מי מתמצאת- חשד לVSD בסקירה מורחבת

מאמינה1

New member
מי מתמצאת- חשד לVSD בסקירה מורחבת

היום עשיתי סקירה מורחבת לתאומים באסף הרופא. לעובר אחד קים חשד ל VSD - אם הבנתי נכון- הכוונה לחשש לחור קטן באחד המחיצות של חדרי הלב., והומלץ לי לעשות בדיקת אקו לב עובר. למישהי יש ניסיון בזה? מה זה אומר? מה עושים? האם ניתן לטפל בכך? היכן עושים את הבדיקה/ היכן מומלץ לעשות? כל השאלות שבעולם צצות במוחי- אני מרגישה שעומדת להשתגע- לחץ מטורף! האמת, שהרופאה התיעצה במהלך הבדיקה עם רופא נוסף- ד"ר הושקוב, והוא אמר שהמחיצה כ"כ דקה שלפעמים קשה לצפות אותה באולטרסאונד, בזוית מסוימת של בדיקה היה נראה שהוא כן רואה משהו ואמר שנראה שזה כן תקין, אך עקב החשד לא לוקח סיכונים והמליץ ג"כ על אקו לב עובר. אשמח לקבל את עזרת המתמצאות / המבינות! כמו כן מצאו שהמחיצה בין שני העוברים מתרחבת למטה- יתכן לדעתם שזו הימטומה. מישהי מבינה מה זה אומר? תודה לכן מראש!

nklein1

New member
עניתי לך בפורום השני (תאומים)

אהל אחזור על ההמלצה, פרופ' יגל אני עשיתי אצלו את שתי הסקירות ולדברי הרופא שלי שמכיר הרבה רופאים מומחים הוא מס' 1 באקו לב עוברי. לפרטים שלחי מסר ושיהיה בהצלחה

nubi

New member
ventricular septal defect

או בראשי תיבות VSD. שאלה מקדימה-איזה שבוע את? מוזר שבסקירה מוקדמת העלו חשד לזה משום שזהו ממצא שמאובחן בדרך כלל בשלבים מאוד מאוחרים של ההריון ולרוב הוא מאובחן אחרי הלידה ובגיל הילדות. מדובר בפגם במחיצה שמפרידה בין החדרים - "חור" שמאפשר עירבוב של דם מחומצן עם דם בלתי מחומצן. החור יכול להיות בגדלים שונים, כשחור גדול מפריע כמובן לתפקוד תקין של חדרי הלב והריאות. במקרה של "חור" משמעותי, כבר בגיל 3 חודשים הילד מפתח בעיות ריאתיות ולבביות. אבל שוב-רוב המקרים אינם כאלו. הרבה אנשים מסתובבים על VSD מבלי לדעת שהוא בכלל קיים אצלם. הטיפול תלוי בגודל ה"חור". 75% מה-VSD נסגרים עד גיל 10, מלווים בסימפטומים מאוד קלים או בכלל לא. מיעוטם אינם נסגרים או דורשים ניתוח לב לתיקון. שוב-מאוד מוזר כי זה ממש מוקדם לאבחן דבר כזה. כמובן שאם העלו חשד-לכי לאקו לב עובר על מנת לשלול.

מאמינה1

New member
אני בשבוע 21+4

היכן כדאי לבצע אקו לב? אני בקופ"ח כללית, והבנתי שאני יכולה לבצע זאת רק דרך הקופה. האם כדאי לבצע פרטי? האם יש הבדל בין רופא פרטי מומחה בתחום לבין רופאים של הקופה?

ד"ר אושקוב רופא מצויין

כך שמעתי לאחרונה. הוא צודק שאם יש חשד חייבים אקו לב. לרוב, במיוחד בממצא שכמעט לא נראה, נדרש רק מעקב או טיפול קל יחסית לאורך הילדות. פעמים רבות זה מסתדר מעצמו. לא מכירה שמית את כל מומחי הכללית, אבל רוב מי שעושה אקו לב בקופות הם מומחים מן השורה הראשונה. באמת שאין צורך ללכת פרטי במקרה כזה (במקרה שלך, כשאת מן המרכז, ממליצה לנסות להגיע לבי"ח שניידר).

מאמינה1

New member
פרופ' עזריה ריין- מישהי מכירה?

מישהי מכירה את פרופ' עזריה ריין מהדסה עין כרם בירושלים- שמעתי שהוא מספר 1 ברמה עולמית בביצוע אקו לב עוברי. יש למישהי פרטים עליו? מישהי שמעה עליו? תודה על התיחסותכן

nubi

New member
לא מכירה אישית

אבל ל"הדסה" הייתי הולכת בעיניים עצומות (טוב, נו, למדתי שם).

למעלה