מי מפה באמת צם ?

• פותח הנושא al19
  • פורסם בתאריך

al19

New member
מי מפה באמת צם ?

סתם עניין אותי לדעת
מי מהפורום צם לא אוכל, או שותה ? או רק נס ... או מנסה לצים טו מנצל אתהיום לרכיבה באופניים, או מנצל את היום לראו
סרטי אימה ...או מנסה לראות חלף עם הרוח בלי להרדם...
מה המנהג שלכם בחג ?

lee05

New member
אני..

לא

קוראת ספרים,רואה סרטים, משלימים את החוסר...

וכרגע שבתי מטיול של 3 וחצי שעות ברחבי תל אביב..

מה איתך?

al19

New member
אממ..באיזה הקשר?

של צום ?
רואה סרטים, צם, יש לי ערמה של 9999 ספרים שאני עוד רציתי לקרוא... ויש עוד 9999 ספרים שאני רוצה לקנות...
בעיקר הבילוי העיקרי איך שהוא תמיד הופך להיות להסתכל שטויות באי ביי...
כמה דברים הבאתי משם ...
את הבאת פעם משהו ?

מי שבאמת צם לא יגיב לך לפני צאת הצום .. כי מי שגולש בכיפור באינטרנט לא באמת צם אלא סתם לא אוכל במשך 24 שעות ...

h a j b i

New member
אין קשר, צום זה צום

כלומר לא לאכול ולשתות.
אתה מתבלבל בין אלה ששומרים את יום כיפור (על כל חמשת האיסורים) ולבין אלה שסתם צמים.

אגב, בהמשך לשירשור שהיה בנושא, אתמול הסתובבתי כשעה בחוץ עם חברים, מעבר לזה כבר לא יכולתי. אין חדש תחת השמש. אותם ערסים ופרחות בחוץ, ריח חזק מאוד של אפטרשייבים ובשמים, מה שכמובן מהווה עבירה על אחד האיסורים של יום כיפור ולמעשה אמור "לפגוע" ברגשות אלה שבאמת צמים. אבל מה, תדליק סיגריה או תסתובב עם פחית שתיה וכל הצדקנים יקפצו.

יום הצביעות הלאומי שומר היטב על צביונו.

lolly87

New member
היית צריך להסתובב במקומות הנכונים

אני נתקלתי מעט מאוד בערסים ופרחות, למזלי

spaysi8

New member
ממש לא נכון

אני פה, ואני צמה.
וגדלתי בבית דתי אגב ככה שזה לא "סתם לא לאכול 24 שעות" בשבילי.
ואגב, תשעה באב- הצום השני הכי חשוב, מותר לנסוע ולהיות במחשב ובטלויזיה בו.
אני בכללי לא מאמינה בכל הקטע של לא להדליק אור או להיות במחשב,
אני לא חושבת שזה שאהיה 20 דקות במחשב יפריעו לי לעשות חשבון נפש.

זאת הבעיה עם הדת .. כל אחד חושב שהוא יכול לעשות מה שהוא רוצה ולפרש אותה לנוחותו האישית ..
ובגללזה אני אנטי דת וסגידה עיוורת ב"אל כל יכול" ובעד רוחניות ואמונה כללית שיש כוח שגדול מאיתנו ושמעבר להבנתנו שמניע את היקום ...

spaysi8

New member
אוקי..

אז אני לא מסכימה עם רוב מה שהדת מכתיבה, סו וואט?
לדעתי יום כיפור זה משהו שהוא הרבה מעבר להיותי דתיה או לא,
ואני גם חושבת שדתיים שבוחרים להאמין בחלק מהדברים ובחלק לא-
זה בסדר גמור.

mad alot

New member
איך את יכולה להחליט לבד במה להאמין ובמה לא

זה לא אלוהים מכתיב?

h a j b i

New member
אלוהים לא "מכתיב"

לפי האמונה הכי בידי שמיים מלבד יראת שמיים. ע"פ אמונתם, אלוהים נותן להם את הבחירה האם להאמין ובמה.
אני מכיר חילונים שצמים, כשהייתי שואל למה הם היו זורקים משהו על חשבון נפש וכו

אמנם לא ברור לי איך להסתובב ברחוב כל הלילה עם חברים, לשחק משחקי חברה וקלפים ואז לישון כמה שיותר קרוב לצאת הצום בדיקו משרת את חשבון הנפש הזה. למעשה, נראה שכל אותם צמים עושים כל מה שניתן כדי להתחמק מאותו חשבון נפש אליו הם כל כך משתוקקים להגיע.

האמת, לדעתי כל עניין ההרעבה הזה דווקא משרת את המטרה ההפוכה. שום חשבון נפש אמיתי לא ייעשה ע"י אדם מורעב, למעשה כל מה שהוא עתיד להתעסק בו זה בכמה הוא רעב.

אני אישית כבר התייאשתי מלנסות להבין וקבלתי את זה כעובדה מוגמרת. יש אנשים שצמים והם טוענים שזה עושה להם טוב. בי תכל'ס זה לא פוגע ולכן אין לי שום בעיה עם זה.

mad alot

New member
לא דיברתי ספציפית על לצום

שזה מטופש מבחינתי בערך כמו כל מנהג דתי אחר.
אבל שהיא אומרת שיש דתיים שבוחרים במה להאמין וזה בסדר, זה קצת נוגד את כל הקטע שצריך לעשות כל מה שאלוהים אומר.

אלוהים לא נותן לך שום בחירה, זה סוג של his way or the highway.
הוא נותן לך את היכולת לבחור, אבל אם תבחר בניגוד להוראותיו אתה תענש.

אני לא רואה שום הגיון בללכת חצי דרך, מצד שני אני גם לא רואה שום הגיון בדת. אז אולי אני לא באמת הסמכות בנושא הזה:)

spaysi8

New member
מי אמר שאני מגדירה את עצמי כדתיה?

בתור יהודיה אני מחליטה מה חשוב לי ביהדות ובדת, מה אני מאמינה בו ומה אני רוצה לעשות עם כל זה.
למשל- כשרות לא מעניינת אותי, קידוש חשוב בעיני לא כי אני מודה לאלוהים, כי זה משהו שמאחד את המשפחה בערב שבת וכי זה חלק מהתרבות שלי בתור יהודיה.
אני אוהבת חגים וזה חשוב לי, ואגב, גם נוצרים חילוניים חוגגים קריסמס או חג ההודיה, ככה שדת לא קשורה פה.
וגם כל מה שאתם מדברים על בחירה, כל אדם דתי מאמין ומסתכל על הדת באופן שונה, לכן אני לא מסכימה עם דבריכם.

גם כשהייתי דתיה, הסתכלתי על זה בדרך שונה לפעמים מאחרים.. זה לא אמונה עיוורת, לפחות לא אצל כולם, וההכללה הזאת שבאה מחילוני שמעולם לא חווה או ראה, מעצבנת אותי.

אבל אני עדיין אוהבת אתכם!

Puskas

New member
ראסמי? רוב המדינה לא צמה או לפחות חצי..

ובנוגע לחתימה שלך, תשנה את קופסת השוקולדים לקופסת פרלינים כי עליהם המשפט,
בפרלין אתה לא יודע מה יהיה המילוי ומשם המשפט :)

al19

New member
המשפט הוא על קופסה של שוקולד....

תראה פורסט גמפ שוב....

al19

New member
לא מסכים

כי הכוונה פה היא לא לשוקולד יחיד או לחבילת שוקולד
אלא לקופסת שוקולדים כמו הקופסאות האילה של הבונבונירות,
אז נכון אפשר לקרוא לזה בונבונירה.. ואפשר לקרוא לזה פשוט קופסת שוקולדים.. או באנגלית A BOX OF CHOCKLET ...
ולכן המשפט שבקופסה כזאתי אתה אף פעם לא יודע מה תקבל הוא נכון משל עצמו.
אפשר להמשיך להתווכח על זה עד מחר שתמיד רשום מאחורי הקופסה מה יש בה בדיוק.. אבל גם לפרלין.. תמיד רשום עליו מה יש בו..
הדעה שלי היא, שכל עוד בשוקולד נקי אתה כן יודע מה תקבל
בקופסת שוקולדים (A BOX OF CHOCOLETE) אתה לא, ולכן המשפט עומד.

ובלי קשר בכלל
זה חתימה שלי אני יכול לשים שם מה שאני רוצה :)

למעלה