מי מכיר? מי יודע? מי רקד?

• פותח הנושא בי
  • פורסם בתאריך

בי

New member
מי מכיר? מי יודע? מי רקד?

את הריקודים: כד אל כד - יענקל´ה לוי המחזרים - יענקל´ה לוי עוזרני אל חי - אליהו גמליאל בואו ונשיר את השירים - משה תלם (לא נראה לי שזה השם הנכון) הדרים - בנצי תירם נופים - מושיקו הלוי לילה בקהיר - יענקל´ה לוי עת דודים כלה - מושיקו הלוי בגינת פרחים, בעקבותיך .... ובכן, את כל אלה ועוד רבים אחרים ויפים רקדנו היום בחוג לריקודי נוסטלגיה בקרית חיים. אלה ריקודים שלא תמצאו בד"כ בהרקדות הרגילות, גם לא בהרקדות הנוסטלגיה, (מעטים המדריכים שמכירים אותם). אלה אינם הריקודים השיגרתיים הנדושים, אבל בחוג זה הם נלמדו ונרקדו בכיף. נדמה לי שמי שהכיר את הריקודים מהעבר הרחוק נהנה אפילו יותר, אבל גם מי שלא הכירו הצטרפו לכל הריקודים ולא נראו כסובלים... בנוסף היתה היום הרמת כוסית לשנה החדשה, וחימם את הלב לראות איך הרוקדים עצמם, מתוך תחושת שייכות לחוג, הביאו כ"כ הרבה כיבוד לקראת החג. היה אחלה חוג.

אל גינת פרחים

לפני כמה חודשים יאיר בינו התארח בשער העמקים ולימד את זה. ריקוד מאוד נחמד

בואו ונשיר - היוצר לא רק תלם

את הריקוד בואו ונשיר חיברו 5 חברים משה תלם מישאל ברזילי יענקלה לוי יהודה עמנואל מוסה אשכנזי בשעת אירוח אצל משה תלם ברישפון. אשתו של יהודה עמנואל כתבה את המילים יהודה עמנואל הוא הזמר ששראת השיר, באחד הביצועים.

בי

New member
שמחה לדעת.

ממש לא היה לי מושג של מי הריקוד, והאמת, גם לא זיהיתי את הקול של יהודה עימנואל. אני זוכרת שאצל תלם רקדו את זה הרבה, אבל אתמול, כשיאיר בינו לימד את הריקוד הוא אמר שהוא של משה תלם. כנראה כך כתוב במקור ממנו ראה את הריקוד. הוא גם לימד את הריקוד "לפי הספר", טיפה שונה מאיך שהיו רוקדים אותו פעם. יענקל´ה לוי הגיע מאוחר יותר, כך שאולי אם היה נוכח בשעת הלימוד היה מעמיד דברים על דיוקם. בגינת פרחים לא פלא שלימד יאיר בינו. הריקוד לא כ"כ נרקד בשנים האחרונות. למישהו יש מושג של מי הריקוד?

צליל ב

New member
לבי

בוידאו של הריקוד מצויינים כל היוצרים, וכן בחוברת - לכן אני מתפלא שהמדריך לא ציין את היוצרים, או שהוא לא ידע או שכח. כדאי להגיד לו.

למעלה