מי מפחד מאייל שני ?

akavishon

New member
מי מפחד מאייל שני ?

השבוע אמא בחו"ל. נסעה מטעם העבודה בדיוק ביום הולדת של אבא (זה בסדר.. לא לרחם... אבא עשה את זה לאמא בשש השנים האחרונות שלוש פעמים, כולל פעם אחד ביום הולדת 30)... אז אבא נשאר עם שני הקטנים, עם עזרה מההורים להוציא אותם מהגן.. ועושים כיף חיים ביחד. ומה הקשר לאייל שני ? אז הנה מעדן ממתכון שלו שהוא פירסם לפני שנה: פיתה, עם רוטב יוגורט בניחוח בזיליקום, עם זרעי עגבניות. טעים בטירוף. הרוטב, זה יוגורט לבן רגיל, שהושרו בו פרחי בזיליקום והוא קיבל את הארומה של הבזיליקום. בעונת הקיץ, שהבזיליקום בגינה פורח המתכון הזה מככב.
 

akavishon

New member
ודרך אגב, המלפפונים, זה מלפפונים מהשוק..

מלפפוני שדה עם טעם של מלפון ולא קלקר בהסוואה :)
 

akavishon

New member
אז הנה המתכון

בסוגרים הערות שלי. אני מכין לרב בין שליש לרבע כמות. לבצק ק"ג קמח שיטבל 1 (גם קמח לבן יעשה את העבודה) חבילה שמרית כף וחצי מלח ים כף עלי זעתר יבשים (אני שם שלוש כפות - הזעתר נותן לפיתות ארומה נפלאה) ארבע וחצי כפות סוכר 750 מל"ל מים לרוטב יוגורט גביע יוגורט חופן פרחי בזיליקום מלח ים מעט פלפל חריף קצוץ (למי שאוהב חריפות) להגשה עגבניות בשלות ועסיסות פלפל כבוש (למי שאוהב - אני לא) אופן ההכנה: ללוש את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. לחלק לשישה כדורים ולהתפיח לילה במקרר (אפשר בחוץ עד הכפלת הנפח, לא חייבים לילה (אם כי אם יש זמן, אז עדיף להתפיח בצק שמרים במקרר)) לרדד היטב את הבצק ולטגן על ווק (אני אופה בתנור על תבנית עם נייר אפיה). בזמן האפיה, מערבבים את כל חומרי הרוטב. להגשה: יוצקים את הרוטב על הפיתות. סוחטים את העגבניה על הרוטב משפריצים מעט שמן זית איכותי שמים את הפלפל הכבוש מתענגים !
 

hag70

New member
והילדים שלך אוכלים את זה ../images/Emo12.gif

או שזה בשבילך
? נראה טעים לאללה.
 

akavishon

New member
הפעם זה בשבילי...

וזה בהחלט טעים מאוד :) בעיקר השילוב של הפיתה החמה מהתנור והיגורט הקר
 

חבר משק

New member
אני!

כל שנותר לי זה לקנא באנשים שמסוגלים לקרוא את המדור שלו וליישם. ברוב המקרים אני אפילו לא מצליח להבין מאיפה להשיג את המרכיבים... אולי אני אנסה להכין את הפיתה הזו, אבל פרחי בזיליקום יהיה לי קשה להשיג :)
 

aviah

New member
זמן טוב להתפלצן ולהגיד

שהוא היה אחלה נהג נגמ"ש.
 
למעלה