מי מכיר מתכון למרק כבש בלקני ?

מי מכיר מתכון למרק כבש בלקני ?

אכלנו בויטושה [מסעדה בולגרית ביפו] והתענגנו על כל ביס ולגימה של - קבבים, מוסקה, קציצות פרצה, מרק כבש, אורז, צ'יפס ומוס שוקולד.[אין כניסה לפלצנים מבית מדרשו של ה - נובל קוזין]. מרק הכבש היה נפלא והיו בו: נוזל בצבע לבן [כמו חלב] + נתחוני כבש + אורז + עשב תבלין שמחמת הרעב לא הספקתי להבחין בשמו. למישהו יש את המתכון או מתכון דומה ?
 

clcl

New member
זה מרק בולגרי שקמבה צ'ורבה

שקמבה צ'ורבה מרק בולגרי מסורתי המורכב מקיבת פרה מבושלת בחלב עם הרבה חומץ ושום. "מאיר השמן" ******************************************************************************************************************************** מתכון: אשקמבה צ'ורבה המרכיבים: 1 ק"ג קיבה נקיה ומקורצפת בצל קצוץ גזר חתוך לקוביות 50 גרם חמאה 1 כוס חלב פרוסה של רגל פרה אופן ההכנה: מכניסים את כל המצרכים לסיר ומבשלים כשלוש שעות עד לריכוך. מסננים את המרק וחותכים את הקיבה לרצועות בעובי של כס"מ ואורך 3 ס"מ. מחזירים לסיר לחצי שעה נוספת וממליחים לפי הטעם. מניחים על השולחן קערית עם 6 שיני שום כתושות מעורבבות ב1/2 כוס חומץ וקערית עם סודניה כתושה - כל אחד יוסיף לפי טעמו. רפי אומר שצריך להזיע כשאוכלים את המרק הזה. מתכון של רפי חליו מהמסעדה הבולגרית בבאר שבע, שטוען כי המרק הזה, שמקורו תורכי, הוא המקור לכל הגרסאות הבלקניות למרק קיבה. ***************************************************************************************************************** ויש עוד גירסה מהמטבח היווני מתכון: סופה פטסאס - מרק קיבה המרכיבים: 1 ק"ג קיבת בקר נקיה ומקורצפת 8 פרוסות רגלי טלה שום כתוש לאובגלמונו: 3 ביצים מיץ משני לימונים מלח ופלפל אופן ההכנה: 1. מניחים בסיר את הקיבה והרגליים, מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה. מסננים, מקררים וחותכים את הקיבה לחתיכות קטנות. 2. ממלאים מים בסיר גדול ומבשלים את הרגליים וחתיכות הקיבה על רתיחה נמוכה במשך שעתיים. מדי פעם מסירים את הקצף שנוצר. 3. מוציאים את הרגליים, מפרידים את הבשר מהעצמות ומחזירים אותו לסיר. 4. מתבלים בשום, מלח ופלפל ומבשלים חצי שעה נוספת. אופן הכנת האבגולמונו: 1. טורפים את הביצים היטב. 2. מוסיפים לאט ותוך טריפה את מיץ הלימון. 3. מוסיפים 1/2 כוס מהציר (חם ומסונן) ובוחשים היטב. 4. מוסיפים את התערובת למרק, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. הערות: הטיפול בקיבה הוא סיוט שלא נברא כדוגמתו אבל אם יש לכם קצב טוב אתם יכולים לקנות אותה מטופלת, מקורצפת, נקיה ומוכנה לבישול. זו הגרסה היוונית שכוללת אבוגלמנו, שהוא רוטב שנמצא בשימוש תדיר במטבח היווני ומהווה תוספת להרבה מאכלים (כתיבול או כרוטב בפני עצמו). רוטב חמצמץ שמבוסס על ביצים, מיץ לימון וציר בשרי כלשהו. מקור המתכון: ************************************************************************************************************************** ויש גם גירסה רומנית שנקראת: צ'ורבה דה בורטה
 

clcl

New member
מרק חרצ'ו (מרק כבש מתובל באורז)

מרק חרצ'ו (מרק כבש מתובל באורז) רכיבים: 1 בצל גדול קצוץ 5 שיני שום קלופות 1 רסק עגבניות קטן כ- 500 ג’ בשר כבש חתוך לקוביות קטנות 150 ג’ אורז מיץ לימון סחוט טרי מעט אבקת מרק עוף מלח, פלפל אופן ההכנה: לאדות את הבצל במעט שמן בסיר לחץ של 5 ליטר, עד שיהיה שקוף. להוסיף את שיני השום הקלופות וחתוכות. להוסיף את קוביות הכבש ולערבב. להוסיף את רסק העגבניות ומים כדי כיסוי. לסגור את הסיר ולהביא לרתיחה. להנמיך האש, ולבשל כחצי שעה. לכבות את האש. לחכות שהלחץ ירד. לערבב ולטעום. לתקן התיבול. להוסיף את האורז שטוף היטב, להוסיף את מיץ הלימון להוסיף מלח ופלפל ולסגור את הסיר. להביא שוב לרתיחה ולבשל כחמש דקות, לכבות את האש ולחכות שהלחץ ירד. *********************************************************************************************************************** מרק חרצ'ו ארמני 1 ק"ג בשר כבש חתוך לקוביות, מבשלים במים 1/2 שעה אח"כ מוסיפים 2-3 בצלים חתוכים משנה שישית או מיובשים. להרתיח 10 דקות. אחרי שרתח מוסיפים 1/2 כוס (חד פעמית) אורז ושלש כפות רסק עגבניות. מרתיחים 1/4 שעה. מוסיפים 3 עלי דפנה, פלפל שחור, 2 שיני שום וזרעים טחונים של כוסברה, מרתיחים דקה – מכסים את הסיר ומכבים את האש. לתת לעמוד 1/2 שעה.
 
המון תודה ../images/Emo13.gif אבל זה לא זה ../images/Emo7.gif

ההוא שאני דלוק עליו עשוי מחלב או מיוגורט + אורז + נתחי כבש + איזשהו עשב תבלין. מכל מקום, שוב תודה עבור הרצון הטוב.
 

clcl

New member
מתכון: מרק יוגורט וכבש

מתכון: מרק יוגורט וכבש חומרים: קילו וחצי בשר כבש, כתף או שוק, עם עצמות, חתוך לנתחים בגודל 5 ס"מ בערך 3 בצלים 5 שיני שום קלופות 3 שורשי פטרוזיליה, עם העלים שלהם 3 גזרים גדולים, מוצקים וקלופים 5 גבעולי כרפס – מה שקרוי גם סלרי אמריקני צרור פטרוזיליה חצי צרור כוסברה 5 בצלים ירוקים 2 ליטר מים מלח גס פלפל לפי הטעם כוס וחצי יוגורט חלמון ביצה כלים: סיר גדול למרק, עוד סיר, מסננת, קערה לערבוב, טס הגשה אופן ההכנה: מניחים את נתחי הכבש וכל הירקות מלבד הבצל הירוק בסיר. ממליחים, מוסיפים מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה למינימום, מקפים, ונותנים למרק להתבשל במשך שעתיים על אש נמוכה ביותר. לא מכסים. מסננים את הנוזלים אל תוך הסיר השני. נפטרים מעלי הפטרוזיליה ומן הבצלים, מסדרים את הבשר ואת הירקות בטס הגשה, מפלפלים מעט. בקערה קטנה, מערבבים את היוגורט עם חלמון הביצה עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים לקערה מעט מן המרק החם שבסיר, מערבבים, ושופכים את תוכן הקערה בחזרה לסיר. מחממים בעדינות ומקפידים מאד שלא ירתח, כי אם ירתח – העסק יתפרק לגמרי. לחוששים לחייהם מחמת חלמון הביצה שבטח מכיל תועפות סלמונלה: אל דאגה. החלמון מתבשל בתוך המרק. איכלו ותחיו לנצח. קוצצים בצלים ירוקים ומפזרים מעט מעל כל פנכת מרק וגם על הבשר. מגישים הכל ביחד, עם חצאי פיתות קלויות שנהוג לפורר ולטבול במרק. הערות: הבעייה המרכזית של היוגורט החם, והפתרון הגאוני מלבנון: הוא מתפרק לגורמים בנקודת הרתיחה, ובכל זאת מבשלים בו כל מיני דברים, בעיקר ממולאים נהדרים. מקור המתכון: אנה וגנר
 
../images/Emo13.gifזה "זה" בגדול - טרם הכנתי אבל אני משוכנע

שזה - "זה" ! בהזדמנות הראשונה אקפוץ לחינאווי ואקנה את הבשר : דיווחים יבואו.
 

clcl

New member
../images/Emo207.gif מתכון: ביריאני כבש

מתכון: ביריאני כבש חומרים ל-6-4 מנות: 2 כוסות אורז בסמטי 1 ק"ג כתף כבש חתוכה לקוביות בגודל 4 ס"מ 2 כפות חמאה 1 כף שמן 2 בצלים קצוצים 1 כפית ג`ינג`ר מגורר 3 שיני שום כתושות 1 פלפל צ`ילי 2 כפיות זרעי כוסברה טחונים 2 כפיות כמון 2 מקלות קינמון מעט אגוז מוסקט מגורר 3 תרמילי הל שבורים 1 כף מיץ לימון 1/2 מיכל (100 מ"ל) יוגורט קומץ חוטי זעפרן שרויים ב-2 כפות מים חמים 1/2 ליטר מרק בשר או עוף + מכינים את מרכיבי המנה: שוטפים את האורז במים זורמים, מניחים בקערה עם הרבה מי מלח ומשרים שעתיים. + מחממים חמאה ושמן ומטגנים את נתחי הבשר 5-3 דקות, עד שהם משחימים. מוציאים מהסיר. + מוסיפים לסיר בצל, ג`ינג`ר, שום, צ`ילי ותבלינים (למעט זעפרן), ומטגנים עד שעולה ריח. מחזירים את הבשר ומוסיפים מיץ לימון, יוגורט ו-1/2 כוס מים. מכסים ומבשלים כחצי שעה לריכוך הבשר. + במקביל מבשלים את האורז 5 דקות במי מלח רותחים, ממש כמו שמבשלים פסטה. מסננים. + מחממים תנור ל-150 מעלות. + מרכיבים את המנה ואופים: מסדרים בתבנית עמוקה או בקדרה מחצית מתערובת הבשר, מניחים עליו מחצית מכמות האורז המבושל ומכסים בשכבת בשר נוספת ואורז. + מערבבים מרק עם זעפרן מושרה ויוצקים בטפטוף סלקטיבי על האורז שבסיר. מכסים היטב ואופים כשעה. + מוציאים מהתנור, מניחים 10 דקות ומגישים. גם אם לא אוכלים מיד, כדאי לדעת שהאורז יישמר חם עוד חצי שעה לפחות. + גיוון: בשלב יצירת השכבות או בהגשה מוסיפים 3 כפות שבבי שקדים קלויים ו-3 כפות צימוקים. אפשר להוסיף גם טבעות בצל, שטוגנו בשמן עמוק. הערות: שכבות של אורז ונתחוני כבש נימוחים (בזכות היוגורט). ההודים מקפידים שגרגרי האורז יתקבלו בשני צבעים, לבן וצהוב. מקור המתכון:למטייל
 
למעלה