מי מכיר את המרקיד המדקלם ?
להתכחשות שלכם להתנהלות המרקיד בהרקדה אצלכם ישנן 2 סיבות אפשריות : אדישות והשלמה עם המציאות, שזו בדיוק המחלה הישראלית. לא שמתם לב לתופעה כי כך אילפו אתכם המרקידים מתמיד. תדעו שהמדקלם התורן שלכם, מודע בהחלט לדקלומיו הרצוניים והנלוזים, עם חיוך של זחיחות על פניו. מה שהוא בעצם בא להגיד ולדקלם לכם במילים מכובסות: "רוקדי החביבים חבורה של מפגרים! כבר חמש שנים אתם רוקדים אצלי את הריקוד הזה, ועוד לא תפסתם ואינכם יודעים את צעדי הריקוד." למעשה אצל כולנו בהרקדות, מדובר בעשרות ריקודי מילים מדוקלמות. למדקלם הצעדים אין מאפיינים אישים, הוא יכול להיות: ותיק רב שנים או אחד שסיים זה עתה את הכשרתו. הוא יכול להיות מרקיד מצטיין, או מרקיד ממש גרוע לא עלינו. לא מדובר בלימוד או חזרה על ריקוד, אלא בסתאאם חיפוף של הרקדה. ריקוד שבנוי נכון ויושב טוב על המוסיקה, זוכרים אותו לתמיד. ריקוד מוצלח לא זקוק לקביים מדוקלמות בשביל לרקוד אותו. עובדה, יש מאות ריקודים כאלה מוכרים וזכורים לטוב.
למעשה "הדי-כלום" הוא תוצאה של ריקוד "דפוק" שלא נכנס לראש דרך הרגלים. המילה דיכלום הגיעה לעברית מהלטינית ""declamo ופירושה: חזרה אוטומטית על דברי אחרים מבלי להבינם. כלומר אפס בהבנת המדקלם של המציאות בסביבתו. אז שלא ימכרו לכם בכח דיכלומים למוח.
אבל מה קורה, כשהמדקלם המוכשר שלכם, מלמד ריקוד חדש ממש לא פשוט, רק פעם אחת בלבד ! ואחרי שבוע, כמו שזה קורה אצלנו הרבה לאחרונה, הוא לא חוזר על הלימוד, אלא פוצח בדיקלום הצעדים בלבד. מה שאני מבין מהדיכלומציה המובנית שלו, זאת התנשאות כלפי לקהל הרוקדים: בחייכם, "אספסוף רוקד עופו ממול העינים שלי, לכו תתברברו כולכם ביחד ברחבה".
אז בפעם הבאה כשידקלמו לכם צעדי ריקודים, תדעו בדיוק מי ומה אתם, וכמה באמת אתם שווים אצל המדקלם שלכם.
למעשה "הדי-כלום" הוא תוצאה של ריקוד "דפוק" שלא נכנס לראש דרך הרגלים. המילה דיכלום הגיעה לעברית מהלטינית ""declamo ופירושה: חזרה אוטומטית על דברי אחרים מבלי להבינם. כלומר אפס בהבנת המדקלם של המציאות בסביבתו. אז שלא ימכרו לכם בכח דיכלומים למוח.
אבל מה קורה, כשהמדקלם המוכשר שלכם, מלמד ריקוד חדש ממש לא פשוט, רק פעם אחת בלבד ! ואחרי שבוע, כמו שזה קורה אצלנו הרבה לאחרונה, הוא לא חוזר על הלימוד, אלא פוצח בדיקלום הצעדים בלבד. מה שאני מבין מהדיכלומציה המובנית שלו, זאת התנשאות כלפי לקהל הרוקדים: בחייכם, "אספסוף רוקד עופו ממול העינים שלי, לכו תתברברו כולכם ביחד ברחבה".
אז בפעם הבאה כשידקלמו לכם צעדי ריקודים, תדעו בדיוק מי ומה אתם, וכמה באמת אתם שווים אצל המדקלם שלכם.