מי מכיר את הת"ס האלה?

מי מכיר את הת"ס האלה?

תעודות סל RSP ו/או MOAT -

איזו המלצה תוכלי לתת לי עליהן?

מה תוכלו להגיד על המטבע האוסטרלי? לדעתכם כדאי לקנות אותו להשקעה או מטבע אחר?

מדובר על 20K ש"ח. לטווח של חצי שנה.

מוכן לסיכון בינוני- גבוה.

לגבי MOAT

תעודת הסל עוקבת אחר מדד MORNINGSTAR WIDE MOAT FOCUS,
העוקב אחר ביצועי 20 חברות בעלות יתרון תחרותי, הנסחרות בשוק ניירות הערך האמריקאי.
המחזור שלה זניח ולא הייתי מסתכנת בתעודה עם מחזורי מסחר כאלו

ולקנות מטבע זה משהו סופר ספקולטיבי
אם כבר עדיף מדד או משהו דומה

קרלטון

New member
RSP

עוקב אחרי אינדקס שמורכב מאותן חברות של ה-S&P500, אבל כאשר כולן במשקלים שווים. מה זה אומר? שהוא נותן משקל גדול יותר לקטנות ביחס אליו. ניתן לראות שנתן תשואה עודפת על פני ה-SPY, בצורה דומה לתשואה העודפת שאנו רואים שמתקבלת באינדקסים שמורכבים מחברות קטנות יותר.

מבחינת ניתוח טכני

וסחירות,
כדאי להכנס?

אני מתבלט בין כמה תעודות סל (ראה הודעה למעלה שלי)

קרלטון

New member
תראה

אם אתה רוצה לסחור לפי ניתוח טכני, החלטת הכניסה לא יכולה להיעשות במנותק מהחלטת היציאה. נשמע מוזר? הכוונה היא שכשאתה נכנס אתה כבר צריך לדעת לפי איזה קריטריון תצא. סוחר שעובד עם ניתוח טכני עשוי להיכנס היום אבל לצאת עוד שבועיים, אחר יצא עוד שלושה חודשים, אחר יצא מחרתיים. אתה מגדיר חצי שנה כטווח ההשקעה, זה טווח קצר שמחייב אסטרטגיה מאוד ממוקדת וברורה. רק להגיד, שכדאי או לא כדאי להיכנס היום, אומר מעט מאוד אם לא מדברים גם על היציאה.
ככלל, אנחנו בשוק שוורי (גם אם יכולות להיות נקודות כניסה טובות יותר), אבל מה יקרה במהלך חצי השנה הזאת, אי אפשר לצפות מראש.

מי עדיפה? בין התעודות שציינת יש קורלציה גבוהה (כלומר, בגדול, אותו רציונל של כניסה לאחת יכול להיות תקף גם לכניסה לאחרת). לגבי סחירות, אני מעדיף לתת תשובה במהלך שעות המסחר.

למעלה