגמא נפלאה למה שקרוי אונומטופיאה, כלומר מילה שהצליל שלה מזכיר את הדבר עצמו, כמו בקבוק, רשרוש, מלמול, וכו´ בעברית

רותי ב.

New member
../images/Emo32.gif היידה, מיבו א-ריפוזאר, טיניאה

מוי מאל-דיאה אוי, אי-סטו מוי קאנדנדה אי-נירווזה. מוז-ווירמוס א-מניינה. בעזרת השם.
בואנה נוצ´ה א-טודוס.

Lcapone

New member
מי מכיר את המילה ALMACEN ?

או מילה בעלת צליל דומה שפירושה "מחסן" בלדינו? איוּדה!!!

בואנן דיאה אביאליקו קומו סטאס?../images/Emo24.gif

אייר סטווימוס אין ארמוזה בודה (אתמול היינו בחתונה יפה) היידה כטויינה אל מזל פרסטו אי אה טי (קדימה, שיבוא גם לך המזל מהר) (

avielss

New member
קה קומי קה מנגידו?../images/Emo8.gif

(מה אכלתי מה כואב לי?) נו סקרה קזר אגורה סולו און פוקו אזר וידס

RORGAD

New member
מחסן = מאסן

שלום קפון, מאסן אס מחסן, טמיי סה דיזה דפו DEPO אי סה דיזה בלנקטרה שזה היה מחסן לאיחסון פחם, ועצים לחורף, כשאומרים ALMACEN הכוונה ל- מחסן. מקווה שהייתי לעזר. אי אונה קומידה צמחונית פאראטי: בוקדיקוס דה ברנג´נה: החומרים: 3 ברנג´נאס. 2 טומטס בלאנדוס אי קולוראדוס ראידוס און קוטיקו צ´יקו דה סלסה דה טומט 5-6 דיינטס סה אז´ו סאל, פימיינטה, אלזטה דה אזיטונאס 3 קוצ´ארס אי מוי פוקה אגואה 1/4 כוס. סה קורטה לה ברנג´נה (קוביות) סה פרייה אל ז´ו קון לה אלזטה, אמא קה נו סה קמה. סה מטה לה סלסה דה טומט אי אל טומט ראידו לה אגואה סל, אי פימיינטה. סה גיזה 20 מינוטוס, קאדה אנקואנדו מנייה אל טנג´רה קה נו סה קמה אבאשו. תרגום: 3 חצילים לקוביות,מטגנים5-6 שיני שום בשמן זית, שלא ישרף, מוסיפם את העגבניות המרוסקות ואת הרסק המלח והפלפל ומבשים כ- 20 דקות מידי פעם מקפיצים את הסיר שהירקות לא ישרפו, למות מהטעם, בתאבון.

Lcapone

New member
המון תודה!

גם על המתכון וגם על המחסן... איך היית כותבת מאסן באותיות לטיניות? MACEN? MACAN

RORGAD

New member
MACEN

כך אומרים, ואגב יש עוד שני מתכונים בשבילך, ראית?

אתה...מתכוון????../images/Emo35.gif

ל..אלמריו=מגירה\כוננית\ארונית קטנה... רבות פנים לאלמריו....

Lcapone

New member
מחסן- שמות רבים לו...

מסתבר שלמחסן יש שמות רבים בלדינו. והכי חשוב, שהמילה מאסן נמצאת בין השמות. כמו בעברית (מחסן) כמו בספרדית (ALMACEN) ותודה שלימדת אותי מילה חדשה. אלמריו. לא נראה לי שיש לה קשר למחסן. ביום כזה עדיף לעסוק בדברים קטנים ולברוח מהמציאות...

RORGAD

New member
אלמריו

אלמריו זה בפרוש ארון ולא משהו אחר, לא להתבלבל.

למעלה