מי מכיר?

מי מכיר? ככל הנראה זהו זוג נשוי.
חיה גליק , ילידת 1917 מהעיר דש טרנסילבניה נישאה בשנת 1938.
למי? היכן? IMG-20211107-WA0017.jpg IMG-20211107-WA0017.jpg

חמותי ז"ל, חיה גליק בת יצחק גליק ורחל נולדה בשנת 1917בדש שהיתה אז שייכת להונגריה. נישאה בשנת 1938 ברומניה (אולי קלוז), שרדה את אושויץ. הבעל וילדם הקטן ניספו.
חיה נישאה בשנית למשה קליין, עלתה לארץ והקימה משפחה . מעולם לא דיברה על בעלה הראשון והילד.

חוה3

Member
קודם סליחה פספסתי את השם הפרטי לכן באמת לא רלוונטי.

בחיפוש בהיכל השמות מופיע שאלון ניצולים של חיה אילוש קליין שנולדה ב-Reteg ליצחק ורוזה. התגוררה בקלוז' ובמלחמה היתה בטרזין (ומשם אני אני מניחה שנשלחה לאושוויץ כמו כולם). כדאי לפנות ליד ושם ולראות את טופס הניצולים שמלאה, אולי יש שם פרטים נוספים.

קודם סליחה פספסתי את השם הפרטי לכן באמת לא רלוונטי.

בחיפוש בהיכל השמות מופיע שאלון ניצולים של חיה אילוש קליין שנולדה ב-Reteg ליצחק ורוזה. התגוררה בקלוז' ובמלחמה היתה בטרזין (ומשם אני אני מניחה שנשלחה לאושוויץ כמו כולם). כדאי לפנות ליד ושם ולראות את טופס הניצולים שמלאה, אולי יש שם פרטים נוספים.
תודה. האם אפשר לעשות חיפוש ON LINE ?

שרי סילבר

Active member
חיה קליין מסרה מספר דפי עד אודות בני-משפחת גלוק/גליק. מציעה שתעברי על הדפים הללו ותבחני את הפרטים שם, יתכן שיתגלו עוד פרטים חדשים אודות המשפחה. באתר של יד ושם יש להיכנס אל האוספים הדיגיטליים, ושם אל בסיס-הנתונים של השמות.

יד ושם

שרי סילבר

Active member
החיפוש של הדפים שמסרה חיה קליין הוא דרך החיפוש המתקדם, בתחתית-הדף אפשר לחפש ע"פ שמו של מי שמילא את דפי-העד. בנוסף, בחיפוש של השם גליק מקלוז' בחיפוש הרגיל עולים דפים נוספים, שמולאו ע"י נציגים נוספים של משפחות גליק וקליין. כדאי לעבור גם על דפי-העד האלה.

Shayjack

Member
החיפוש של הדפים שמסרה חיה קליין הוא דרך החיפוש המתקדם, בתחתית-הדף אפשר לחפש ע"פ שמו של מי שמילא את דפי-העד. בנוסף, בחיפוש של השם גליק מקלוז' בחיפוש הרגיל עולים דפים נוספים, שמולאו ע"י נציגים נוספים של משפחות גליק וקליין. כדאי לעבור גם על דפי-העד האלה.
חיה קליין מסרה פעמיים דפי עד על בני משפחת גליק אבל לא מצאתי דפי עד על בנה ובעלה - נראה לי מוזר מאוד.
על פי דפי העד המשפחה מ- Retteg (Reteag) ליד דז'. עברה לקלוז' וגרה שם בזמן השואה.

יתכן ואלו המסמכים שלה מבוכנוואלד:

אין פרטים על בני משפחה.

בדקתי ביד ושם. גליון הניצולים מכיל רק פרטים אישיים שרשומים כבר כאן.
אם יש למישהו אפשרות לבדוק בדרכים אחרות אודה מאד.

אקשט

Member
אם אני מבין נכון, אין לך לא שמות פרטיים ולא שם משפחה של הבעל הראשון ושל הילד.
במאגר יד ושם יש 8500 רשומות הקשורות ל-desch:
הצעה:
גם אם לא סיפרה דבר על הבעל ועל הילד, ייתכן שקראה על שמם במשפחתה החדשה.
הייתי לקוח את שמות ילדיה במשפחת קליין
ומחפש במאגר לפי עיר המוצא ולפי שם פרטי.
אולי יצוצו "מועמדים".

חוה3

Member
בדקתי ביד ושם. גליון הניצולים מכיל רק פרטים אישיים שרשומים כבר כאן.
אם יש למישהו אפשרות לבדוק בדרכים אחרות אודה מאד.
שתי אפשרויות נוספות לנסות למצוא משהו:
*לעבור על ספרי היזכור לעיר דז' בספריית ניו יורק.
*בנוסף לפנות ל -בית טרזין ולבקש על חיה מידע אולי יצוץ משהו. יש למלא טופס ומדובר בתשלום כלשהו.

נערך לאחרונה ב:
למעלה