מי מכיר ת'אמונה הטיפלה הזו:

רסקול

New member
מי מכיר ת'אמונה הטיפלה הזו:

אם אני נותן סכין למישהו, בלי להניחו על השולחן על מנת שיקח אותו משם - סביר להניח שיתגלע בינינו סכסוך? הכצעקתה? ובאותו ענין - אמונות טפלות וסכו"מ...

TAINTED SAINT

New member
סכינים,חרבות ומספריים ../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif

סכינים ומספריים הינם כלים אשר אמונות טפלות רבות קשורות אליהם,מספריים הינם בעצם זוג סכינים מחוברות הנותנות את האפשרות להשתמש בכלי למטרת גזירה,שהיא חיתוך מבוקר.הסכין היתה בעת העתיקה כלי אישי רב משמעות,ששימש לאכילה,הגנה עצמית,עבודה וציד.לסכין יוחסו תכונות מאגיות רבות.אסור היה להעניק סכין במתנה בין חברים,משום שהדבר היה גורם לה "לחתוך" את החברות ושמה קץ ליחסים הטובים בין השניים.כמובן שהמציאו דרך לשטות במזל הרע,על מקבל הסכין להעמיד פנים כי הוא מחליף חפץ תמורת הסכין,ואין מדובר במתנה כלל וכלל,ועליו להעניק מיד חפץ אחר לנותנה,או אפילו מטבע קטנה וחסרת ערך,ובלבד שלא יתפרש הדבר כמתנה.הנוהג קיים עד היום [אני אספן נשק אתני ונשק קר לשעבר...היי מיאמוטו
,אני בטוח שגם לך יש כמה דברים להוסיף בקשר לסכינים...].ביפן האמינו שישנן חרבות מקוללות שגרמו באופן קבוע למותם של בעליהן,וחרבות מבורכות,שתמיד הביאו מזל ואריכות ימים לבעליהן [חרבות עברו בירושה,או נתנו לאות כבוד והערכה],אני אותיר לך סויה את ההנאה להאיר את חשכת הפורום בהמשך עיי שתכתבי על ה "אקסקאליבור" [חרבו של המלך ארתור שעמד בראש אבירי השולחן העגול]. סכין מושארת נעוצה במשקוף הבית-סולה בדוקה נגד מזל רע ועין הרע-מונעת מהן להכנס לבית.סכין נעוצה בעץ בחלקה העליון של עריסת תינוק תגן עליו ממזל רע ושאר "מרעין בישים" [בטיחותי להפליא...לא ממליץ אפילו לחשוב על זה
]. אין להשאיר בחווה סכין על שולחן למשך הלילה-הדבר יגרום למותה של אחת מחיות המשק עם עלות השחר,ולפשיטת עורה בעזרת הסכין שנשכחה על השולחן....[קראת אימת הגבעות
תפנים
].אסור להשאיר מספריים פתוחות על שולחן או בבית בכלל,יגרום למחלה או למריבה בבית.אסור להשחיז סכין לאחר רדת השמש-מזמין גנב או פורץ לבית במשך הלילה.כלים חדים מצולבים גורמים ככלל למריבות ולמזל רע,עוד בטרם מצא ישו את מותו על הצלב [צליבה הייתה שיטת הענשה בימי קדם בתרבויות שונות,עוד לפני שאומצה עיי הרומאים],הנחת סכין ומזלג מצולבים על השולחן בסיום ארוחה תגרום למריבה או קטטה אלימה בבית. סכין הנופלת בטעות וננעצת עומדת בקרקע היא אות מבשר טובות על אורח העומד לבא [אנגליה,אורח ממין
,באר"הב-אורחת ממין
].סכין הנופלת ולא ננעצת בקרקע-מבשרת על קטטה או מריבה מתקרבת.... אלו האמונות הטפלות הנפוצות ביותר הקשורות לסכינים ומספריים שמצאתי בספרים שברשותי,כללתי כאן מעט על חרבות משום שהן פיתוח של הסכין,בתרבויות שונות החרב מקודשת,ויחסו לה כוחות מאגיים,"לא ישא גוי אל גוי חרב","וכיתתו חרבותם לאתים"....
אני מתנצל רסקול על האיחור,לא התעלמתי או שכחתי,הייתי עסוק.אני מקווה שאחרים יוסיפו עוד על חרבות,אין זה הוגן לשלול מאחרים את ההנאה לכתוב על נושאים הקרובים אף לליבם...אף מגלים וחרמשים יתקבלו בברכה בשרשור זה-כולם פיתוחים של הסכין... אפנה עתה את הבמה לאחרים שיוסיפו כאן מהידע שלהם,ואני משוכנע שיש לאחרים יותר לתרום,אז בבקשה,הבמה שלכם.
TAINTED SAINT

רסקול

New member
ידידי האהוב עליי כסכין ה"אלפים"

שקיבל פרודו במסעו הארוך להשצדת הטבעת הראשה. לא חששתי לרגע שלא תחזור עם מידע רב ערך ועשיר. תודה לך

סויה 1

New member
../images/Emo47.gif המלך "ארתור" והחרב "אקסקליבר"

המלך "ארתור"
,הוא גיבור מספר האגדות באנגליה של ימי הביניים.יש הסבורים שהמיתוס,מבוסס על דמות אמיתית של מלך או מצביא שפעל בבריטניה בתחילת המאה ה-5 לספירה. במאה ה-15 אסף "סר תומס מלודי" את כל הסיפורים על המלך וגיבורי השולחן העגול לידי ספר,המתאראת חייו עד ליום מותו. ארתור היה אחד האריסטוקרטים החזקים באנגליה,ולכן בחר בו הקוסם והמכשף מרלין כמלך שינסה לאחד את אנגליה, ואף נתן בידו את החרב ה-אקסקליבר (חרב המלכים). ישנן שתי גירסאות לגבי החרב.האחת טוענת, כי ארתור הצליח לחלץ את החרב מתוך הסלע ולכן הפך למלך אנגליה כולה. השניה גורסת כי החרב ניתנה לארתור ע"י "הגבירה מהאגם",לאחר שחרבו הראשונה נשברה.הגבירה קראה לחרב "אקסקליבר". בחצר המלכות היו אצילים ואבירים שהתחייבו לשרתו.וכדי שלא יהיו מריבות על מקומות ישיבה החליט ארתור,להשתמש בשולחן עגול.ומכאן השם "אבירי השולחן העגול". ה"אקסקליבר" הייתה חרב אגדית,ומיוחסים לה כוחות מגיים רבים. נפילתו של ארתור נגרמה כתוצאה ,מהשתלשלות אירועים לאחר הניאוף בין האביר "לנסלוט" למלכה,העלמות "הגביע הקדוש" (ממנו שתה ישו בארוחה האחרונה) ,ובגידתו של האביר "מורדרד"(שהיה בנו הממזר של ארתור מקיום יחסים עם אחותו למחצה). בעת הקרב בין שניהם דקר ארתור את מורדרד ב-אקסקליבר",מורדרד הגוסס הספיק לפצוע את ארתור אנושות, ארתור הגיע לכנסיה על שפת האגם והורה להשליך את חרבו למים. האגדה מספרת כי בזמן שהשליכו את החרב לאגם,התרוממה יד מהאגם תפסה את החרב ולאחר מכן נעלמה מתחת למים. ה-"אקסקליבר" חזרה ל-"גברת מהאגם". ישנם חוקרים הסבורים שהכל פרי דמיונם של הסופרים,אך יש כאלה החושבים שיש לסיפור בסיס במציאות.

למעלה