מי מכיר ויודע להמליץ

מי מכיר ויודע להמליץ

קורא עכשיו את ההיסטוריה של פינאטס שהוציא שולץ ב-1979 בשלושים שנה לסדרה ואשכרה נהנה. גם המון רצועות של קומיקסים קצרים אבל גם המון ידע על מאיפה לקח את ההשראה, צילומים של המחבר והמשפחה שלו שנתנו השראה לקומיקס ועוד המון פרטי טריוויה לא חשובים אבל מעניינים ונחמדים. מישהו יודע להמליץ על עוד ספרי עיון על קומיקס שלא יהיו כבדים אבל שיהיו גם טובים? יש לי גם את להבין קומיקס הנהדר אבל אני מחפש עוד ספרים אודות קומיקס.

mulon1984

New member
תיכף ברנשטיין יופשר בקנדה וימליץ

עד אז,
אני ממליץ גם על Making comics של מקלאוד.
אומנם מדבר על יצירה, אבל זה לא ספר how to draw, ואני חושב שאפשר ללמוד ממנו על המדיום באותה צורה שבה לומדים מאנדרסטנדינג.

קודם כל, אני בכלל באנגליה עכשיו ו...

אני אהיה בישראל ממחרתיים למשך שבוע וחצי בערך.
בשני עד חמישי בשדה בוקר ואח"כ בעיקר בת"א.
וולדיק, רוצה לארגן מפגש פורום?
אני מוכן לתת רצף הרצאות של דברים שלא דיברתי עליהם בכנסים בישראל עדיין. כולל ההרצאה על הקומיקס החרדי שאתן בשדה בוקר.

Oediplus

New member
הנה כמה...

MetaMaus - ספר דוקומנטרי על יצירת MAUS. כולל גם DVD עם וידאו והראיונות של ארט עם אביו. עוסק המון במדיום של קומיקס.
Supergods - נכתב ע"י גרנט מוריסון ומתאר את ההשפעות שלו במהלך השנים וגם דיון ארוך על סופר גיבורים באופן כללי ופרטני.
Watching the Watchmen - כל תהליך היצירה הויזואלית של הצייר דייב גיבונס על Watchmen.
Was Superman a Spy - עשרות "אגדות אורבניות" על קומיקס, תעשיית הקומיקס ונושאים קשורים. אחד המגניבים.

amitais

New member
הארווי קורצמן, קיטצ'ן סינק פרס

שני ספרים מעולים:

Kitchen Sink Press: The First 25 Years
ספר נהדר מעולה ומומלץ על תולדות ההוצאה האלטרנטיבית המצויינת הזאת, שהלכה לעולמה זמן לא רב אחרי פרסום הספר, אבל החזיקה מעמד דרך משברים וסערות במשך יותר מרבע מאה. מומלץ בחום רב.

The Art of Harvey Kurtzman: The Mad Genius of Comics
ספר על הגאון שיסד את מגזין מאד, ואחריו שורה של מגזיני הומור, וירטואוז בציור ואחד היהודים המשפיעים ביותר על ההומור האמריקאי.
ספר מושקע במיוחד שכולל המון סקיצות שלו, כולל פירוט מיוחד עם דפי פרגמנט של שלבי העבודה על ליטל אנני פאני, הסטריפ השובב שיצר עבור פלייבוי מגזין.

אז אתה מחפש ביוגרפיות או 'מאחורי הקלעים' או..

אולי בכלל ספרים פסאודו וסמי אקדמיים על כותרים ספצפיים? לא הבנתי.
ומה לגבי עלויות? יש מגבלות? חלק מהספרים האלו יקרים במיוחד וחלקם ממש זולים.
אם זה ספציפית סטריפים אז הייתי ממליץ בעיקר על COUPIER (הוציא כמה ספרים על היסטוריה של סטריפים החל מ-PUCK והתקופה הויקטוריאנית ובערך עד שנות ה-70 המוקדמות). אבל הספרים שלו יד שניה ודי יקרים בד"כ. יש גם ספרים מוצלחים על FAR SIDE, WHERE THE BUFFALO ROAMS (הקומיקס הדיגיטלי הראשון) וכן ההיסטוריה של הוובקומיקס שברח לי שם הכותב (נדמה לי T CAMPBELL), אבל היא יצאה תחת אנטרקטיק פרס אם אני לא טועה וזה אמור להיות פרט מזהה חשוב.

אם זה ביוגרפיות, או 'מאחורי הקלעים' בדומה לשולץ וההמלצות על קורצמן ושפיגלמן, אז לרשימה כזו הייתי מוסיף את סדרת ה'ראיונות עם...' של אוניב' מיסיסיפי (במיוחד טום אנדרה עם קארל בארקס), את הביוגרפיה של דר' סוס, את הביוגרפיה של ויל אייזנר ואת הביוגרפיה של מייג'ור מלקולם ניקולסון. אמור להיות גם ספר של ג'ים דיוויס חולק תובנות גארפילד וספר מאחורי הקלעים של דילברט. אבל אף פעם לא ראיתי אותם במו עיני. אז לך תדע...

אם זה חומרים שמנתחים קומיקס וסטריפים ממקום אקדמי, חפש מאמרים ברשת של ניל כהן (COHN) לאתר שלו קוראים EMAKI או משהו כזה.

מתבייש להודות

שאת הביוגרפיות של קיוברט ושל אייזנר מכרתי בחנות שאני עובד בה במקום לשמור אותם לעצמי ואח"כ ממש התחרטתי. אני לא יודע בדיוק מה אני מחפש אבל הספר של שולץ היה מצויין כי גם היו המון סטריפים של סנופי וצ'ארלי בראון וכל החברייה אבל גם היו הסברים מהיכן הוא לקח את ההשראה, תמונות של היוצר עצמו אז חשבתי שזה יכול להיות מעייין לקרוא ספרים דומים. יש לי עכשיו המון דוגמאות ואדע מה לחפש פעם באה כשאני בחנות.
תודה לכל העונים.

spidey 82

New member
Comic Book History of comics

של פרד ואן לנטה וראיין דאנלבי. מה נפלא יותר מלספר את ההיסטוריה (הלא שלמה) של הקומיקס אם לא באמצעות... קומיקס?

למעלה