מי מכיר את סוגי המזון מיטו ו-יוזרה?

שלום. אני מאכיל חתולי רחוב. שנים. לאחרונה - במזון מסוג יוזרה. JOSERA
היום הציעו לי המוכרים מזון מסוג מיטו MITO, שהוא זול יותר, אבל איכותי, לדבריהם.
מכיוון שאני לא מיליונר אלא גמלאי צנוע, אין לי התנגדות ליותר זול, אבל בתנאי שהוא באמת לא פחות איכותי, ו...שהחבר'ה בחצר יסכימו לאכול אותו!
אני ממש זקוק להמלצה/חוות דעת בעניין זה מאת בעלי ניסיון יודעי דבר!

תודה!

גורדיאן-II

Active member
בוא נתחיל במנה העיקרית: אם אתה רוצה לדעת באמת מה איכותי יותר ומה פחות כאן זה המקום לבדוק את זה, זה קובץ השוואות.
לשאלתך:
JOSERA - האיכות היא בדירוג של
Josera (73, 74, 55, 62, 66, 56, 62, 70, 66, 49, 63)
המספרים השונים מתייחסים לכמה סוגים של אותו המזון, בקובץ תוכל לראות פירוט.
MITO -
49 (כלומר, איכות נמוכה בהרבה ביחס ל-73 של ג'וסרה)

עד כאן עניין האיכות, אתה כמובן צריך למצוא את האיזון הנכון מבחינתך בין האיכות למחיר, אבל הקובץ הנ"ל לפחות ייתן לך את המידע על האיכות, את המידע על המחיר תצטרך לברר בחנויות בסביבה שלך.

תודה רבה!
מסתבר, שאני מאכיל אותם במזון לא כל כך איכותי: JOSERA CULINESSE מוערכת בקישור הנ"ל כ-55 בלבד.
זה רק קצת יותר מה-49 של MITO.
עד היום מכרו לי יוסרה (15 ק"ג) ב-250 ש"ח. היום העלו ל-270 והציעו לי משהו חדש, "מצוין" - מיטו, ב-200 ש"ח בלבד.
מצד אחד, הבדל של 6 נקודות איכות "בלבד" לעומת 70 ש"ח, אבל מצד שני ממש לא בא לי להוריד את רמת החיים של החבר'ה!
מצד אחד, 270 ש"ח זה סכום שאני יכול לעמוד בו (כולל הסכמת אשתי), ומצד שני, להיות לגמרי פרייר זה גם לא נכון.
שוב: תודה רבה! הבחירה היא בידיי.
בינתיים אשאר עם JOSERA ואמתין למידע נוסף.

אבל יש עוד פרט אחד ששכחתי לציין. אם הבנתי/ניחשתי נכון(!), MITO מכיל רכיב כלשהו המעניק למזון טעם שהחתולים אוהבים. כלומר, יתכן שהם יאכלו אותו ברצון, לא פחות מה-CULINESSE. אבל, אם האיכות נמוכה יותר, זו תהיה רמאות. זה אולי ישתקף לרעה על מצב בריאותם. מה דעתכם?
שנה טובה!

גורדיאן-II

Active member
בדיוק כך, נקודת האיזון בין המחיר לאיכות היא שלך, תוצר של השיקולים שכוללים את היכולת הכספית שלך מול רמת האהבה שלך לחתולים,
כך או כך, אין כאן שיפוט, עצם זה שאתה דואג לחתולי הרחוב זה מה שחשוב, וכל הכבוד לך על כך.

ובקשר לעניין הטעם, הדעה הכללית בפורום הזה היא שיש יחס הפוך בין איכות המזון ובין ההתלהבות של החתולים ממנו, דווקא המזונות הנחותים יותר מכילים יותר חומרי טעם וריח שגורמים לחתולים להתלהב מהם, ומה שגרוע יותר - קשה לגמול את החתולים מהמזונות 'הטעימים' ולהעביר אותם למזונות טעימים פחות ובריאים יותר.

למעלה