מי מרים את הכפפה?

wranger

New member
מי מרים את הכפפה? ../images/Emo13.gif

לאף אחד לא מפריע שויקיפדיה מעולם לא שמעה על הבלוגיה של תפוז? תחת הערך "בלוג" מופיעים כל מיני קישורים, אבל אף לא אחד מהם בתפוז, ויש קישור לערך "ישרא-בלוג" בויקיפדיה, אבל אין "בלוגיה"...

ע ל ו מ ה

New member
תודה ../images/Emo9.gif אבל לא...

(כבר מתביישת להגיד... אבל חלק ממכריי הקרובים הם כן ויקיפדים מורשים...)

חהמן

New member
חה!

אותם מקורבים שעובדים בגוגל? יש מצב שהם מסעיים בנושא? כלומר שתכתבי ערך לבלוגיה והם יעלו אותו? אנשי חה!

ע ל ו מ ה

New member
לא, לא אותם מקורבים. מקורבים אחרים ../images/Emo6.gif

ו... אם היה לי כוח לכתוב ערכים... כבר הייתי ויקפדית בעצמי
.

חהמן

New member
מיקרובים?

חה! דיסלקציה מישהו? דיסלקציה? רק חמש שקל! קנו דיסלקציה בחמש שקל! אנשי חה!

דנטל

New member
אני מורשית ../images/Emo9.gif

(לא עמדתי בפני הפיתוי כשהערך של סאבלימינל הכיל טעויות ולא היתה בו תמונה... שאני צילמתי).

מי מוכן לנסח ערך?

יש בינינו ויקיפד... פלבאי צהוב מוכן לעזור, אבל מה עם קצת מידע על תולדות הבלוגיה?

אנחנו בוויקיפדיה

אני קצת חדש פה ושם, אבל צברתי קצת ניסיון בשני המקומות ואשמח לכתוב יחד עם מישהו שלפחות יעזור לי עם העובדות (על תפוז, כמות הבלוגים, ההיסטוריה, הפופולריות וכו'). הר הקסמים כתבה אלי, ואני משיב את הכפפה אליכם - ספקו מידע - כאן או אלי, ואני מבטיח לעבוד עליו ולהציב אותו בשפה וויקיפדית במקום הנכון. ואגב, מה זה וויקיפד מורשה? כל אחד יכול לכתוב, משתמש רשום בעל וותק הוא בעל כל מיני זכויות מינוריות יחסית, ובעיקר זוכה ליחס רציני יותר של אחרים (אז לא מוחקים או עורכים אותו בקלות), אבל, כאמור - כל אחד יכול.

TheWhiteTigris

New member
הערך:

תחת הערך "הבלוגיה" כמובן. ב 1 ביולי 2003 פתחו תפוז מיזם חדשני יחסית למערכת, ושחררו לאויר הבלוגספירה את המיזם שהתיימר לתת לכל אדם באשר הוא כתובת לדיעותיו, רגשותיו ומחשבותיו. בתחילת דרכה הבלוגיה נקראה בשם הפשוט "תפוז בלוגים", עם תכונות כמעט אחידות לכולם. "הבלוגיה" עצמה הינה פרוייקט נוסף, שצמח מתוך צורכי הבלוגרים של "תפוז בלוגים" להתפתח ולשנות כיוונים לעיצוב חופשי יותר ופחות מגביל. על כן שקדו על פרוייקט זה קרוב לחצי שנה, וכשהסתיים פיתוח הבלוגיה בגירסתה המעודכנת כל "תפוז בלוגים" שינה מקצה לקצה את מהותו ומראהו, שאף שמו שונה כאמור ל"הבלוגיה". כיום "הבלוגיה" של תפוזז מתמודדת ראש בראש עם ישראבלוג על מיזם הבלוגים הגדול ביותר ברשת. (בלה בלה, כאן רצוי להביא קצת נתונים מעניינים שרק למנהלים יש גישה אליהם). קרדיט לטיגריס הלבן

TheWhiteTigris

New member
ד"א,

בכוונה לא כתבתי נתונים זמניים כמו "הבלוגיה חגגה לא מכבר 4 שנים להקמת תפוז בלוגים", או "כיום יש בערך חצי מליון בלוגרים" וזה כי אלו נתונים שעוד חצי שנה לא יהיו נכונים (בלוגים ימשיכו להפתח, והבלוגיה.. היא תהיה בת 4 וחצי ולא 4...)

תודה לטיגריס הלבן

אני מקווה לקבל עוד קצת נתונים טכניים שאוספת הר הקסמים (כמה בלוגים בבלוגיה וכאלה), ואז אצור ערך. והערה קטנה אך חשובה: אין קרדיטים בוויקיפדיה. בהיסטוריה של הערך אפשר לראות מי כתב מה, אבל בערך עצמו אי אפשר לתת קרדיט. אבל אנחנו תמיד נדע איזה טיגריס כתב את הערך...

למעלה