שלום, קוראים לי ענבר ואני מע"רית במד"א. לפני שבוע איבחנו אצל חבר טובה שלי מהכתה אפילפסיה. איבחנו לה את המחלה לאחר התקף שהיא חטפה בבצפר שהיה ההתקף ה-3 שלה בשבועיים האחרונים. אחרי השאלות למי שיש זמן סיפור המקרה על הילדה שפרקסה בכיתה וחברתה הטובה שהחליטה לקלח אותה עם ליטר מים. ולשאלות: 1. ידעתי בעיקר שמה שהילדים בכיתה עשו זה לא נכון ושהגעתי המצב שלה כבר היה טוב. אז רציתי לבקש אם מישהו יוכל לכתוב לי או לשלוח אותי למאמר שבו יש פרטים על הטיפול בזמן ולאחר התקף. 1. ממה שאני יודעת בזמן התקף למנוע פגיעות זיות ולרפד אחרי התקף גראנד מאל להטות טיפה אם יש הפרשות או קיא ולפתוח נתיב אוויר זה במידה ובהכרה אם לא בהכרה סכמת טיפול בנפגע מחוסר הכרה זה נכון? 2. עכשיו שהיא עוד לא מאוזנת עם התרופות האם אתם ממליצים לי להביא לבית ספר A.W למקרה שיהיה התקף של סטטוס אפילפטיקוס? 3. האם יש צורך לנטר (לא לתת לישון) אותה לאחר ההתקף? 4. האם עכשיו כשידוע שזה אפילפסיה האם על התקף גראנד מאל אני צריכה להזמין אמבולנס? אוקי עד עכשיו זה בשבילי. עכשיו בשבילה ובשביל המשפחה שלה. היא התילה לשאול אותי המון שאלות אתמול ואמרה שגם אמא שלה מחפשת מידע. לא רציתי לענות כי אני לא חושבת שאני הסמכות המתאימה בנוסף החומר והידע שלי הוא שטחי נורא אז אם למישהו פה יש מאמרים לתת לה בנושאים של מה מותר לה מה אסור קצת על המחלה פחות מההיבט הדחוף הרפואי. בקשה נוספת: למי שיקרה את הסיפור יבין אבל התפקוד במקרה היה דיי לקוי אז חשבתי להכין דף מאוד מאוד פשוט של עשה ואל תעשה לא יותר לא למה כמה ואיך! בזמן התקף ולאחריו כדאי שהיא תוכל להעביר אותו במייל לחברי הקרובי משהו שפשוט להבין ולזכור כדאי שהיא לא תתעורר שוב פעם אחרי התקף רטובה כולה. אז אם מישהו יכול לכתוב לי פה ואני יאגד את זה אני מאוד אשמח בסגנון: 1. לא למנוע פירכוסים 2. לא לשפוך מים וכו'. זה קרה באמצע מבחן "מגן" ככה שלקח זמן עד שבאו לקרוא לי (הייתי בכיתה ליד והחבר'ה יודעים שאני מתנדבת במד"א). בכל מקרה עד שהגעתי היא כבר לא פרכסה ראיתי אותה שוכבת בשלולית ענקית של מים (זה היה באזור המזגן אז שיארתי שזה מים מהמזגן אבל היום התברר לי שילדה אחרת רוקנה עליה ליטר מים בזמן הפירכוסים) כשהיא שוכבת על הגב מתחת לראשה חולצות (זה בערך הדבר הטוב היחידי שעשו לה) תוך שילד אחד פותח לה בכוח את הלסטות וילדה אחרת מוציאה ותופסת לה את הלשון.. לפי מה שזכרתי לא עושים את זה. למזלי לא הייתי צריכה להגיד לילדה להעיף לאת היד שלה מהפה של החולה כי הסבזל לסטות נרפה וה עזבו לה את הפה. בכל מקרה א עוד לא היה ברור סיבת הפרכוסים ואני בעצמי לא ראיתי אותה מפרכסת א התייחסתי אליה כמקרה רגיל של איבוד הכרה. עשיתי בדיקה נירולוגית פשוטה היא נשמה יפה ודופק יפה הייתה קצת עייפה ביקשתי מאוד יפה שלא תשן חח היא הסכימה. בכל מקרה הנט"ן הגיעה ופינה.