מי מכיר , מי יודע....

• פותח הנושא magy
  • פורסם בתאריך

magy

New member
מי מכיר , מי יודע....

המשקלות שהיו נהוגות פעם......הולכת לחפש תמונות..... כמו מאזני הצדק של בתי המשפט בחו"ל..... ולפני כן......לפני שהיו המשוכללות.....היו מאזניים שהיו מניחים עליהן.. משקולות כבדות מברזל שלכל אחת מהן היו סימון משקלה.....בהבלטה.... מי שקנה אצל ערבים ברחוב....רוכלים.......היה מקבל אבן על המשקל.... אבן.....שהיה לה משקל מסויים.... אני אהבתי את המשקולות הקטנטנות...... זוכרים משהו נוסף.?????? לפני שהגיעו הדיגיטליים שהמחיר כבר בפנים.... או המקודדים בסופרים...... ומה באשר למשקל הגוף????????????????????????? שמן , רזה, בינוני....... דייטות.......מכונים..........שמירה על משקל........

מגי מישקלות ושאר ירקות

היה מגיע לבת-ים ערבי ג´ינגי´ מג´בליה (קידמת יפו) על חמור עם מאזניים כאלה של בית משפט, היה מכריז "פייגס" !!!!. זוכרת שהיינו בודקים את התאנים בשבע עיניים ומחפשים תולעים (בדרך כלל חצי מהכמות היתה נזרקת בגלל הנ"ל). ולעניין דימויי גוף ודיאטות... כמה שהכל השתנה, פעם אהבו אשה שיש מה לתפוס (דוגמת הנשים של בוטרו).. היום דימוי הגוף האידיאלי הוא שדוף שדוף.. זוכרת גם את הפטנט הראשון שמכרו בארץ לדיאטות נקרא "ביסקול" סוג של ביסקוויט שהיה אמור לסתום את התיאבון... בתכלס שום דבר לא השתנה בנושא, כאז גם היום מוכרים לנו לוקשים... ואנחנו פותחים את הכיס וקונים אשליות! שבוע טוףףףף

אצל סבתא שלי בארון המטבח הלבן

היה משקל כבד כזה שלא הרשו לי להוציא אותו לבד מהארון,רק בעזרה של מבוגר. והיו שם כל מיני משקולות קטנות חמודות של 5 גרם ו10 גרם שטיפחתי כאילו הן תינוקות של בית רבן, והיו הגדולות השמנות הכבדות, של חצי ק"ג ושל אחד שלם. והייתי משחקת איתן באבא (הכי גדול כמובן) ואמא ,והילדים. הבית שלהם היה המשקל הכבד, היה להם קומה ראשונה בין פתולי הברזל החלודים וקומה שניה על מדפי המשקל ואפילו מרפסת הייתה להם על לשון המאזניים. מאושרת הייתי שהיה אצל סבתא שלי משקל אמיתי ומול הרוכלים ברחוב יכולתי להיות הכי חכמה ומבינה ולהראות להם שהם לא יכולים לסדר אותי כי יש לי בבית משפחת משקולות בדיוק כמו שלהם ואני מכירה אותה הכי טוב.

גל-עמית

New member
משקלות וכל מיני.....

ואני זוכר את אותן משקלות, הן בשוק והן במכולת.....ואיך היו מרמים במשקל...גם בכדי החלב, בעת החלוקה (מהילה במים וכד´...)...את הביקורות של אנשי "משרד האספקה והקיצוב"....של דב יוסף.....איך גם חלק מהם - היו מושחתים.... כל התאורים הציוריים שהעלת מזכירים לי גם את.......... האומנות היוצאת מן הכלל של......מחזיקי תריסי העץ....הבובות וכל מיני החיות למיניהן.....בייחוד בבתי האבן הישנים...וכמה שניסינו להגיע אליהן ולשחק בהן ותמיד חטפנו על זה שהתכופפנו יתר על המידה מבעד לחלון.....

magy

New member
נכון........חצי איש ממתכת....

רק חלקו העליון......למה כיסחו לו את החלק התחתון?????. שהיה מחזיק את התריסים......... ובסיבוב מטה....משחרר את האחיזה.... איך נזכרת בדברים כאלו?????????? תריס זז.....תריס עף......... אורי זוהר עם הפיירסייד שלו.........
))))))

גל-עמית

New member
מחזיקי תריסים......

נזכרתי עקב הפירוט הציורי של הירושלמית..... בקשר ל"שיר הפטנטים" - אני מכיר אותו בע"פ !!!!!!!!!!

למעלה