מי מכם היה או ממליץ להיות בביקור לפני הגירה ?

• פותח הנושא alf4
  • פורסם בתאריך

alf4

New member
מי מכם היה או ממליץ להיות בביקור לפני הגירה ?

האם יש מקום להגיע לקנדה על מנת לבדוק האם מזג האוויר או מזג האנשים מתאים לנו ? לבדוק האם זה כמו שאנחנו חושבים ? האם זה כמו שהיינו רוצים ? האם יש מקום לחשוב בכלל על הגירה לקנדה, מבלי שהיינו בה ?

בדיקה

הגירה היא צעד מאד משמעותי בחיים, עם השלכות כלכליות, חברתיות, משפחתיות ואחרות. חלקן חיוביות וחלקן לא. לכן, בהחלט חשוב לשקול ולבחון בזהירות. האם ביקור ייתן לך את זה? לא בהכרח. התרשמות משבוע-שבועיים היא חלקית מטבעה. אני הייתי פעמיים בביקורים לפני שעברנו לכאן (במסלול של רשיון עבודה עם הצעת עבודה במסלול קביעות והגשת בקשה ל- PR מתוך קנדה-עדיין בתהליך). הביקור הראשון היה לצורך ראיון העבודה באונ' טורונטו- שלושה ימים אינטנסיביים למדי במהלכם נפגשתי עם ממונים, קולגות וסטודנטים בשתי המחלקות אליהן אני קשור, אנשי אדמיניסטרציה באוניברסיטה שהסבירו לי על העזרה שהם נותנים בקליטת חברי סגל חדשים ובתהליך ההגירה. העברתי הרצאה וגם השתתפתי ביום מחקר של אחת המחלקות. כך שהיתה לי הזדמנות להתרשם די לעומק ממקום העבודה ולהחליט שהוא נראה לי (מאד). אבל להגיד שהצלחתי להתרשם לעומק מקנדה? לא ממש. גם היום אחרי 10 חודשים אני עדיין לומד דברים חדשים כמעט מדי יום. חלקם מוצאים חן בעיני וחלקם לא כל-כך. בכל אופן, אצלי הצעת העבודה שעולה בהרבה ומכל הבחינות (ולא רק כלכלית) על כל אפשרות אחרת שהיתה לי בארץ היוותה שיקול מכריע במעבר, ולגבי מקום העבודה אני יכול בהחלט לומר שהצלחתי להתרשם לעומק. ולא רק זה, אלא שהמציאות אף עולה על הציפיות. האם הייתי נכנס למסלול הגירה לולא הצעת העבודה? סביר להניח שלא. אבל כל אחד ושיקוליו. הביקור השני היה כשלושה חודשים אח"כ, אחרי שכבר קיבלתי את הצעת העבודה ואישרתי שאני מסכים לה. המטרה היתה מאד ספציפית: למצוא מקום מגורים מתאים. אז התרשמתי קצת מסגנונות חיים שונים שקיימים כאן, אבל שוב, זו התרשמות חלקית בלבד ודי קשה להתרשם תוך כדי חיפושים אינטנסיביים שבהם עוברים בתים רבים. שורה תחתונה: לדעתי, ביקור מאפשר התרשמות חלקית. אם הוא מתוכנן היטב (כמו שהיו ראיונות העבודה שלי, שתוכננו בקפידה ע"י אוניברסיטת טורונטו תוך התייעצויות אימייל וטלפון איתי או ,כמו שהתרשמתי על פי סיפוריהם של חברי הפורום, הביקור בקהילה בוויניפג) הוא יכול לתת התרשמות עומק על חלק מההיבטים של החיים כאן.

EB2

New member
אלף 4

מומלץ לבוא לטיול יש הרבה מה לראות. קנדה מדינה עם נופים ואגמים מקסימים, זו מדינה ענקית. אתה בא לביקור של שבועיים שלושה בקיץ הכל ירוק ופורח ונעים הטמפרטורה נוחה מאד. כייף להסתובב ללא מעיל ומגפים. על מנת לוודא שאכן קנדה היא המקום עבורך, עליך להיות בכל 4 העונות. תלוי היכן אתה רוצה לגור? אם בטורונטו או וונקובר? החורף בטורונטו קר מאד לא מתאים לכל אחד לכן הרבה אנשים נוסעים לפלורידה לברוח מהקור פה. לעומת זאת בוונקובר החורף יותר קל בלי הרבה שלגים כפי שיש בטורונטו. קנדה מאכלסת בתוכה מהגרים מכל העולם יש כאלה שמרוצים ויש כאלה שחוזרים חזרה לארצם ויש כאלה שחוזרים חזרה לקנדה. אם טוב לך בארץ למה לך לחשוב על מקום אחר?

אני חושב שזה מוגזם

2 ביקורים מספיק. אחד בקיץ בין יוני לספטמבר, ואחד בינואר או פברואר. וסתם לידיעה, האנשים שגרים חצי שנה בפלורידה וחצי שנה כאן, איך הם מקבלים ביטוח רפואי? הרי רובם בגיל שמבקרים אצל רופא ולוקחים תרופות?

EB2

New member
כל אחד יכול לחשוב מה שהוא רוצה

אם רוצים לראות ולהרגיש יותר לעומק את החיים בקנדה חייבים להיות תקופה ארוכה. ביקור חטוף של שבוע שבועיים בעיר זו או אחרת לא יכול לתת מידע רב. בתור תייר כל אחד רואה שהכל יפה וורד ונוצץ ברגע שמתיישבים לא הכל נוצץ ולא הכל וורוד ובמיוחד כשאין עבודה ומשכורת לא נכנסת מידי חודש, אנשים מתייאשים מהר ונכנסים לדכאון. אני הכרתי מספיק מהגרים שהגיעו לטורונטו ויודעת מה עבר עליהם וכיצד כל אחד מהם הגיב. לגבי ביטוח בריאות- אוהיפ בזמנו היה מבטח גם את אלה שהיו יושבים חצי שנה בפלורידה אבל החגיגה הזאת נגמרה ואכן הם צודקים. מי שרוצה לבלות חופשה מחוץ לקנדה שישלם ביטוח בריאות פרטי הממשלה אינה צריכה לממן אותם בחינם. חברות הביטוח מחייבות את הנופשים לבטח עצמם ל-3 חודשים לחזור באמצע החופשה ולנסוע שוב ל-3 חודשים. מומלץ לכל אזרח מגיל אפס עד מאה לעשות ביטוח רפואי כיוצאים לחופשה או עבודה מחוץ לקנדה. אף אחד לא יודע מה עלול לקרות ועדיף לשלם מאתיים דולר מאשר לקבל מהאמריקאים חשבון מנופח על אלפי דולרים.

timhorton

New member
ממש לא שווה

קנדה ענקית, שבועיים בטורונטו לא ילמדו אותך דבר וחצי דבר על וונקובר או וויניפג. להיות בחורף ביום קר מאד בטורנטו לא דומה ליום קר מאד בקלגרי. תבוא ליום קיץ בכל מקום? ואח"כ בחורף? הרי סביר להניח שכשתראה אנשים מבלים בקור העז מחוץ לבית תחשוב שכאן זה בית משוגעים ולא תרצה לחיות כאן. רק כשחיים כאן חורף ועוד חורף מבינים שמינוס 20 זה אחלה יום לסקי ואו החלקה על קרח. חוץ מזה האנשים שונים, הנוף שונה, מה שאתה תראה כתייר שונה מאד ממציאות של חיים יומיומיים. אנחנו היגרנו בלי לבקר בקנדה והטעות היחידה שעשינו...שלא עשינו זאת קודם. בנוסף בגלל שהיום תהליך ההגירה ארוך מאד כל מה שאתה לומד על המצב הכלכלי יכול להשתנות. כרגע מזרח קנדה אינה מציאה גדולה בעוד במערב קנדה הכלכלה פורחת. אם יהיה משבר נפט גדול אולי גם במערב קנדה יגיע משבר.

למעלה