מי מכיר את מר אבנר פרץ

מי מכיר את מר אבנר פרץ

למדתי איתו שני קורסים הקשורים ללדינו באוני´ בן גוריון. רומנסרו סלוניקי גאזלים שבתאים
 

ninio5

New member
פפאזיקו

כך קראו לי כשהגיע זמנו של הספר לקצץ את שערי
 

כדורית

New member
אכן כן

זהו הפירוש
 

RORGAD

New member
פאפאזיקו

פרימרה קוזה בייאן וינידה, סגונדה פאפאזיקו אמרו על אחד שהיה פרצוף תשעה באב, אף פעם לא צוחק ורציני מדי כמו "אל פאפאס דה רומא"
 

gingit1

New member
פרצוף תשעה באב

אצלנו למי שהיה פרצוף חמוץ לא צוחק ורציני מדי קראו קרה די אגריסטדה. סווש קואלו אס אגריסטדה? אז אונה קומידה אומפוקו חמוצה כסיאזי די קמח, ביצים אי מיץ של גאינה, לבו דימנדאר אה מי מדרה אי לוו סקריביר אקי בואנס נוצ´ס אי אומפוקו די ריפזו
 

ninio5

New member
אגרסטדה

מעדן אמיתי..... "סוחב" המון לחם (אונטה....) וואו כמה הזכרת לי....
 

RORGAD

New member
בואנס נוצ´אס ג´ינג´ית../images/Emo140.gif

אי פארא קואלו אסטו יו אקי? אגריסטדה: סה טומה 2 גואבוס אי סה מנייה סספרימה און לימון סה אצ´ה ארינטו אי סה מנייה, סה מטה מדיאה קופה דה אגואה, אי סה מנייה, סה מטה 2 קוצ´אראד דה ארינה אן מדיאה קופה דה אגואה אי סה מנייה, סה מטה אל טנג´רה אן אל גז אי סה אצה לה ארינה אי און פוקו דה סאל סה מנייה טודו אל טיימפו פין אסטה קה סה אטה. תרגום: ובשביל מה אני פה? אגריסטדה, לוקחים 2 ביצים מבוללים אותם, מוסיפים מיץ מלימון שלם,מוסיםים כוס מים ולוקחים 2 כפות קמח מערבבים עם חצי כוס מים ומוסיפים לבלילה, יש כאלה שלוקחים במקום מים מרק עוף. זה כל הסיפור וטעים טעים. וינגרה - חוץ מזה שזה חומץ זה גם רוטב חמוץ ששמים על דג מטוגן וגם טעים מאוד, שמים בסיר 4 שיני שום כתושות 2 כפות שמן מטגנים קלות, מוסיפים 3 כפות חומץ,חצי כוס מים, מעט מלח, 2 כפות גדושות רסק עגבניות, מערבבים 2 כפות קמח בחצי כוס מים מוסיפים לבלילה ומערבבים עד שנקרש. זהירות גם פה וגם באגריסטדה חייבים לערבב עד שמתקרש לא להפסיק באמצע. בתאבון.
 

רותי ב.

New member
נדמה לי שהוא

מנהל את המכון לתרבות הלדינו, ואוצר ואוסף ומתעד כל חומר כתוב שקשור לזה. יש אליו המון הערכה גם במעט המאמרים שראיתי בנושא הלדינו. וברוך בואך. תרום לנו גם אתה מידיעותיך.
 
אבנר פרץ

מרצה אומן, זמר בחסד!!!! הייתה לי הזכות ונהניתי ללמוד איתו 2 קורסים בנושאי הלאדינו! באוני´ בן גוריון
 
למעלה