מי מכיר

osnatush

New member
מי מכיר

ספרי לימוד בנושא פריהנד ופוטושופ שנכתבו בידי מחבר ששמו ערו בורוכוב? ומי שכן, מה דעתך עליהם תודה מראש

yossi_maoz

New member
הספר-

"פוטושופ 6 המדריך העברי המלא" בהוצאת נ.ב.(בורוכוב את ניניו) הוא ספר שמתאר את אפשרויות התוכנה בצורה מפורטת וידידותית שכן הוא נכתב על ידי אנשי מקצוע ולא תורגם על ידי הוצאת ספרים, בתור שכזה הוא מתיחס אף לאפשרויות של התוכנה המתאימות לדוברי שפות שנכתבות מימין לשמאל (ME). עקב אכילס שלו היא חוסר היכולת של משתשמש מתחיל להשתלט עליו, אין מערך שיעור מתאים שלוקח את המשתמש צעד צעד מהקל אל הכבד. במקום זאת יש MANUAL טכני שמתאר את התפריטים השונים של התוכנה. לעניות דעתי הפרטית, הגישה הזו מתאימה למשתמשים שכבר מכירים את התוכנה מגרסאות שונות ורוצים ללמוד על תכונות מתקדמות בגרסה זו, משתמש מתחיל יוכל להעזר בספר רק אם יקח קורס בנוסף (המחברים אפילו טורחים לפרסם את הסדנאות שהם מעבירים בסוף הספר).

geostant

New member
לדעתי מאוד חובבני...

יש לי את כל הספרים שהם הוציאו והעניין מאוד מאכזב... (למרות שאני ממשיך לקנות אותם). לרוב אין ספר מושלם, ושילוב של יותר מספר אחד הרבה יותר יעיל.

noa_f

New member
אם לא מתעקשים על עברית

משתמשים יותר מנוסים יכולים למצוא באנגלית ספרים מתמחים, כמו: איור בפוטושופ או יצירת ממשקי משתמש בפוטושופ. הספרים בעברית הם MANUALS כלליים בלבד. הספרים של בורוכוב סבירים ביותר, לעתים טובים יותר מספרים מתורגמים. נדמה לי שהקורסים שלהם הם לאנשים יותר מנוסים ולא למתחילים. בכל מקרה, אני מעדיפה לימודי עיצוב כוללים על פני קורסים בשימוש בתוכנות - זה פשוט לא מספיק, לדעת להפעיל תוכנה, זו טכנאות בלבד, צריך גם ללמוד עיצוב כללי.

yossi_maoz

New member
הספר החביב ביותר

שאני מכיר לפוטושופ הוא ללא ספק PHOTOSHOP WOW! BOOK שבנוי בצורה של "מתכונים" ליצירת אפקטים מעניינים בפוטושופ- הוא מיועד בעיקר לאנשים שמכירים את התוכנה אבל באמת היו רוצים ללמוד טכניקות יותר יצירתיות. כמובן שפוטושופ היא בסך הכל כלי עבודה-שליטה טובה בו לא הופכת בן אדם למעצב יותר טוב כמו שלא כל מי שמחזיק עט הוא סופר, העניין הוא שמי שיודע לעצב ומכיר את התוכנה לעומק גם מבחינת טכניקות עבודה הוא ללא ספק איש מקצוע יותר טוב.

geostant

New member
לא מכיר את הספר...

אבל אשמח לדעת איפה אפשר להשיג אותו... זה יכול להיות מאוד מאוד נחמד שיטת "מתכונים"

oren*

New member
ספרים מעולים, מקיפים וממצים

מכסים את כל התוכנה, עמוסים בטיפים וטריקים שעושים את החיים קלים ובנויים באופן שמקל על הקריאה וההבנה. מומלץ בחום

גלי!

New member
אני דוקא אהבתי אבל..

אבל נעזרתי בהם כתוספת ללימודים ולא כדבר היחיד ללמוד ממנו

למעלה