מי מכיר את השדה במרכז בכדי...

swguy

New member
מי מכיר את השדה במרכז בכדי...

להמליץ על מקומות להתחיל לפזול לכיוונם בתחום העבודה (בקרוב בימינו אמן יסתיים התואר)... התחומים שבהם יש לי עניין לעבוד וניסיון בהכשרה/עבודה הם ילדים, נוער ובריאות הנפש. הכיוון הוא טיפולי, אבל אני יודע שצריך להתחיל מאיפושהו ולאו דווקא מהעבודות הכי "קליניות" (אבל שלפחות יהיה פן טיפולי מסוים)... בתור ירושלמי בשנים האחרונות אני כבר די מכיר מה ומי יש בעיר בתחומים הנ"ל- תפרוסת השירותים, איפה מקצועיים יותר ואיפה פחות, איפה יש סיכוי להתקבל מיד לאחר סיום התואר לפני ניסיון, איפה יש הדרכה מסודרת וכו'... אממה אני כנראה אחזור לשפיות ואעבור תל-אביבה עוד כמה חודשים - מישהו יכול אולי לתת לי קצה חוט או אף יותר אם אפשר לגבי השאלות הנ"ל: 1. תפרוסת שירותים, שמות שירותים... 2. רמת מקצועיות - למשל ידוע לי שקידום נוער בי-ם די על הפנים מבחינה זו אבל הבינותי גם שבערים אחרות אין זה כך, האומנם? 3. לאיפה יש יותר סיכוי לפנות ולהציק וגם להתקבל, מיד עם סוף התואר? רוב תודות לכולם!

ixmix

New member
מאיפה ידוע לך שקידום נוער על הפנים

האם נסיונך הרב הוא שמאפשר לך לפסול באופן גורף מקצועיות של מעל 100 עו"סים ומדיריכם, מורים לבגרות ורכזי תעסוקה, מערך סיוע לחסרי בית ומערך סיוע למכורים, בית קפה טיפולי ודירות מעבר, מימון מגורי ביניים וסיוע בגיוס לצבא, הפעלת מועדוניות עם מדריכים דוברי רוסית, ערבית, אנגלית ועברית, עבודה משותפת עם "עלם", מימון מדריכי "בית חם" ועוד - או שמא נסיונם של חבריך הסטודנטים הוא שאומר לך ש"שקידום נוער בי-ם די על הפנים מבחינה זו"?

swguy

New member
מצחיק שדווקא אתה...

שחלק מהחן שלך בפורום הוא דיבור מאוד "ישיר", לא מתחסד ובטונים שלא תמיד תואמים את התוכן (תמיד אני איכשהו שומע הרבה כעס דרך הודעותיך) - אתה מעיר על ניסוח וכו'? כוונתי בקידום נוער על הפנים הוא שמדובר במקום עם שעות עבודה לא מסודרות, תגמול זעום, שחיקה איומה, עומס תיקים וכו'... - בעוד שאני מעוניין במקום עבודה קטן וסגור כמו הוסטל, פנימייה וכו'... וידוע לי היטב איך "קידום נוער" נראה מבחינה זו - מניסיוני וגם מניסיון סטודנטים שעשו שם הכשרה ועובדים סוציאליים שעבדו ועובדים שם.. הטון המזלזל שלך באופן כללי בזולת פה בפורום הוא עניינך הפרטי - אנא הפנה אותו למישהו אחר! הסגנון הזה לא מתאים לי בכלל.. נ.ב. אין בהודעה זו כל ניסיון לעורר ויכוח, פשוט תתעלם מהודעותי ועבור הלאה.

ixmix

New member
תהיה בריא.

"תמיד" אתה שומע הרבה כעס, אז כנראה אני "תמיד" כועס...
וברצינות - כתבת שקידום נוער בירושלים על הפנים מבחינת רמת מקצועיות. ממש כך. שפטת את רמת המקצועיות של טובים וותיקים ממך וממני, שנותנים את נשמתם בזלזול בוטה ולא נעים, ואתה מתפלא על מה יצא הקצף? ואשמח לראות היכן הערתי לך על הניסוח, כדבריך? - אני הערתי על השורה הבוטה והמזלזלת שצוינה, לא על "ניסוח". לגבי "הטון המזלזל" - אני אכן נוקט עמדה כזו לגבי סטודנט שמעז בעזות מצח של ממש לאמר שהם "על הפנים מבחינת רמת מקצועיות" - על אחד השירותים הותיקים והגדולים בעיר, שירות בו אנשים משקיעים את נשמתם ומקריבים עבורו, שירות מציל חיים. מוזר - אבל מרתיח אותי שמשתינים לעו"סים שקורעים את עצמם על הראש, ואפילו לא שמים לב.
תהיה בריא.

swguy

New member
הערה עניינית:

כתבת: "אחד השירותים הותיקים והגדולים בעיר, שירות בו אנשים משקיעים את נשמתם ומקריבים עבורו, שירות מציל חיים"... אין ספק שעובדי קידום נוער עובדים קשה (קשה מדי לטעמי), ממש מקריבים את חייהם הפרטיים ורצים לכבות שריפה אחר שריפה. כמובן שיש להם גם הצלחות, עם כ"כ הרבה רצון ונתינה! אבל זו לא מקצועיות! מקצועיות זה מערך פיקוח מסודר על איכות העבודה, תיאום בין הצוות, רציונאל אחיד ושיטתי, דרכי פעולה שיעילותן נבדקה והוכחה וכו'... מקצועיות זו הדרכה מסודרת וצמודה לכל פעולה שחדשה עבור העובד (לא מפעילים קבוצה לראשונה בלי הדרכה). מקצועיות זה לפנות זמן ללמידה, העשרה אישית ושמירה על רווחת העובד כך שלא יהיה מוצף. ואם יש משהו שמרגיז אותי זה הדימוי של עו"ס מוצלח כמי "שנותן את הנשמה" - עו"ס מוצלח הוא איש מקצוע שצריך לעבוד בעומס תיקים סביר שמאפשר לו לעבוד באופן אפקטיבי - מושכל, בשיטות שיעילותן מוכחת, לא מ"הבטן" ולא אינטואטיבית, כי הוא "בן אדם ממש זהב"...

ixmix

New member
מקצועיות.

מה אני מכיר? . . . קידום נוער מפעיל את "קורה בקפה" - פרוייקט ייחודי לבני נוער, ובו מענה מעולה לנוער רחוב, בדמות בית קפה טיפולי בו אנשי הצוות הם אנשי הטיפול (מודל שונה מזה של "עלם" שם הטיפול ניתן מחוץ למקום). עובדי המקום מקבלים הדרכה פרטנית ממדריכה ותיקה, בעלת תואר שני בעו"ס; והדרכה קבוצתית מאשת חינוך מהמובילות בארץ. קידום נוער מפעיל את מרכז "צומת" בעל הצלחה מוכחת בטיפול בנוער דובר אנגלית. אישית ראיתי לא מעט שחייהם ניצלו, פשוטו כמשמעו בעקבות היותם חלק מהמקבלים טיפול וסיוע מהמקום (אבל גם כאלה ש"רק" מצאו עבודה, הקימו בית או השלימו השכלה). עובדי המקום מקבלים הדרכה פנימית מבעלת תואר שני. קידום נוער מפעיל את צוות סמים, כפי הנראה אחד הטובים בארץ באיתור נפגעי סמים, מתן טיפול ראשוני וליווי לשירותים חיצוניים בשלב המתאים בטיפול. עובדים סוציאליים אלה אשר מקבלים הדרכה משני מדריכים שונים, באופן פרטי וקבוצתי. הצוות קיבל הכרה כמוסד לטיפול בסמים ומפוקח ומבוקר באופן הדוק ע"י משרד העבודה בנוסף לפיקוח הרגיל. קידום נוער מפעיל תכניות השכלה רחבות היקף - החל מהיל"ה (השלמת 9-12 שנות למוד), דרך תג"ת (למידה לבגרות) ועד שילוב מלא של נערים בעלי רקע מסמר שיער במערכת החינוך הרגילה תוך ליווי לבתי ספר. הכל בשיתוף פעולה עם החברה למתנ"סים, ועם בתי הספר (יש לי ילדים בבי"ס שמקבלים ליווי כזה, וללא ליווי כזה כנראה לא היו בין החיים ובוודאות לא היות נשארים במסגרות). ההדרכה הניתנת לעובדים בתחום כפולה - הן בחינוך והן בעו"ס, אישית ומשולבת בעבודת צוותים שונים - והפיקוח ע"י שלושה גופים שונים. פרויקט קש"ת (קשר שואה תקומה) לנוער מנותק, מנוהל במרכזי קידום נוער מחוזיים, ומפוקח ע"י העירייה. מדריכי מוזיאון לוחמי הגיטאות מפקחים על התכנים, מדריכים בעלי תעודה מדריך בעבודה סוציאלית מפקחים על הפן הטיפולי. ניתן להמשיך עוד הרבה, ויש עוד הרבה- הרעון הובן... מנקודת הראיה הצרה שלך הטלת רפש במאות אנשים עובדים, ובמערך פיקוח מתפקד (נראה שבעיקר על סמך עדותם של סטודנטים בהכשרה שממילא אינם רואים את התמונה המלאה).

swguy

New member
ציטוט שלך:

"קידום נוער קולטים עובדים כמעט כל הזמן - ראוי לציין כי הסיבה לקליטה של עובדים לאורך השנה היא עזיבתם של אחרים. תחלופת הצוותים גבוהה לאור תנאי העבודה המחורבנים."... דלת מסתובבת בה עובדים שנה, שנתיים שלוש ועוזבים - בגלל "תנאים מחורבנים" - זו מקצועיות? תחלופה כ"כ גבוהה אין בשום שירות אחר - אפילו הלשכות עם כל המרמור והקשיים לא חוזים בדבר כזה (וזה כנראה קצת יותר מרק בגלל שעות העבודה)... מצב בו לעובדים אין חדר מסודר, כמה עובדים חולקים חדר במבנה שחציו התמוטט? מצב בו אדם מסתובב בשכונה, עושה חיזור נפלא על-פניו - ומישהו בדק פעם אפקטיביות של ק.נוער שכזה? ק.נוער זה לא "עלם" - שעושים עבודה ברוכה - זה אמור להיות ארגון מקצועי ולא ארגון מתנדבים (לא שהאחרון לא יכול להשיג הרבה ולפעמים יותר, בגלל א-ממסדיותו בין השאר)...

ixmix

New member
נו, באמת...

1. תנאים לא טובים לעובדים אינם בהכרח מקצועיות גרועה, וודאי שאינם עמידים על היותו של השירות "על הפנים" כדבריך מבחינת מקצועיות. נראה שאתה מחפש הצדקה לאמירה הקשה שלך, הפוסלת מקצועיותו של גוף מקצועי... אם אתה רוצה עוד דוגמות יש עוד עשרות פרוייקטים מקצועיים לעילא ולעילא בקידום נוער. אין ויכוח, אגב, על תנאי העבודה הדפוקים (משכורות, חדרים, הוצאות) - רק שאלה מהווים פן יחיד במקצועיות רבת פנים. 2. השוואה בין ק. נוער לעלם אינה הוגנת כלפי שני הצדדים מהסיבות שציינת. עלם אכן עושים עבודה ברוכה, ואינם רק ארגון מתנדבים - ק. נוער עושים עבודה מקצועית הרבה יותר (מעצם היותם מבוססים על אנשי מקצוע רבים יותר במספר ובאחוזים). 3. אתה מטיל ספק באפקטיביות וטוען אם נבדקה... חיפוש קל בספריית האוניברסיטה יביא אותך למספר מחקרים. כן האפקטיביות נבדקה.

SuperGirl 25

New member
ככה?

בלי לומר שלום, בוקר טוב עולם, מה שלום כולם? אני יכולה לומר (או לכתוב, איך שבא לך) שבעת לימודיי שמעתי דברים מזוויעים על לשכות הרווחה למיניהן וכמה כולם רוצים להדיר רגליהם ממקומות עבודה אלו. האמת? השד לא נורא כל-כך ולבסוף הרבה עו"סים טריים החלו לעבוד שם. כך שאני מצטרפת איפושהו לאיקסמיקס. הרבה דברים תלויים בך-במה שתביא לעבודה, המרץ, הנועזות, המוטיבציה וכד'.

swguy

New member
אני מסכים ועדיין...

חשוב לי היכן אני נופל - אני מכיר את עצמי ואני יודע שבמקום שיהיה לי לא טוב אני עשוי לחוש מרמור כלפיי כל המקצוע, ולהצטרף לרשימה מתארכת של עו"סים טריים שנשחקו תוך כמה שנים ופרשו מהעיסוק... קידום נוער באופיו עבורי נשמע כמו מתכונת הולמת לשחיקה כזו ומיאוס - וכך גםפ לשכה... אמממה תסמכו עליי שאני מכיר את עצמי ויודע מה אני מעדיף ואיפה אני אתפקד טוב יותר - במקרה שלי כנראה בהוסטל או פנימייה, מקום קטן, עם מספר מטופלים קבוע ומצומצם... דווקא את השירותים האלו קשה להכיר אם אתה לא בשדה באותו איזור ג"ג - ןלכן שאלתי בפנייתי הראשונית מי מכיר שירותים כאלו במרכז...

איך "בקרוב בימינו"?

אתה לא בסמסטר הראשון? טוב, אם אתה ממש מתעקש להתחיל לדאוג לעבודה (ועושה בכך טעות איומה. אתה לא אמור לסבול מדאגה בגלל הלימודים), ואתה מתעניין בין השאר בבריאות הנפש, קח מלשכת הפסיכיאטר המחוזי של תל אביב (נדמה לי שיש שם שני מחוזות) את רשימת המסגרות השיקומיות שם ותפנה אליהן. בתור סטודנט אתה יכול לעבוד שם כמדריך שיקומי (ושיקום הוא לא פחות טיפולי מ"טיפול"). בתור סטודנט שנה אחרונה אולי תוכל כבר לעבוד כעו"ס.

swguy

New member
אני כבר עובד כמדריך שיקומי...

במערך דיור מוגן לנפגעי נפש במקביל ללימודים - כפי שעבדתי במקביל בהדרכה וחונכויות טיפוליות במקביל ללימודים עד כה.... אני לא מודאג עד אימה לגבי עבודה - רק מתחיל לצבור מידע. אני אוהב להרגיש מוכן מראש...

למעלה