מי מכיר את שיטת ADAM TECHNOLOGY

• פותח הנושא beezi
  • פורסם בתאריך

beezi

New member
מי מכיר את שיטת ADAM TECHNOLOGY ../images/Emo35.gif

שלום לכולם, לאחרונה התוודעתי לאתר שנקרא: ADAM PECHNOGOLGY PROJECT מארה"ב. מנהלים את הפרוייקט 2 רופאים מארה"ב ד"ר צ'מפיון וד"ר דוברובה, אשר המציאו שיטת מיכשור וטיפול לאוטיסטים ולילדי PDD להעברת גלים אלקטרומגנטיים דרך האינטרנט במחשב. השיטה אינה כוללת תרופות כלשהן.על הילד/הילדה לשבת מול המחשב, תוך כדי הטיפולים. באתר מופיעים הרבה מטופלים שהתקדמו בצורה ניכרת, ו/או שיצאו מתוך הספקטרום. נציג שלהם התקשר אלי אתמול מארה"ב וישלח אלי חומר נוסף. תוכלו לקרוא על השיטה באתר שלהם הנזכר מטה. האמת, היא שקשה לי להאמין בשיטה ולכן תהיתי, האם יש מישהו מן ההורים אשר התנסה בשיטה?

lisadan

New member
טכנולוגיית ADAM

לכל מי שאינו שולט באנגלית אך מתעניין בשיטה. אני מתנצל מראש על המכתב הארוך. קראתי את הטקסט המופיע באתר. בלי להבין דבר בהיבטים הטכנולוגיים של השיטה, מצאתי באתר מספר דברים מעוררי חשד: 1. מפתחי הטכנולוגיה מצהירים שאינם רופאים. בתחתית כל עמוד מופיעה הצהרה לפיה המדענים המנהלים את האתר אינם רופאים ומפעילי הטכנולוגיה אינם מאבחנים, מטפלים, מרפאים או מונעים מצב רפואי, פסיכולוגי או נפשי. כמו כן מוצהר שהשיטה לא נבדקה ולא אושרה ע"י שום רשות פדרלית או סוכנות ממשלתית. ברור שמדובר בהצהרה שנוסחה על מנת למנוע תביעות משפטיות, אך היא סותרת למעשה את מה שהטכנולוגיה מתיימרת לבצע. 2. הייתי מצפה ממישהו שטוען שבידיו שיטה מהפכנית, לבסס את טיעוניו על מראי מקום מדוייקים ומלאים. לעומת זאת, התעוד המדעי של השיטה וההיסטוריה שלה לוקים בחסר. מוזכרים מעט מאוד שמות של אנשי מדע או של מוסדות אקדמיים. יחד עם זאת, חיפוש באינטרנט העלה חלק מהשמות והמקומות שלא צוינו במדוייק באתר, כך שיש התייחסות לחלק מהעובדות גם במקומות אחרים. 3. באתר עצמו כמעט ואין התייחסות עניינית לטכנולוגית אדם. יש רקע והיסטוריה על מפתח הטכנולוגיה (דר' ג'ו צ'מפיון) אך כשמגיעים לפרקים העוסקים בטכנולוגיה האמורה, נתקלים בהודעה שחלק זה של האתר עדיין בבניה. 4. באתר מובאים מכתבים מהורים וממטופלים שטופלו באמצעות הטכנולוגיה, המוכיחים, לטענת בעלי האתר, את הצלחתה של הטכנולוגיה בטיפול בסובלים מאוטיזם. אחד מהמטופלים הוא אריק, כיום בן 23, שבגיל 18 חודשים "לקה באוטיזם בעקבות חיסון שקיבל". אמנם קיימות כיום יותר ויותר הוכחות מחקריות על הקשר בין חיסונים לאוטיזם, אבל קביעה נחרצת כזאת, בעיקר על אירוע שקרה לפני 21 שנים, כשמחקרים אלו כלל לא היו קיימים, מעוררת תמיהה. 5. במידע המועט על הטכנולוגיה, מדובר על כך שזוהי שיטה הפועלת על בסיס "תקשורת טלפתית". כמו כן, באתר נכתב כי על פי תפיסת מפתחי השיטה, אוטיזם הוא "בעייה בתקשורת שבין המודע לתת מודע" (כך בדיוק!). נו באמת, עד כאן השתדלתי להיות אובייקטיבי, אבל יש גבול ! 6. חיפוש באינטרנט על מפתח השיטה (דר' צ'מפיון) העלה פרטים מעניינים - האיש הואשם בעבר בניסיון למכירת חומרים גרעיניים למדינות זרות, ובגניבה משותפו לעסקים, וישב תקופת מה בכלא (אם כי לא ברור במה בדיוק הורשע). באתר הזה ובמקומות אחרים נטען שדר' צ'מפיון גילה תהליך מדעי מהפכני, הקורא תיגר על חוקי הכימיה והפיזיקה המקובלים, והמאפשר ליצר מתכות יקרות מחומרים פשוטים (במילים אחרות - אלכימיה). באינטרנט אין כל התייחסות לאיש כאל דוקטור. רק באתר העוסק בטכנולוגיית אדם ההתייחסות אליו היא כאל דר', ובפרטים הביוגרפיים עליו (שמשום מה מוצגים במהירות רבה, מבלי שניתן להאיט את הקצב) נאמר שקיבל את הדוקטורט שלו במכון צ'כי העוסק בתחום מדעי לא ברור. לסיכום, כמו beezi, גם אני איני מאמין שמדובר בשיטה אמיתית ומוכחת. נראה לי שמדובר בעוד שרלטן המנסה לעשות הון ממצוקתם של הורים לילדים מיוחדים. מדובר בתופעה מוכרת. רק לפני שלושה חודשים נעצר בארה"ב "רופא מומחה" שטען שהוא מרפא אוטיזם בעזרת שינוי המבנה הגנטי בגוף המטופל. זהירות

beezi

New member
../images/Emo18.gifצריך להיזהר משרלטנים

גם אני קראתי את החומר שכתבו באתר, ומשום מה אותו נציג שלהם שהתקשר אלי, לא שלח לי את החומר המבוקש באימייל. אתה צודק מאד, צריך להזהר מאד מכל מיני שרלטנים שמנצלים חולשות של אוכלוסיות מסויימות!! מענין, בעלי ראה את תמונות שני הרופאים וישר אמר שהם נראים לו רמאים!
beezi

כל הכבוד על הבדיקה המדוקדקת../images/Emo70.gif

גם אנחנו דיברנו איתם פעמיים בשבועות האחרונים כדי לעמוד על טיבם והופתעתי מהגישה המאד "כוללנית" שמצהירה שאוטיזם נובע מקושי פסיכולוגי גם חוסר קשר בין התת מודע לבין המודע... שהם מפרשים תת מודע כזיכרון לטווחים שונים ומודע מתפרש כחוסר וויסות תחושתי (שזוהי אכן בעייה קשה בתחום האוטיסטי אך בעייה בוויסות היא בעייה נוירולוגית). בכל מקרה גם אנחנו סקפטיים מאד מתוכנית שמחוללת מהפך בתוך 9-12 שבועות, כפי שהם מצהירים- ומייד מסייגים שזה לא עובד בכל המקרים כי לפעמים זו בעייה של SAVANT ואז כמובן שאינם יכולים לעזור.. נושא הסבנטים מוכר שנים אך אינו תנאי לריפוי או חוסר יכולת לשיקום. כמובן שלצורך הטיפול הם מדברים עם הילד בטלפון כמה פעמים בשבוע..(והוא ממש יענה להם..) וגם מתרגלים איתו(באיזו שפה בדיוק?) אכן הסיפור נשמע מאד פישי..ומריח מהראש.. כשבמקרה הזה הראש שייך לאדם שנשמע רהוט ומשכנע בטלפון כך שזה כמעט מפתה לשלוח את הכסף.. נו, יהיו תמיד אנשים שיתפרנסו מחולשותיהם של בעלי הצרכים המיוחדים.. במיוחד כאשר מחפשים פתרונות קסם במקום ללכת בדרך הקשה והמייגעת.

למעלה