מי מכיר את ONCE הספרדית?

מי מכיר את ONCE הספרדית?

אני חיה במדריד בשנים האחרונות (וזה לתמיד), ואני מוכרחה לציין לטובה את תכנית ONCE המקומית, אשר למיטב הבנתי זכתה לשבחים ולפירסום עולמי כמודל ייחודי המספק תעסוקה נושאת רווחים נאים לעוורים (וגם- במידה רבה- לנכים אחרים, אם כי היוזמה ההתחלתית היתה בתחום העיוורים). העוורים מחזיקים בזיכיון למכירת כרטיסי הגרלה בדומה ל'מפעל הפיס'; הרווחים של האירגון מושקעים ברווחת העיוורים ובכל מיני פרוייקטים, וכיום ONCE הוא גוף ענק. הלוואי שבישראל גם היו עושים דבר כזה. מכירים?

rnisser

New member
לא רק מכירים ...

לא רק מכירים אלא גם מסירים את הכובע. ONCE הוא ארגון העיוורים העשיר ביותר בעולם. הוא מממן פיתוחים לרווחת ציבור העיוורים בעולם. יש גם פרס שנתי גדול לארגון או חברה שהכי עזרה לציבור העיוורים במהלך השנה: http://www.ofek-liyladenu.org.il/phpBB2/viewtopic.php?t=215&highlight=once תארו לעצמכם שמפעל הפיס היה אירגון העיוורים. הרי זה כמו לזכות בפיס *G*. ראובן ניסר אופק לילדינו

amitk80

New member
החכמתי

ולא פלא שדברים כאלו מצליחים בספרד ולא בארץ כי כל ארגון למען עיוורים עסוק בלריב עם שאר הארגונים המתחרים שלו. אני כבר מזמן דוגל בגישה שצריך לאחד גופים שיהיו 3-5 גופים חזקים שידאגו לציבור העיוורים אבל הבעיה היא שיש הרבה מלחמות אגו...

למעלה