מי מתבטל היום לבד בבית?

המרחפת

New member
חבל על הזמן....

אני מחכה לפגוש את החברים שלי, וכל כך, כל כך רוצה לרקוד. לא כדאי גם לך לצאת לאיזה טיולון?

המרחפת

New member
טיולון

מרימים את הרגליים ויוצאים להסתובב בעיר. חסרים מקומות בראשל"צ?

Catty

New member
ותגידי...

איך בצבא?
ספרי... ספרי...
.

תמיד אפשר לארגן איזה

מפגש עם חברים על חוף הים או באיזה מקום בעיר (אפשר גם בבית של אחד מהחבר´ה) וסתם לדסקס ואפילו להפעיל מוסיקה... לרקוד בכיף או לשחק משחקי חבר´ה... אם יוזמים נהנים, ואם לא... סתם יושבים בבית ומקטרים על השיעמום (למרות שזה כיף לעיתים לקטר וסתם להסתלבט בבית)

Catty

New member
חח צודק ../images/Emo13.gif (ב2 המשפטים האחרונים)

לא לכולנו יש רישיון נהיגה או הורים נדיבים שמוכנים להסיע... זו בעיה. אז מן הסתם אני נפגשת עם חברים לרוב אחרי הלימודים ובסופי שבוע נתקעת בבית... (דווקא כשאין שיעורים!
). חשבתי לעשות מסיבת "יום שישי ה13" כולל לילה שישי, כדי שאפשר יהיה לנסוע באוטבוסים (שישי בצהריים ומוצא שבת) אך חזרתי בי מכמה סיבות... להזמין חברה טובה לישון אצלי, מן הסתם התעצלתי... אז כן, הפסד שלי. ואני תקועה בבית. נ.ב.רוב ההורים שונאים כשהחברים של בנם\בתם באים אליהם בלילה או כל שעה אחרת להרעיש. והקטע של לשחק משחקי חברה מקובל עלי לגמרי, אך החבורה שעם האנשים שבה אני הכי נהנת, הכי פחות פתוחים למשחקים למינהם (הפסקתי לייזום פגישות הכוללות לילה ו2 ימים על חוף הים איתם) כי איתם זה פשוט לא הולך ככה. וחבורה אחרת, שבשמחה ינסו הכל, ישחקו בכל מה שתציע כמעט, דווקא אל האנשים שבחבורה זו אני פחות מתחברת... וזו בעיה.

../images/Emo13.gif תמיד ישנם מוניות...

אם כי זה יקר למדי... מתאספים בחבורות ונוסעים במוניות ומתחלקים בדמי הנסיעה... ככה פעלתי אני וחבריי כשהיינו צעירים מידי למוניות,או משלמים הוצאות דלק לאחד מהחבר´ה שהצליח להוציא רישיון..ע"מ שיואיל באדיבותו לאסופנו
היה קשה אז.. ובקשר להתחברות מבינך... אז פשוט מתאמצים ללכת לאיזו חבר´ה שרוצים ושנהנים בה (אפשר ללמד ת´חבר´ה להיות פתוחים יותר...אם רוצים מצליחים גם...) בהצלחה, וליל שבת מהנה לך

Catty

New member
כסף... כסף...

ובקשר לללמד ת´חברה להיות פתוחים יותר, תאמין לי שניסיתי, איך ניסיתי, כמה שידלתי, איתם משחקי חברה פשוט לא הולכים.

מבין... מבין... ובכן אפשר להפגש

לפני כניסת השבת איפשהו כפי שציינתי... ובקשר ללמידת החבר´ה... בהתחלה מגרים אותם ומעניינים אותם במשהו.... רק לאחר שהם יהיו מעוניינים הם ישתפו עימך פעולה... או שתביאי משחקים יותר מעניינים (לדעתם, כמובן
אם לא הולך לך במשחקים שמעניינים לדעתך...) אפשר לבקש הצעות, רעיונות מחבר´ה אחרים... לא ממזמן הייתי במסיבת יומולדת שידידה שלי ארגנה לחברה טובה שלה, במהלך המסיבה כשכולם שקעו להם בשיחות והיה נדמה שהמסיבה הולכת להרדם... הידידה שלי שצפתה זאת הביאה משחק מאוד מעניין, היא הביא קלפים ובלוק ציור... יש כל מיני הוראות למשחק אך הרעיון הכללי זה שיוצרים 2 קבוצות ואז כל אחד מהמשתתפים מקבל קלף ועליו להציג בפנטומימה מה שכתוב בקלף או לחילופין לצייר על הבלוק.. מוקצב לכל אחד זמן המתאים לדרגת הקושי... כולנו התלהבנו מהמשחק ושיחקנו אותו במשך שעות... זו רק דוגמא אחת למשחק חבר´ה... יש עוד משחקים רבים...

Catty

New member
תודה ../images/Emo13.gif

אולי רק עוד פעם אחת אנסה איתם. עם משחקים מובטחים מראש.
. אז מה קורה? גם אתה תקוע בבית ולא הולך לישון?

אהה...קורה שגם למנהל פורום

התוכניות מתפקששות... אז אני מנצל את הזמן לצפייה בסרטי DVD, ולגלישה...
אם כי לא תמיד נהנה
ונסי משחקים שיעודדו את כולם להיות פעילים... והצלחתך מובטחת... זכרי אם תגרי את סקרנותם הם שלך לכל הערב (עד הבוקר
)

Catty

New member
קול.. הם שלי לכל הלילה... אחלה! ../images/Emo13.gif

(לקרוא את ההודעה עם הבנה כחולה...) וכעת ברצינות, איך לגרות אותם?
(חוץ מלהוריד את הבגדים?)

המרחפת

New member
חיות לילה שסוגרות את הבאסטה כבר

בשתיים בלילה? דני, ממך ציפיתי ליותר. לגרות אנשים (מבחינה אינטלקטואלית וחברתית) זה תמיד קשה. במיוחד כשהם יותר מבוגרים והרבה פעמים, יותר ציניים ופחות משתפי פעולה. צריך לפנות אליהם כשיש צורך של ממש בזה גם מצידם (כשרואים שהמסיבה עומדת לשקוע, כמו במקרה שסיפר דני) ולהגיע עם משהו שיאתגר אותם. רמת קושי, או גירסה מחודשת למשחק מוכר שיסקרן אותם לדעת כיצד זה יגמר. דוגמאות? לשכבת הגיל שלך הייתי ממליצה הרבה על משחקים שעוסקים ביחסים בין בנים לבנות- זה יקפיץ אותם בצ´יק. אלו בדיוק המשחקים ששיחקתי בין כיתה ו´ ל-ח´. מכירה את המשחק NEVER? שכל אחד בתורו אומר דברים שמעולם לא עשה, ומי שעשה צריך להרים אצבע , וכשיש חמש אצבעות, לעשות משימה? הגרסה הראשונה של המשחק שהכרתי הייתה בצופים, כשעל כל דבר שאכן עשינו, הורדנו פריט לבוש כלשהו. כשהגענו לגבול (בכל זאת, תנועת נוער. לא יכולנו להתפשט עד הסוף) היינו מתחילים לעשות משימות. משחק נוסף שמאד אהבנו היה (ונא להתעלם מהקונוטציות השליליות של השם) "אונס". הוא מצריך לפחות חמישה שחקנים מכל מין והרבה יותר מתאים לקבוצות גדולות, ודורש גם גיבוש כלשהו בין השחקנים, כי מדובר במשחק קצת אגרסיבי, שצריך להיות ברור לכל הנוכחים שאין שום כוונה לפגוע. באשר לגירסאות חדשות למשחקים מוכרים (למרות שגם חברה ב-יב´ יתלהבו מחבילת טאקי שתשלף ממעמקי הארון של האח הקטן), צריך להפעיל יצירתיות. משחקי ידע, פנטומימה, משחק מונפול עם משימות "קצת" שונות וכן הלאה. גם משחקים בגרסתם המקורית, הדורשים שטותיות מה:פלונטר, טאקי קוקו (לקחתי אחד איתי לאירופה. למרות שהוא מתאים יותר לילדים בתחילת היסודי, חברה שלי והחבר שלה, בני 19 ו-22 שיחקו בזה איתי בכל כך הרבה הנאה, שהשארתי להם את המשחק, שימשיכו להנות). זה לא עניין של קבע, וזה לא נורא כמו שזה נשמע. זו לא פעולת צופים שצריך להכין שלושה ארבעה משחקים לפעילות פעמיים בשבוע וצריך לעמוד במתודה וערכים. פעם בחודש, מכינים משחק אחד או שניים, ובכיתה ח´, היינו משחקים "אונס" בכל זמן פנוי, כולל הפסקות בביה"ס. ולפעמים... הם רוצים רק לשבת ולדבר.

Catty

New member
../images/Emo13.gif

ביסודי (ד-ו) הייתי משחקת את המשחקים עם נשיקות וכל מיני דברים כאלה (במיוחד אמת או חובה
). עכשיו הם כבר לא מוכנים לשום דבר כזה (אם רוצים, לא צריך ´משחק´ בשביל זה...
). איך משחקים "אונס"? זה מזכיר לי את "סבא זקן סבתא זקנה" משהו כזה... באמת הייה כיף. ותודה על הרעיונות למשחקים למינהם. בחבורה הזאת שבה כולם חברים של כולם ואוהבים את כולם, דווקא אף פעם לא הצלחנו לשבת יחד ולדבר... (רק בנפרד, לא בקבוצה.) וזה מבאס.

המרחפת

New member
דיון קבוצתי

זה דבר קשה, כאשר הוא לא נעשה במסגרת שבה מישהו מנהל את הדיון- תוך דקה וחצי כולם כבר צועקים, מתפרצים וכו. השיחות הן תמיד כשיש קבוצה גדולה שמדברת על אותו נושא, ובמקביל לפחות שני זוגות מדברים על משהו אחר בכלל. לא בזה צריך להשקיע מאמצים לדעתי. ואמת או חובה- בכיתה ז´ לנשק מישהו על הלחי זו כבר לא אטרקציה... בטח לא סולם אהבה, מהשאלות השנואות עליי. מה לעשות שקשה להיות מקוריים בנושא הזה. להביא משחק חדש בהחלט יעזור. אונס (מומלץ עם חמישה עשר שחקנים לפחות): יושבים במעגל. כל הבנות מקבלות מספרים, כל הבנים מקבלים אותיות. במרכז המעגל יושב (לדוגמה) בן. ממנים מישהו להיות הכרוז, שיקריא בכל פעם מספר אחד ואות אחת. אותם בן ובת שקמו, מטרתה של הבת לנשק את הבן שבמרכז, ומטרתו של הבן למנוע זאת ממנה, ולנשק אותה. כל האמצעים (כמעט) כשרים במשחק הזה.... עדיף לשחק על דשא או על חול רך ואף פעם לא במקום סגור, כי כמו שאמרתי, המשחק "מעט" אגרסיבי. הגענו למצבים של התעופפויות באוויר, גלגולים, נפילות, קפיצות על הגב של היריב ואז נשיקות הכי עדינות. כמו שאמרתי, הסיבוב נגמר כשהבת הצליחה לנשק את הבן שיושב באמצע, או כשהבן שקראו לו מנשק אותה. מי שהפסיד, יושב באמצע, והמשחק ממשיך לזוג הבא שמתחרה. זה מעניין את מי שמתחרה, זה מרתק את כל הקבוצה שרוצה לדעת איך זה ייגמר.

Catty

New member
אונס נשמע כיפי... ../images/Emo45.gif

וכעת למשפט יותר נכון: המשחק "אונס" נשמע כיפי...
אציע זאת לחבורה השניה, שיש סיכוי שתסכים (למרות שכמעט כולם בה בי"ב...) בחבורה הזאת אין בעיות של לבלות ולדבר (אבל לי יש, לדבר איתם. אני בשיחות קבוצתיות של שומעים הולכת לאיבוד כבר במילה ה3...).

צ ב י ם

New member
אונססססססססס?!??!? איפה אתם חיים?

למה אתם קוראים למשחק בשם כזה שמתאר סיטואציה נוראית? נשמע מגעיל ודוחה! אני מעולם לא הבנתי מה כל כך כיף בלקרוא למשחקים בשמות מצמררים, תכף ילדים יתחילו לקרוא למשחקים "להרוג את הנאצי" וכל מיני שטויות כאלו.

Catty

New member
בטח כבר יש איזשהם משחקים דומים...

עם שם דומה, התכוונתי. נזכרתי במשחק קטנטן שהמצאתי בשבילי ובשביל חברה שלי, "השוטר והגנב", כל סיבוב ארך רק חצי דקה, לא יותר.

Catty

New member
כלומר שיחקתי אותו בכיתה

א´, מקסימום ב´... ואוי, איזה שטויות היינו עושים בגן...

למעלה